Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Σαμαράς: Μόνο η παράταξή μας μπορεί να δώσει πραγματική ελπίδα στους Έλληνες


Την βεβαιότητα ότι σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί από τον λαό για να απαλλάξει τη χώρα από την λαίλαπα του Α. Τσίπρα, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
«Η παράταξή μας μπορεί να δώσει αυτό που οι Έλληνες χρειάζονται σήμερα περισσότερο: Πραγματική Ελπίδα. Όλοι οι Έλληνες. Οι δημιουργικοί Έλληνες. Αυτοί γυρίζουν τώρα και κοιτάνε προς το μέρος μας... Αυτούς εκπροσωπούμε. Αυτούς υπηρετούμε. Γι’ αυτούς παλεύουμε. Αυτούς είχα και έχω πάντα στη σκέψη μου και στην καρδιά μου. Πυξίδα σε όλους τους αγώνες μου. Γι’ αυτούς βρέθηκα στην πρώτη γραμμή. Και γι’ αυτούς εξακολουθώ να μάχομαι. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζει όλη αυτή την ανάγκη της Ελληνικής κοινωνίας, να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, στο δρόμο της ανάπτυξης. Και ξέρει να το κάνει. Και σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό! Και σήμερα ηγείται του αγώνα μας να απομακρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το γρηγορότερο…Και αύριο ως Πρωθυπουργός θα ηγηθεί της μεγάλης μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο Α. Σαμαράς, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι τον Ιανουάριο του 2015 είχε προειδοποιήσει τους πολίτες για την καταστροφή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς δικαιώθηκε.
Όπως είπε,
«στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου όταν βγάλαμε το περίφημο σποτάκι κάποιοι αναρωτήθηκαν: Μήπως κινδυνολογούμε; Τώρα οι ίδιοι μου λένε: Και λίγα τους είπες τότε… Ο Έλληνας ξέρει τώρα, ποιος του έλεγε την αλήθεια και ποιος τον κορόϊδευε κατάμουτρα. Κι αυτή η αλήθεια που του είπαμε είναι το «όπλο» μαςγια να κερδίσουμε ξανά και την εμπιστοσύνη και την ψήφο του. Και τώρα που βλέπει ο Τσίπρας ότι τίποτε πια δεν του βγαίνει, άρχισε να μας λέει ότι «τα πάει μια χαρά»!Καλά του το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές: Ζει σε ένα φαντασιακό κόσμο. Μετακόμισε σε «παράλληλο σύμπαν» κι αρνείται να δει τι γίνεται γύρω του».
Παράλληλα κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα ότι ενώ η Ελλάδα βρισκόταν ένα βήμα πριν από την έξοδο από τα μνημόνια, την οδήγησε πάλι στην ύφεση, στα ελλείμματα και σε νέα μνημόνια, ενώ προσπαθεί να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι και η κυβέρνησή του είχε συμφωνήσει για νέα μέτρα.
«Τώρα μας λέει και το άλλο «παραμύθι»:Ότι δήθεν, τα ίδια μέτρα θα ήμασταν υποχρεωμένοι να παίρναμε κι εμείς! Κι άλλο ψέμα! Πώς θα τα παίρναμε εμείς; Αφού βγαίναμε από τα Μνημόνια! Αυτό ακριβώς δήλωσε προχθές ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντρομπόσφκις. Δεν είχαν, άλλωστε, δεχθεί οι ίδιοι οι δανειστές να μας δώσουν «πιστοληπτική γραμμή στήριξης» για να βγούμε στις αγορές; Τα ξεχνάμε αυτά· Πώς λοιπόν, θα παίρναμε τάχα, κι εμείς τέτοια σκληρά μέτρα, αφού δεν μας τα ζητούσαν ως το Ιανουάριο του 2015; Και σίγουρα αυτά που μας ζητούσαν τότε, ήταν ασύγκριτα λιγότερα απ’ όσα επέβαλαν στο ΣΥΡΙΖΑ… Εμείς με το email Χαρδούβελη είχαμε συμφωνήσει ένα με ενάμιση δισεκατομμύριο νέα μέτρα... Και δεν έκλεισε η αξιολόγηση εκείνη, γιατί ο Τσίπρας οδήγησε σε εκλογές… Από εκεί άρχισε η μεγάλη ζημιά… Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει 3,5 δισεκατομμύρια νέα μέτρα από πέρσι. Κι άλλα 5,5 δισεκατομμύρια συμφώνησε τώρα. Και άλλα 3,5 δισεκατομμύρια του ζητούν να δεσμευτεί από τώρα, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά... Γιατί, πέρα από το τρίτο, αχρείαστο, Μνημόνιο που μας έφερε, τώρα του επιβάλλουν και… «κάβα Μνημόνιο»! «Κάβα Μνημόνιο»! Αυτό κι αν λέγεται «διαπραγμάτευση»! Μιλάμε για μια πλήρη και οριστική παράδοση εκείνων που κάποτε θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα «κούρευαν» τα χρέη… Επομένως: Από το 1,5 δισεκατομμύριο που ζήταγαν από μας, τώρα του ζητούν συνολικά 12 δισεκατομμύρια νέα μέτρα λιτότητας! 8 φορές παραπάνω! Αυτός είναι ο λογαριασμός του «πρώτη φορά Αριστερά»!», υπογράμμισε.
Επίσης κατηγόρησε τον Α. Τσιπρα, ότι ενώ επί των ημερών της κυβέρνησής του, είχε ελέγξει τις ροές παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα και δεκαπλασιάστηκαν οι ροές.
«Επί των ημερών μας είχαμε ελέγξει τις ροές παρανόμων από τα ανατολικά μας σύνορα... Κι ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε τα σύνορα και δεκαπλασιάστηκαν οι ροές παρανόμων, μεταναστών και προσφύγων! Είχε το θράσος ο κ. Τσίπρας να… καμαρώνει προχθές ότι ήλθαν οι τρείς ηγέτες της Χριστιανοσύνης στη Λέσβο, να επισκεφτούν τα hot spots των παγιδευμένων ανθρώπων. Ναι, έχει δίκιο σ’ αυτό: Επί των ημερών μας δεν χρειάστηκε να έλθουν… Γιατί επί των ημερών μας δεν υπήρχε καθόλου αυτό το φαινόμενο!. Το είχαμε αποτρέψει. Βέβαια, πρόβλημα υπήρχε και τότε... Και εκτός των συνόρων και εντός! Αλλά οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Μπαίνανε μέχρι 75 χιλιάδες και τώρα μπήκε ένα εκατομμύριο! Γιατί εμείς ελέγχαμε τα σύνορα… Βρήκαμε κι εμείς αρκετούς λαθρομετανάστες που ήδη υπήρχαν στη χώρα μας. Αλλά με τη δική μας πολιτική, κυνηγώντας κάθε παραβατική δραστηριότητα, αυτοί που βρήκαμε εδώ, σιγά – σιγά έφευγαν. Ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε τα σύνορα, κατάργησε την Αποτροπή, και χάθηκε κάθε έλεγχος! Με τις δεκάδες ΜΚΟ που κάποιες ελέγχονται από τους ίδιους τους «διακινητές»! Και που τώρα τις καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας, αλλά τις έχει αφήσει ασύδοτες. Και έχει το θράσος να μιλάει για «ανθρωπισμό»…Είναι «ανθρωπισμός» οι δουλέμποροι, να κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στην ελληνική επικράτεια; Είναι «ανθρωπισμός» αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη ή στον Πειραιά ή στο Ελληνικό; Είναι «ανθρωπισμός» να μαχαιρώνονται κάθε βράδυ πρόσφυγες με λαθρομετανάστες; Είναι «ανθρωπισμός» ακόμα και οι βιασμοί μικρών παιδιών; Είναι «ανθρωπισμός» να μένει κλειστή ο σιδηροδρομική γραμμή και να κινδυνεύουν με λουκέτο εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους; Αυτός δεν είναι «ανθρωπιστική» ευαισθησία. Είναι η πιο απάνθρωπη αναλγησία! Είναι η τέλεια υποκρισία!», σημείωσε.
Η μόνη σωτηρία για τον τόπο είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός, και αυτή η θέση της Νέας Δημοκρατίας κερδίζει έδαφος συνεχώς, πρόσθεσε ο ίδιος:«Όμως, το κακό για τον κ. Τσίπρα, είναι πως ο κόσμος τον έχει πια καταλάβει. Αυτή τη στιγμή, η θέση του Κόμματός μας, πως απόλυτη προτεραιότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, κερδίζει έδαφος συνεχώς. Συσπειρώνει πολίτες πέρα και πάνω από ιδεολογίες και κόμματα. Να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί μεγαλώνει συνεχώς ο «λογαριασμός»!Να φύγει, γιατί έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα! Να φύγει, γιατί πυκνώνουν συνεχώς, οι κίνδυνοι της ακυβερνησίας. Να φύγει, γιατί παίζουν με τα σπίρτα, μέσα σε αποθήκη με καύσιμα!Κάποιος πρέπει να τους πάρει τα σπίρτα από τα χέρια… Και η μόνη παράταξη που μπορεί να το κάνει είναι η ΝΔ».

Αναλυτικά η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, περάσαμε πολλά, περάσαμε δύσκολα, αλλά τα περάσαμε με το κεφάλι ψηλά και είμαστε σήμερα εδώ όλοι μαζί, είμαστε εδώ ενωμένοι. Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας νίκης. Νίκης για την παράταξη, νίκης για τις ιδέες μας, νίκης για τα ιδανικά, νίκης πάνω από όλα για εκείνο που αγαπάμε όλοι μας περισσότερο. Νίκης για την πατρίδα μας.
Κοιτάξτε σήμερα γύρω μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει παντού. Καταρρέει πολιτικά. Καταρρέει δημοσκοπικά και βεβαίως κατέρρευσε και ηθικά.
Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο. Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο λαός έχει πια τη δυνατότητα και να συγκρίνει το έργο το δικό μας με την καταστροφή που αυτοί έφεραν.
Να συγκρίνει εκείνα που χτίσαμε, με εκείνα που αυτοί γκρεμίζουν. Ναι, είναι αλήθεια, γιατί έγινε πολύ συζήτηση για αυτό, ότι λάθη έγιναν στο παρελθόν από όλους και από αυτούς που κυβέρνησαν, αλλά και από εκείνους που δεν κυβέρνησαν.
Ευθύνονται όσοι μοίραζαν παροχές από δανεικά, αλλά ευθύνονται και όσοι ζήταγαν στους δρόμους περισσότερες ακόμα παροχές από δανεικά.
Ευθύνονται όσοι δεν τόλμησαν τις μεταρρυθμίσεις, αλλά κυρίως ευθύνονται εκείνοι οι οποίοι λυσσαλέα αντιστάθηκαν στις μεταρρυθμίσεις.
Ευθύνονται όσοι ανέχτηκαν το πελατειακό κράτος, αλλά ευθύνονται κυρίως εκείνοι οι οποίοι το οικοδόμησαν το πελατειακό κράτος.
Ευθύνονται αυτοί οι οποίοι ενέδωσαν στους πειρασμούς του λαϊκισμού, αλλά κυρίως ευθύνονται εκείνοι που με τις ντουντούκες πρωτοστάτησαν στο τσουνάμι του λαϊκισμού.
Έχει και η παράταξή μας το μερίδιο της ευθύνης της, ναι, όμως εμείς διορθώνουμε τα λάθη μας, ενώ εκείνοι δεν έχουν ποτέ παραδεχθεί ότι έχουνε κάνει κανένα λάθος.
Αλλά, έχει και τρία χαρακτηριστικά η παράταξή μας, που δεν έχει καμία άλλη παράταξη στην Ελλάδα. Πρώτον, εμείς από την αρχή, χωρίς διγλωσσία υποστηρίξαμε την Ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας.
Δεύτερον, εμείς στηρίξαμε τις μεταρρυθμίσεις και ως κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση και είδα προηγουμένως ανάμεσά μας το Δημήτρη το Σιούφα, τη Φάνη την Πετραλιά. Η μεταρρύθμιση Σιούφα το ’92, η μεταρρύθμιση της Πετραλιά το ’08, θυμίζω τη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, έδωσε τουλάχιστον 15 με 20 χρόνια ζωής στο ασφαλιστικό θέμα.
Και τρίτο και σπουδαιότερο, είμαστε η παράταξη της ευθύνης. Ήμασταν υπεύθυνοι και όταν ξέσπασε η κρίση. Γιατί τότε, πρέπει να τα λέμε. Ο Κώστας ο Καραμανλής τους είχε προειδοποιήσει. Ψέματα εμείς δεν είπαμε. Και μετά πάλι με ευθύνη πορευτήκαμε.
Την περίοδο του ’10 και του ’11 πράγματι, στηλιτεύσαμε τα λάθη του μνημονίου και τότε δεχθήκαμε μέχρι και κατακραυγή από διαφόρους. Και τους λάθος πολλαπλασιαστές και το λάθος μείγμα πολιτικής και τα ψηλά επιτόκια, που μας είχαν οδηγήσει σε διόγκωση του χρέους.
Αλλά, αυτό ήταν πράξη ευθύνης και τότε τη σώσαμε την παράταξη, γιατί στη συνέχεια θυμίζω ήρθε το ίδιο το Νομισματικό Ταμείο και παραδέχθηκε γραπτώς και τα τρία αυτά σφάλματά του.
Και κατόπιν εμείς διαπραγματευτήκαμε τη διόρθωσή τους και ήταν και αυτό πράξη ευθύνης. Δεν πρέπει μόνο τα χτυπάς τα σφάλματα, πρέπει και να τα διορθώνεις.
Και στη συνέχεια αναλάβαμε ως Κυβέρνηση να εφαρμόσουμε το δεύτερο, το διορθωμένο μνημόνιο, και αρχίσαμε για πρώτη φορά να φέρνουμε αποτελέσματα και αυτό ήταν πράξη ευθύνης. Δεν πρέπει μόνο να διορθώνεις τα σφάλματα, πρέπει μετά και να τα εφαρμόζεις σωστά.
Αναλογιστείτε, ποια άλλη παράταξη μπορεί να το πει αυτό; Καμία. Για αυτό πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας και για την ιστορική μας διαδρομή σε αυτόν τον τόπο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το είπα, δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος το λάθος, είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου όταν βγάλαμε εκείνο το περίφημο το σποτάκι πολλοί αναρωτήθηκαν μήπως κινδυνολογούσαμε; Είναι αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι μου λένε σήμερα και λίγα τους είπες τότε.
Ο Έλληνας γνωρίζει τώρα ποια παράταξη έλεγε την αλήθεια και ποια ήταν εκείνη που τον κορόιδευε κατάμουτρα. Και αυτή η αλήθεια που του είπαμε είναι το όπλο μας για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του, την ψήφο του. Βέβαια τώρα ο Τσίπρας βλέπει ότι τίποτα δεν του βγαίνει και αρχίζει να μας λέει το απίστευτο, ότι όλα πάνε μια χαρά.
Για αυτό και σωστά του είπε προχθές ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης ότι ζει σε ένα φαντασιακό κόσμο. Μετακόμισε σε ένα παράλληλο σύμπαν και αρνείται να δει τι γίνεται δίπλα του.
Παρέλαβε μια χώρα σε ανάκαμψη, την ξανά έφερε την Ελλάδα σε ύφεση και καμαρώνει και από πάνω, θέλει να του πούμε και μπράβο για την ύφεση που ξανά έφερε.
Και μας λέει ότι τουλάχιστον δεν ήταν όσο μεγάλη την είχαν υπολογίσει στην αρχή. Μας πήγε σε capitalcontrols και θέλει να του πούμε και μπράβο. Εμείς καταφέραμε να τη βάλουμε την οικονομία σε ανάκαμψη με το πετρέλαιο μάλιστα, προσέξτε, τότε πανάκριβο στα 100 δολάρια και εκείνος την ξανά έφερε τη χώρα σε ύφεση όταν οι τιμές πετρελαίου είχαν καταρρεύσει στο μισό, στα 50. Και θέλει να του πούμε και μπράβο. Και καμαρώνει πως τάχα πέτυχε και αυτός εκείνο που εμείς του παραδώσαμε, το πρωτογενές πλεόνασμα. Ποιο πλεόνασμα;
Ξεχνάει ότι σήμερα το κράτος δεν πληρώνει κανέναν, δεν πληρώνει τίποτα; Ξεχνάει ότι διογκώνονται συνεχώς οι οφειλές του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, στους ιδιώτες; Ξεχνάει ότι έχουν σκουπίσει τα αποθεματικά και τα διαθέσιμα από οργανισμούς, δήμους, περιφέρειες, το χειρότερο από νοσοκομεία;
Τους τα πήρε πέρσι, δεν τα έβαλε πίσω. Το είχε υποσχεθεί. Τους τα ξανά πήρε και φέτος. Και τώρα ονειρεύεται ότι έτσι έφτιαξε και αυτός πλεόνασμα.
Εμείς δημιουργήσαμε πραγματικά πλεονάσματα δυο χρόνια συνεχώς, ενώ πληρώναμε και μειώναμε συνεχώς τις οφειλές του δημοσίου στον ιδιώτη. Χωρίς να αγγίξουμε διαθέσιμα και αποθεματικά ταμείων και οργανισμών, χωρίς να κλείσουμε τράπεζες, χωρίς πιστωτικούς ελέγχους, χωρίς να έχει κανείς την αγωνία αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τον επόμενο μήνα. Τι σύγκριση προσπαθεί να κάνει ο καημένος;
Εμείς πιάναμε τους στόχους αλλά και ταυτόχρονα είχαμε αρχίσει και εδώ είναι το πιο σημαντικό, να μειώνουμε και τους φόρους. Έκανε την ανάλυση για τους φόρους εχθές ο Άδωνις, Φ.Π.Α. στην εστίαση. Θυμήθηκα ένα σποτάκι το οποίο είχαν βγάλει πριν το δημοψήφισμα που έλεγε «εμείς λέμε όχι 23% στο Φ.Π.Α. στην εστίαση». Εννοούσαν ότι το θέλουν στο 24% που το πήγαν τώρα.
Ασφαλιστικές εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης, δεν θα τα πω. Αλλά θα πω ότι φέραμε την επιχειρηματικότητα στους αγρότες να πληρώνουν και αυτοί από έσοδα-έξοδα αλλά είχαμε κρατήσει αφορολόγητες τις αγροτικές επιδοτήσεις που παίρνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί αυτό δεν είναι εισόδημα, είναι ενίσχυση του παραγωγού.
Και έρχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να φορολογήσει τις επιδοτήσεις που παίρνει ο Έλληνας αγρότης και του καταργεί την έκπτωση φόρου για το πετρέλαιο. Τετραπλασιάζει την προκαταβολή του για το φόρο εισοδήματος. Τριπλασιάζει την εισφορά του. Ας ξαναπάει ο κύριος Τσίπρας στους αγρότες για να ζητήσει την ψήφο τους.
Και τώρα μας λέει και το άλλο παραμύθι. Ότι δήθεν τα ίδια μέτρα θα ήταν λέει υποχρεωμένοι να τα παίρναμε κι εμείς. Κι άλλο ψέμα. Πως θα τα παίρναμε; Αφού βγαίναμε από τα μνημόνια. Αυτό ακριβώς προχθές ξεκάθαρα δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Βάλντις Ντομπρόβσκις . Δεν είχαν άλλωστε δεχτεί οι ίδιοι οι δανειστές να μας δώσουν πιστοληπτική γραμμή στήριξης για να βγούμε στις αγορές; Τα ξεχνάμε αυτά;
Πὠς λοιπόν θα παίρναμε κι εμείς τέτοια σκληρά μέτρα αφού δεν μας τα ζήτησαν καν ως τον Ιανουάριο του '15. Και σίγουρα εκείνα που τότε μας ζητούσαν ήταν ασύγκριτα λιγότερα από αυτά που επέβαλαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς και πρέπει να το λέμε με το email Χαρδούβελη είχαμε συμφωνήσει ένα με ενάμιση δισεκατομμύριο νέα μέτρα και δεν έκλεισε εκείνη η αξιολόγηση, γιατί ο Τσίπρας μας οδήγησε στις εκλογές και από εκεί άρχισε η μεγάλη ζημιά.
Και τώρα αυτός έχει ήδη συμφωνήσει τρεισήμισι δισεκατομμύρια νέα μέτρα από πέρυσι άλλα πεντέμισι που συμφώνησε τώρα και άλλα τρεισήμισι δισεκατομμύρια που του ζητούν, παρακαλώ, να δεσμευτεί από τώρα αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Γιατί πέρα από το 3ο το αχρείαστο μνημόνιο που μας έφερε τώρα του επιβάλλουν και κάθε μνημόνιο, κάθε μνημόνιο, αυτό κι αν λέγεται διαπραγμάτευση.
Παραδόθηκαν. Μιλάμε για μια πλήρη και οριστική παράδοση εκείνων που κάποτε θα τα έσκιζαν τα μνημόνια και θα κούρευαν τα χρέη. Επομένως από το ενάμισι δις που ζητούσαν από μας, τώρα του ζητούν συνολικά – προσέξτε – δώδεκα δισεκατομμύρια νέα μέτρα λιτότητας. Δηλαδή οκτώ φορές παραπάνω. Αυτός είναι ο λογαριασμός του για πρώτη φορά αριστερά.
Και κάτι ακόμα. Επί των ημερών μας το θυμάστε, είχαμε ελέγξει τις ροές παρανόμων από τα ανατολικά μας σύνορα. Και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα, δεκαπλασιάστηκαν οι ροές παρανόμων μεταναστών και προσφύγων. Και είχε το θράσος προχθές ο κύριος Τσίπρας να καμαρώνει ότι ήρθαν οι τρεις ηγέτες της Χριστιανοσύνης στη Μυτιλήνη να επισκεφθούν τα hotspots των παγιδευμένων ανθρώπων.
Ναι είχε δίκιο σ΄ αυτό. Επί των ημερών μας δεν είχε χρειαστεί να έρθουν γιατί επί των ημερών μας δεν υπήρχε αυτό το φαινόμενο, το είχαμε αποτρέψει. Όχι το να το φτιάχνεις το άσχημο φαινόμενο και να είσαι μετά χαρούμενος που έρχεται ο Πάπας να σε επισκεφθεί.
Ασφαλώς πρόβλημα υπήρχε και τότε. Και εκτός των συνόρων και εντός. Αλλά οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Μπαίναμε μέχρι εβδομήντα πέντε χιλιάδες. Και τώρα μπήκε ένα εκατομμύριο σ' ένα χρόνο. Γιατί; Γιατί εμείς ελέγχαμε τα σύνορα. Βρήκαμε και αρκετούς λαθρομετανάστες που πράγματι υπήρχαν ήδη στη χώρα μας. Αλλά με τη δική μας πολιτική, δηλαδή κυνηγώντας κάθε παραβατική δραστηριότητα αυτοί που βρήκαμε εδώ σιγά – σιγά έφευγαν. Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ανοιχτή πρόσκληση, άνοιξαν τα σύνορα, κατάργησε την αποτροπή και χάθηκε κάθε έλεγχος. Ιδίως με αυτές τις δεκάδες ΜΚΟ που κάποιες ελέγχονται από τους ίδιους τους διακινητές και που τώρα τους καταγγέλλει ο Τσίπρας αλλά τις έχει αφήσει ασύδοτες.
Και έχει το θράσος να μιλάει για ανθρωπισμό. Είναι ανθρωπισμός οι δουλέμποροι; Να κάνουν ότι θέλουν μέσα στην ελληνική επικράτεια; Είναι ανθρωπισμός αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη, στον Πειραιά, στο Ελληνικό; Είναι ανθρωπισμός να μαχαιρώνονται κάθε βράδυ πρόσφυγες με λαθρομετανάστες; Είναι ανθρωπισμός ακόμα και οι βιασμοί μικρών παιδιών; Είναι ανθρωπισμός να μένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή και να κινδυνεύουν με λουκέτο εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να κάνουν το πιο σωστό για την οικονομία που είναι η εξαγωγή των προϊόντων μας;
Αυτό δεν είναι ανθρωπιστική ευαισθησία. Είναι η πιο σκληρή, απάνθρωπη, απάνθρωπη αναλγησία. Και είναι και η τελεία υποκρισία. Και προσπάθησε προχθές στη Βουλή να ψελλίσει κάτι ο κύριος Τσίπρας για τους αναρχικούς τρομοκράτες, τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές. Που όταν αφαιρέσουν τη ζωή κάποιου τότε λέει είναι εξουσιαστές. Τι εξουσιαστές; Δολοφόνοι είναι και αργά το κατάλαβε ο κύριος Τσίπρας.
Αλλά, ενώ μοιάζει να τους αποδοκιμάζει στη Βουλή, κάνει ότι δεν ξέρει ότι στο κόμμα του ήταν τόσα χρόνια εκείνοι που πήγαιναν μάρτυρες υπεράσπισης για τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη.
Και η κυβέρνησή του, να μην έχουμε κοντή μνήμη, μαζί τους διαπραγματεύτηκε την αλλαγή του σωφρονιστικού μας συστήματος. Ο δικός τους Υπουργός ήταν αυτός που κατήγγειλε το αριστερό παρακράτος.
Η δικιά του κυβέρνηση είναι που κατήργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η δικιά του κυβέρνηση απελευθερώνει σήμερα κουκουλοφόρους, που καταστρέφουν γραφεία εφημερίδων.
Φίλοι του κόμματός του είναι κάποιοι από τα ΜΚΟ που φέρνουν λαθρομετανάστες και τους ξεσηκώνουν και για αυτό και δεν τολμάει να τους κυνηγήσει και πολύ σωστά έλεγε πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές, βεβαίως όλοι οι αριστεροί δεν είναι τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες αποδείχθηκε πως ήταν από το χώρο της άκρας αριστεράς και σχεδόν όλα τα θύματα ήταν από τη δική μας παράταξη.
Το κακό για τον Τσίπρα είναι ότι ο κόσμος πια τον έχει καταλάβει και αυτή τη στιγμή η θέση του κόμματός μας φίλες και φίλοι, πως απόλυτη προτεραιότητα είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα, κερδίζει έδαφος συνεχώς και κοιτάξτε, να το ξέρετε, το βλέπει κανένας παντού. Συσπειρώνει πολίτες από κάθε κατηγορία, πέρα και πάνω από κόμματα, να φύγει η κυβέρνηση, γιατί μεγαλώνει συνεχώς ο λογαριασμός. Να φύγει γιατί έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα.
Να φύγει γιατί πυκνώνουν συνεχώς οι κίνδυνοι από την ακυβερνησία. Να φύγει, γιατί παίζουνε με τα σπίρτα μέσα σε μία αποθήκη με καύσιμα και κάποιος πρέπει να τους πάρει τα σπίρτα από το χέρι και η μόνη παράταξη που μπορεί να το κάνει, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Κοιτάξτε γύρω μας. Φωτιές είναι ορατές από παντού. Τουρκία, Συρία, ISIS, Σκόπια, και όποιος έχει μάτια βλέπει και τα σημερινά αδιέξοδα, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η δική τους ανικανότητα.
Μίλησε προηγουμένως ο Αντιπρόεδρος για τα θέματα των μεταρρυθμίσεων. Πολλοί μας ρωτούν, πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις;
Δεν πρέπει απλώς να τα συνεχίσουμε. Κίνημα μεταρρυθμίσεων πρέπει να κάνουμε. Γιατί πρέπει να χτυπηθεί ο κρατισμός και το πελατειακό κράτος.
Πρέπει επιτέλους να βγει από μέσα από τον Έλληνα η δημιουργικότητά του, το κύτταρό του το πραγματικό. Να γίνουμε ανταγωνιστικοί, ώστε να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα και άρα να μειώσουμε την ανεργία.
Και μεταρρυθμίσεις για να μειωθεί κυρίως η φορολογία. Γιατί μην κάνετε λάθος. Μόνο με μειωμένη φορολογία, αυτό ήτανε πάντοτε η πρώτη μου κυρία θέση, μπορεί μόνο τότε να γίνει η μεγάλη ανάπτυξη στον τόπο.
Και μόνο με τέτοιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουμε ο ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη και σύμμαχος υπολογίσιμος για κάθε λαό δίπλα μας, αλλά και μεταρρυθμίσεις για να γίνει και η Ελλάδα αυτό που της αξίζει, παγκόσμιο κέντρο αριστείας και πολιτισμού.
Γιατί δυστυχώς, μέσα σε 1,5 χρόνο η αριστερά του κυρίου Τσίπρα, αν είναι δυνατόν, μετέτρεψε την αριστεία σε στίγμα και κατεδάφισε τον πολιτισμό. Εδώ μέχρι και για την Αμφίπολη στάθηκαν εκδικητικοί και την καταχώνιασαν ακόμα πιο βαθιά στα ερείπιά της.
Μεταρρυθμίσεις επομένως παντού. Στο σύνταγμα, στο κράτος, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην παιδεία, στη δικαιοσύνη, στην πνευματική δημιουργία, στην άμυνα, στην ασφάλεια.
Και θέλει βέβαια χρόνο για να γίνουν όλα αυτά, αλλά αυτές τις μεταρρυθμίσεις η δική μας η παράταξη τις ξεκίνησε και αυτή η παράταξη μπορεί να τις ολοκληρώσει, μαζί με άλλους, ασφαλώς.
Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την μεταρρυθμιστική αναγέννηση της χώρας. Αλλά, η παράταξή μας είναι ο πυρήνας, είναι ο κορμός του μεταρρυθμιστικού κινήματος και τώρα πια συντρέχουνε και οι τρεις μεγάλες προϋποθέσεις για να λυτρωθεί η χώρα. Αποκαλύφθηκε μετά από δεκαετίες αριστερής ηγεμονίας ότι ο βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός.
Δικαιώθηκε, δεύτερον, μετά από ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η δική μας πολιτική αλλά κυρίως η δική μας η στάση και αναδεικνύεται, τρίτον, το δικό μας φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό πρόσωπο.
Αυτά δεν τα λέω τώρα, τα έλεγα χρόνια. Σας έλεγα ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Αυτό σας ξαναλέω σήμερα. Σας έλεγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Συνέβη και αποδείχθηκε τραγικό.
Σας έλεγα ότι δεν θα δώσει λύσεις για τη χώρα, θα προκαλέσει νέα πρωτοφανή προβλήματα και το βλέπουμε παντού γύρω μας. Σας μιλούσα για σταδιακή μείωση των φόρων, αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και αυτό τώρα ο κόσμος περιμένει από εμάς. Μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, νέες επενδύσεις, τις ξεκινήσαμε και δείχνουμε ότι μπορεί να συνεχίσουν και να γίνονται.
Τώρα τα σταμάτησαν, τα πήγαν πίσω. Και τώρα όλοι ζητούν να ξανά γυρίσουμε σε αυτό τον δρόμο. Επομένως η παράταξή μας μπορεί να δώσει αυτό που πραγματικά χρειάζονται οι Έλληνες, την πραγματική ελπίδα. Όλοι οι Έλληνες, οι δημιουργικοί Έλληνες, οι Έλληνες που αγαπούν τον τόπο τους, αυτοί που θέλουν να ξανά νιώσουν περήφανοι για το μεγάλο ζητούμενο που είναι η πατρίδα. Αυτοί που δεν θέλουν να ζητούν μονίμως δανεικά από τους ξένους. Αυτοί που βαθιά μέσα τους πιστεύουν στον εαυτό τους, πιστεύουν στην Ελλάδα, πιστεύουν ότι η πατρίδα μπορεί ξανά να μεγαλουργήσει.
Αυτοί γυρίζουν τώρα και κοιτάνε προς το δικό μας μέρος, αυτοί εκπροσωπούν το χθες. Εμείς εκπροσωπούμε αυτό το αύριο ακριβώς και αυτούς τους ανθρώπους υπηρετούμε και για αυτούς παλεύουμε και αυτούς είχα πάντα στη σκέψη μου και στην καρδιά μου πυξίδα σε όλους τους αγώνες μου. Για αυτούς βρέθηκα στην πρώτη γραμμή και για αυτούς εξακολουθώ να μάχομαι.
Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζει όλη αυτή την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, στο δρόμο της ανάπτυξης. Ξέρει να το κάνει και σας διαβεβαιώνω για αυτό.
Και σήμερα ηγείται του αγώνα μας να απομακρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το γρηγορότερο. Και αύριο ως Πρωθυπουργός θα ηγηθεί αυτής της μεγάλης πορείας της μεταρρυθμιστικής της χώρας.
Η δικαίωσή μας και το μεταρρυθμιστικό μας πρόσωπο είναι τα μεγάλα όπλα που θα φέρουν σύντομα τη νίκη. Για αυτό ναι, η παράταξή μας είναι πράγματι σήμερα αληθινό οξυγόνο για τη χώρα, εγγύηση για κάθε Έλληνα που θέλει την πατρίδα μας να εδραιώνεται και πάλι όπως της αρμόζει μέσα στην Ευρώπη. Έμπνευση αισιοδοξίας για κάθε νέο που αγωνίζεται να προκόψει στον τόπο του. Και πηγή αυτοπεποίθησης για όλους μας ότι οι δικές μας αρχές και αξίες για ελευθερία είναι η σπουδαιότερη προϋπόθεση για ανάπτυξη, δικαιοσύνη και πρόοδο.
Χαιρετίζω, λοιπόν, το 10ο συνέδριο. Συνέδριο νίκης, οριστικής νίκης κατά του λαϊκισμού. Συνέδριο ενότητας, πολύ μεγαλύτερης ενότητας πέρα από τα κομματικά μας σύνορα. Και συνέδριο ελπίδας, πραγματικής ελπίδας για τη χώρα.
Καλή Ανάσταση, λοιπόν, σε όλους με την ελπίδα της μεγάλης ανάστασης και για την πατρίδα μας.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: