Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ψηφίστε τον Πολίτη Άδωνι (όχι τα Πριγκιπόπουλα)...

* Φανταστείτε σε λίγες μέρες, εβδομάδες ή μήνες, να είναι έτοιμη να καταρρεύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και να στηρίζεται ο Τσίπρας από τη... Νέα Δημοκρατία! Υπό την ασφυκτική πίεση των «προεστών» της, των «τζακιών» της και των πάσης φύσεως «θεσμικών παραγόντων» και εξωθεσμικών κέντρων…
* Φανταστείτε σε λίγες μέρες, εβδομάδες ή μήνες, να είναι έτοιμη να
Και μόλις «στηρίξει» τον Τσίπρα, μετά από λίγο να διαλύεται και η ίδια η ΝΔ...
Αν δεν σας αρέσει αυτή η εφιαλτική προοπτική, ξέρετε τι να ΜΗ ψηφίσετε στις εσωκομματικές. Και κυρίως ξέρετε ποιόν να ψηφίσετε: Τον Άδωνι Γεωργιάδη!
Τον μόνο που δεν έχει σχέσεις με τα «τζάκια» και μπορεί να σηκώσει το ανάστημά του στους πάσης φύσεως «προεστούς», εκφράζοντας και τη συντριπτική πλειοψηφία της παράταξης.
* Αναλογιστείτε: τώρα που στρέφονται κατά του Τσίπρα, ένα-ένα τα κοινωνικά στρώματα που τον (ξανά) ψήφισαν, τώρα που στρέφονται εναντίον του βασικά στελέχη που τον έφεραν στην εξουσία, την ίδια στιγμή ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μιλάνε ακόμα για την... «ηγεμονία» του στο πολιτικό σκηνικό! Κι έτσι του δίνουν μόνοι τους την «πρωτοκαθεδρία» και του ζητούν να συγκυβερνήσουν μαζί του. Όταν τον εγκαταλείπουν πια και οι ως χθες επιστήθιοι φίλοι του...
Αν σας φαίνεται παρανοϊκό όλο αυτό, ξέρετε τι να ψηφίσετε.
Και – κυρίως – ξέρετε ποιόν να μη ψηφίσετε...
* Σκεφτείτε: σήμερα όλο και περισσότερο ακούμε γύρω μας, διάφορους γνωστούς μας - και άγνωστους μας ακόμα - αυθόρμητα να μονολογούν: τελικά επί Σαμαρά ήμασταν πολύ καλύτερα! Τελικά, ο Σαμαράς ήξερε τι έκανε, ήξερε που το πήγαινε. Πώς την «πατήσαμε» και ψηφίσαμε αυτούς τους... (μπίπ,μπιπ,μπίπ);
Τα ακούμε όλοι, τα ξέρουμε όλοι, κι όμως: Στο ίδιο το Κόμμα του υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αποφεύγουν να υπερασπιστούν δημόσια την, αδιαμφισβήτητη πια, δικαίωση Σαμαρά. (Και τον «θάβουν» συστηματικά σε στενό κύκλο!)
Είναι εκείνοι που – ομολογημένα πλέον - τον υπονόμευαν όταν κυβερνούσε. Είναι κι εκείνοι που
στράφηκαν εναντίον του όταν έχασε τις εκλογές. Σήμερα ακόμα και οι αντίπαλοί μας αναγνωρίζουν το έργο του Σαμαρά! Κι όμως κάποιοι «δικοί» μας ακόμα των χτυπούν! Και δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι χτυπούν την ίδια την παράταξη. Έτσι ακυρώνουν κάθε προοπτική επιστροφής της στην εξουσία. Έτσι διαιωνίζουν ένα ετοιμόρροπο Τσίπρα στην εξουσία, την ώρα που αυτός καταστρέφει τη χώρα. Αν αυτό σας προκαλεί ντροπή, ξέρετε ποιους να ΜΗ ψηφίσετε!
* Πώς είναι δυνατό να επανακάμψει μια παράταξη, όσο κι αν δικαιώνεται εκ των υστέρων, αν μόνη της «δολοφονεί» και υπονομεύει τους ηγέτες της; Και μάλιστα εκείνους που έκαναν καλό στη χώρα...
Ο Σαμαράς έδειξε και το παραταξιακό ήθος του. Όταν εξελέγη το 2009 υπερασπίστηκε σταθερά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, όλο το πρόσφατο παρελθόν της ΝΔ. Για το οποίο ο ίδιος προσωπικά δεν είχε καμία ευθύνη. Υπερασπίστηκε ακόμα κι εκείνα που, εδώ που τα λέμε, δεν ήταν «υπερασπίσιμα»...
Οι «νάνοι» που τώρα θέλουν να τον διαδεχθούν δεν είχαν το θάρρος να υπερασπιστούν ακόμα κι εκείνα που όλοι ομολογούν πως υπήρξαν μεγάλες επιτυχίες του Σαμαρά. Και τα αναγνωρίζουν πια και πολλοί αντίπαλοί μας...
* Σκεφτείτε: η Ευρώπη στρέφεται σήμερα προς τα δεξιά. Κι εδώ στην Ελλάδα η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη ψάχνει ακόμα να βρει το... «μεσαίο χώρο» και ονειρεύεται «άνοιγμα στο κέντρο»!
Σας φαίνεται γελοίο και παράτερο, έτσι;
Παραδοσιακά η Νέα Δημοκρατία ήταν κόμμα της κεντροδεξιάς. Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να σβήσουν το «δεξιά» και να μετακινήσουν το κόμμα στο χώρο του «κέντρου» αποκλειστικά!
Τι ακριβώς συμβαίνει; Προσπαθούν να κάνουν τη ΝΔ «αντι-δεξιό» κόμμα; Τελικά, οι χειρότεροι αντι-δεξιοί δεν είναι οι αριστεροί αντίπαλοί μας. Είναι κάποια «εν πολλαίς αμαρτίαις γεγηρακότα» στελέχη μας! Και γι’ αυτό ξέρετε τι «μήνυμα» πρέπει να τους στείλετε...
Και κυρίως ξέρετε ποιόν πρέπει να ψηφίσετε. Αυτόν που στέκεται μπροστά σας και διεκδικεί την ψήφο σας, καλώντας σας να ΜΗ ντρέπεστε για τις ιδέες σας, να είστε υπερήφανοι για τις αξίες σας. Αυτόν που διακηρύσσει ο ίδιος πως είναι «δεξιός» και θέλει την παράταξη μεγάλη και κεντροδεξιά!
Τι θα πει «κέντρο» αλήθεια; Ο τελευταίος κεντρώος ηγέτης στην Ελλάδα ήταν ο Γεώργιος Μαύρος. Που το κόμμα του διαλύθηκε το 1978 και ο ίδιος προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν αυτοπροσδιοριζόταν ως «Κεντρώος»! Θεωρούσε τον εαυτό του Σοσιαλιστή και μάλιστα «ριζοσπάστη» Σοσιαλιστή! Ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου (του ΚΟΔΗΣΟ, αν θυμάστε) Σοσιαλιστής δήλωνε κι αυτός...
Το «κέντρο» είχε πολιτική ταυτότητα στα μετεμφυλιακά χρόνια μέχρι και τη δικτατορία. Μετά το 1975 μας τελείωσε...
Το «κέντρο» υπήρχε σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια, ως «χώρος» ανάμεσα στην καθεστωτική δεξιά και την παράνομη ή ημι-νόμιμη Αριστερά.
Από τη μεταπολίτευση και τη σταθεροποίηση του κοινουβουλευτικού πολιτεύματος που αποκαταστάθηκε, χωρίς απαγορεύσεις και «κυνηγητό» αντιφρονούντων, οι άνθρωποι αναζητούσαν θετικό προσδιορισμό της ταυτότητάς τους (φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, κομμουνιστές κλπ.) κι όχι «γεωγραφικό προσδιορισμό» της θέσης τους στο πολιτικό φάσμα.
Σήμερα οι ψηφοφόροι που ψήφισαν τα «κεντρώα κόμματα» της προδικτατορικής περιόδου είναι άνω των 70 ετών! Και οι νεώτεροι που θυμούνται το «κέντρο» των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων είναι πάνω από 60! Κι όμως κάποιοι στη σημερινή ΝΔ εξακολουθούν να μιλάνε με όρους των δεκαετιών του 60 ή του 70! Όλη αυτή η συζήτηση περί «κέντρου» είναι ένας απίστευτος ελληνικός αναχρονισμός.

Στο μεταξύ, τη Νέα Δημοκρατία την έχουν εγκαταλείψει από το 2004 πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι! 3,5 εκατομμύρια πήρε το 2004 και μόλις 1,5 εκατομμύριο τον περασμένο Σεπτέμβριο!
Πάνω από 1 εκατομμύριο την εγκατέλειψαν από τα δεξιά της, χωρίς να πάνε ούτε στους ΑΝΕΛ ούτε στη «Χρυσή Αυγή», ούτε σε οποιοδήποτε άλλο από τα εκπροσωπούμενα κόμματα στη Βουλή.
Το καταλάβατε αυτό; Να το ξαναπώ; Αν αφαιρέσετε από τα 2 εκατομμύρια ψηφοφόρων που έχασε η ΝΔ στα τελευταία έντεκα χρόνια αυτούς που πήγαν ΑΝΕΛ, «Χρυσή Αυγή», στο Σύριζα και στο Ποτάμι, παραμένουν πάνω από 1 εκατομμύριο που πήγαν σπίτι τους. Αυτοί δεν ζητάνε «περισσότερο κέντρο». Έχουν «κεντρώα» κόμματα (και κομματίδια) να ψηφίσουν, αν θέλουν...
Αυτοί όλοι αναζητούν ένα σύγχρονο κόμμα αστικών αρχών, που δεν θα «ντρέπεται» για τις ιδέες του! Αναζητούν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα χριστιανοδημοκρατικού τύπου. Αναζητούν ένα σύγχρονο κόμμα φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων με εθνικές προτεραιότητες και κοινωνικό πρόσωπο. Αλλά και με ανοικτό μέτωπο στο λαϊκισμό.
Το ίδιο ακριβώς αναζητούν και οι περισσότεροι από το 1,5 εκατομμύριο που εξακολουθούν να ψηφίζουν ΝΔ με την ψυχή στο στόμα και καμιά φορά... «κρατώντας τη μύτη τους», βρίζοντας και φτύνοντας...
Ένα σύγχρονο αστικό, χριστιανοδημοκρατικού χαρακτήρα κόμμα, που δεν θα μασάει τα λόγια του, που δεν θα το παίζει... «soft προοδευτικούλι», θα το ψήφιζαν σήμερα αυθόρμητα και με την ψυχή τους πάνω από 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι! Που αλλιώς, αν δουν «συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ», θα αηδιάσουν και θα φύγουν κι όσοι απέμειναν...

Αλλά για να υπάρξει ένα σύγχρονο αστικό κόμμα, πρέπει να μας αδειάσουν τη γωνιά τα τζάκια και τα φέουδα που χαντάκωσαν τη ΝΔ.
Που θέλουν την παράταξη να την ελέγχει το διαχρονικό... «παρεάκι τους». Δηλαδή οι γόνοι και οι φαμίλιες τους, οι κλώνοι των παλαιών ηγετών, τα φιλαράκια και οι κολλητοί τους!
Αυτά όλα όχι πως δεν τα βλέπετε. Ασφαλώς και τα βλέπετε...
Όχι πως δεν τα ξέρετε. Βεβαίως τα ξέρετε...
Ε τώρα ήλθε η ώρα να κάνετε κάτι γι’ όλα αυτά.
Ψηφίστε το μόνο από τους τέσσερις υποψηφίους, που μπορεί να θέλει να τα ανατρέψει. Ψηφίστε τον Άδωνι.
Ψηφίστε το μόνο από τους τέσσερις, που μπορεί να ξεκαθαρίσει την παράταξη, χωρίς να την τραυματίσει. Ψηφίστε τον Άδωνι.
Ψηφίστε το μόνο από τους τέσσερις, που πιστεύει αυτά που λέει και κάνει πράξη αυτά που διακηρύσσει.
Ψηφίστε αυτόν που όταν μιλάει δεν ακούτε τις οδηγίες των... επικοινωνιολόγων του, αλλά τον παλμό της ψυχής του και τη φωνή της συνείδησής του.
Ψηφίστε αυτόν που δεν τον «φύτεψαν» τα σόγια, αλλά αναδείχθηκε μόνος του, πολεμήθηκε από παντού, πάλεψε σκληρά, απέδειξε την αξία του και τώρα ζητάει να εκπροσωπήσει όλους εσάς γιατί είναι ένας από σας...
Ψηφίστε αυτόν που δεν είναι «πρίγκιπας» της πολιτικής, αλλά είναι κάτι πολύ παραπάνω: Είναι Πολίτης της δημοκρατίας, πεισματάρης, εύγλωττος, έντιμος ικανός και αποτελεσματικός. Όλα αυτά μαζί!
Όσοι από σας πιστεύετε στην δημιουργικότητα του ατόμου και στο δαιμόνιο του Ελληνικού λαού, γυρίστε την πλάτη σας στους πορφυρογέννητους και ψηφίστε έναν αληθινό streetfigther της ζωής, έναν streetfigther της Πολιτικής, έναν streetfighter της ιδεολογικής διαπάλης, έναν «τσάμπιον» των αρχών μας, των ιδεών μας της πολιτικής μας ταυτότητας. Ψηφίστε τον Άδωνι!
Ψηφίστε έναν που ξέρει σωστά Ελληνικά (δεν είναι και πολύ συνηθισμένο πια), έναν που στέκεται παλικαρίσια απέναντι στους αντιπάλους μας (αυτό κι αν είναι σπάνιο), έναν που εμπνέει και κάνει υπερήφανους όσους ακόμα αντιστέκονται στους μύθους και τα ψέματα της «Αριστεράς του τίποτε».
Και γι’ αυτό μπορεί να ενώσει την παράταξη, να συσπειρώσει την κοινωνία και να διώξει τον Τσίπρα...
Ψηφίστε τον Άδωνι Γεωργιάδη!


antinews.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: