Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Ντράγκι: Το 2015 ήταν χρονιά πισωγύρισμα για την Ελλάδα

Μιλώντας στη γερμανική «Bild», ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης επισήμανε πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα «έχουν λίγα να κάνουν με το ευρώ» και προσέθεσε ότι μέσα στην ευρωζώνη ένα κράτος μπορεί να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις με τη στήριξη των εταίρων του.
Το 2015 ήταν «ξεκάθαρα» ένα «οικονομικό πισωγύρισμα» για την Ελλάδα, όμως τώρα «οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Bild.
Τη στιγμή που η διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση επαναφέρει στο προσκήνιο ανησυχίες για το μέλλον της χώρας, ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης επισήμανε πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα «έχουν λίγα να κάνουν με το ευρώ», προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα ήταν ούτως ή άλλως απαραίτητες.
Ο κ. Ντράγκι σημείωσε πάντως ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι «δεσμευμένη» στην οδό των μεταρρυθμίσεων.
Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το εάν το ευρώ είναι μέρος της λύσης ή του προβλήματος για την Ελλάδα, ο κ. Ντράγκι είπε ότι το ποια κράτη είναι μέλη της ευρωζώνης δεν επαφίεται στην ΕΚΤ, αλλά στα κράτη-μέλη.
Προσέθεσε πάντως ότι μέσα στην ευρωζώνη ένα κράτος μπορεί να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις με τη στήριξη των εταίρων του.
 skai.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: