Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Συναρπαστικό ρεσιτάλ Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων (25/4/16)

«Είστε θεσιθήρες και εραστές της καρέκλας. Για την διατήρησή της ψηφίζετε τα πάντα!» Ομιλία-οδοστρωτήρας Άδωνι Γεωργιάδη για το Νομοσχέδιο Κατρούγκαλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων (Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016).
Κάτι από τον παλιό γνωστό Άδωνι θύμισε σήμερα στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος με μια ισοπεδωτική ομιλία κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού απογύμνωσε από επιχειρήματα τους κυβερνητικούς βουλευτές και έκανε τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να χάσει τη λαλιά του.

Με το γνωστό του ύφος ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ άρχισε την ομιλία του με αρκετή δόση ειρωνίας προς τον κ. Κατρούγκαλο λέγοντάς του χαρακτηριστικά: “Κύριε Υπουργέ πρέπει να σας αναγνωρίσω ότι δεν κόβετε τη 13η και τη 14η σύνταξη. Δεν τις κόβετε γιατί δεν τις δώσατε ποτέ κε Υπουργέ” είπε φωνάζοντας ο κ. Γεωργιάδης αναδεικνύοντας τα προεκλογικά ψέματα της κυβέρνησης.
Ακούγοντας μάλιστα λίγη ώρα νωρίτερα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Συρμαλένιο να απευθύνεται στους Νεοδημοκράτες βουλευτές λέγοντάς τους ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι μπετόν αρμέ και πως θα περιμένουν ακόμα 3,5 χρόνια για τις εκλογές ο Άδωνις “εξεράγη”: “Σωπάτε καλέ. Όλος ο κόσμος το ξέρει. Εγώ έχω βάλει στοίχημα με φίλους μου κε Υπουργέ πως ό,τι και να τους φέρετε θα τα ψηφίσουν. Σιγά μην κάτσουν να χάσουν την καρέκλα του βουλευτή. Οι ίδιοι που μας έλεγαν τα ακριβώς ανάποδα τώρα ερχονται με τιμή και καμάρι να μας λένε ότι θα τα ψηφίσουν όλα. Αυτά τα ξέρει και η τρόικα.
Κι εσείς πάτε στο Χίλτον και τους παρακαλάτε δίλα στην πισίνα” είπε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. Στο σημείο εκείνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με προεξάρχουσα την Μερόπη Τζούφη προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να προκαλέσουν νέα επίθεση του Αντιπροέδρου της Ν.Δ σε ακόμα υψηλότερους τόνους: “Μη με διακόπτετε. Εγώ κυρία μου δεν πούλαγα αντιμνηνόνιο για να πάρω την καρέκλα. Η μάνα σας δεν σας ήξερε. Εγώ δεν πούλησα αντιμνημόνιο για να είμαι εδώ. Δεν κορόιδεψα τον κόσμο σαν κι εσάς. Εσείς υποσχόσαστε 13η σύνταξη. Δεν το ξέρατε τότε ότι έχουν πρόβλημα τα ταμεία;Ή ασχετοι ήσασταν ή ψεύτες. Εσείς κε Κατρούγκαλε υποσχόσαστε 13η σύνταξη για να είναι η κυρία βουλευτής. Αν νομίζετε ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο κάνετε λάθος”.

Α. Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε η προσωποποίηση των οπορτουνιστών»!

Φωτιές άναψε στους παριστάμενους υπουργούς αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των αρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο «σκούπα».

Ο βουλευτής της ΝΔ μέσα σε 10 λεπτά εξέθεσε την κυβέρνηση και όσα έχει υποσχεθεί αλλά δεν έχει κάνει! «Μεγαλύτερους θεσιθήρες και ψεύτες σαν και εσάς δεν έχει ξαναδεί ο τόπος. Μας λέτε τώρα ότι τα ψηφίζετε όλα γιατί έχουν πρόβλημα τα ταμεία. Όταν υποσχόσασταν 13η σύνταξη δεν ξέρατε ότι υπάρχει πρόβλημα;», είπε αρχικά και συνέχισε: «Λέει ο κ. Συρμαλένιος ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρραγής και θα τα ψηφίσουν όλα. Σώπα ντε εγώ έχω βάλει στοίχημα με φίλους μου πως οτιδήποτε και να τους φέρουν θα τα ψηφίσουν. Σιγά μην κάτσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χάσουν την καρέκλα»!

Παράλληλα, επιτέθηκε και στον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος έκανε πως δεν άκουγε, αφήνοντας τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. «Είπατε σε δήλωσή σας ότι είστε κομμουνιστής μπορείτε προσωπικά να λέτε ότι θέλετε να είστε οπαδός του Στάλιν και του Μάο αλλά εδώ είστε υπουργός. Καταργείτε την προστασία των χωριών κάτω από 2.000 άτομα. Πόσο κοστίζει να είναι σε καθεστώς προστασίας όπως εμείς είχαμε αυτοί οι άνθρωποι; Είστε η προσωποποίηση των οπορτουνιστών», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις προεκλογικές τους υποσχέσεις για 13η σύνταξη. «Εγώ δεν είμαι σαν και εσάς να πουλάω αντιμνημόνιο για να μπω στη Βουλή και να πάρω την καρέκλα... εγώ δεν κορόιδεψα. Έλεγα ότι ο δρόμος είναι δύσκολος όταν εσείς υποσχόσασταν 13η σύνταξη», και μίλησε για τις περίφημες συναντήσεις τρόικας και υπουργών στο Hilton. «Εμείς την τρόικα την φέρναμε στα υπουργεία. Εσείς τους παρακαλάτε δίπλα στην πισίνα του Χιλτον. Τους παρακαλάτε να αφήσουν λίγο το μπάνιο τους και να μας επιβάλλουν επιπρόσθετα μέτρα», κατέληξε.
 liberal.gr




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: