Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΝΔ: Πολιτικά εξασθενημένος ο Αλ. Τσίπρας


Του Απόστολου Χονδρόπουλου

“Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το ίδιο ισχυρός σήμερα; Είναι ο ίδιος όταν μπήκε, με τον Αλέξη Τσίπρα όταν βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο;” Το πολιτικό αυτό ερώτημα θέτουν μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

“Πέρασε οχτώ δύσκολες ώρες, με σκληρή κριτική από όλα τα κόμματα, δέχτηκε σειρά προτάσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρέπει να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα”, τονίζουν χαρακτηριστικά. Και το "πολιτικό συμπέρασμα", προσθέτουν, είναι ότι “σήμερα το βράδυ ο Πρωθυπουργός είναι πιο εξασθενημένος και σίγουρα ενισχυμένη είναι η Νέα Δημοκρατία”.

Σύμφωνα με παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε τις περισσότερες προτάσεις της για το προσφυγικό, οι οποίες αγγίζουν μάλιστα "και ιδεολογικά ζητήματα για την κυβέρνηση της Αριστεράς", όπως είναι η αύξηση των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους παράτυπους μετανάστες και ο αυστηρός και αποτελεσματικός διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών. Στην αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης αυτών των δύο θέσεων που η ΝΔ υποστηρίζει σταθερά από το ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης αποτυπώνεται και η έστω και καθυστερημένη "στροφή της κυβέρνησης στον ρεαλισμό", για την οποία έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ.

"Δεν είχε στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας τους συγκεκριμένους άξονες", τονίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισημαίνουν ότι
θα δημιουργηθούν όσα κέντρα κλειστού τύπου χρειαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις προτάσεις που κατατέθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ήταν και η άμεση διαμόρφωση και εκκίνηση εφαρμογής ευρωπαϊκού και όχι εθνικού προγράμματος επιστροφής παράτυπων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.

“Ο Πρωθυπουργός πηγαίνει στη Σύνοδο έχοντας ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο οφείλει να υπερασπιστεί με επιτυχία και να φέρει απτά αποτελέσματα”, τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία εν όψει της Συνόδου της προσεχούς Δευτέρας, αλλά δεν κρύβουν την ίδια ώρα τις “σοβαρές επιφυλάξεις” που συνεχίζουν να διατηρούν για την κυβερνητική αποτελεσματικότητα. Επιφυλάξεις που προκύπτουν από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε μέχρι σήμερα το ζήτημα αυτό και τις οποίες δεν έκρυψε στις δημόσιες δηλώσεις του και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη ΝΔ θεωρούν σημαντικό και το γεγονός πως για πρώτη φορά, όπως λένε, μπήκαν σε ανακοινωθέν "οι προβληματισμοί της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης σε ότι αφορά τις δυνατότητες της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ευθύνες της".

Αναφορικά τέλος με το ζήτημα της οικουμενικής κυβέρνησης που ετέθη στο πλαίσιο του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη υπενθυμίζουν την κατηγορηματικά αρνητική θέση που έχει πολλάκις διατυπώσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι δεν θεωρεί ότι αποτελεί λύση.



 
Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: