Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Αντίσταση Τώρα!

Για πρώτη φορά θα συμφωνήσουμε με την Ντόρα την Εξερευνήτρια η οποία σε πρόσφατη εκπομπή διαπληκτίστηκε με τηλεθεατή για την κυβέρνηση και του είπε μέσες άκρες «εσύ δεν ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Πλήρωσε τώρα γι’ αυτό».

Ομοίως και ο Άδωνις πρόσφατα είπε ότι τον σταματούν στο δρόμο και του λένε «μετανιώσαμε που ψηφίσαμε Τσίπρα, μας τα έλεγες, καλύτερα να μας κοβότανε το χέρι».

Κοψοχέρηδες λοιπόν το 35% των ψηφοφόρων του Σεπτεμβρίου, περίπου το 17% του ελληνικού λαού που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αν και ήξερε τι τον περιμένει. Και με αφορμή τη συμφωνία που λέει η κυβέρνηση ότι έχει κλείσει καλό είναι να θυμάται ο καθένας από εμάς όταν θα πάει να πληρώσει το λογαριασμό, τι έκανε πέρσι το φθινόπωρο.

Το είπε ωμά ο ίδιος ο Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στο Euronews για να πανηγυρίσει για το πρωτογενές πλεόνασμα. « Για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός ήξερε τι είναι πάνω στο τραπέζι. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας. Γι’ αυτό λέμε και ξαναλέμε: ό,τι ακριβώς προβλέπει η συμφωνία. Δε ζητάμε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Η συμφωνία θα υλοποιηθεί, η χώρα θα βγει από την κρίση,η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι επαρκής.Αρκεί να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να θελήσουν επιπρόσθετα βάρη από αυτά που ορίζει η συμφωνία.Και, βεβαίως, δεν έχουν καμία δικαιολογία πλέον να επιμένουν σε αυτό γιατί τα αποτελέσματα, τα νούμερα, η πραγματικότητα τους διαψεύδουν» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Έχει απόλυτο δίκιο ο Αλέξης. Στο τραπέζι υπήρχαν όλα τα χαρτιά, ο κόσμος τράβηξε ένα και γνώριζε τι τον περιμένει. Ή μήπως δεν γνώριζε; Να θυμηθούμε τι έλεγε πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο Τσίπρας για τη συμφωνία που έπρεπε να κλείσει με τους δανειστές; Ότι αυτός είναι ικανός να διαπραγματευτεί λιγότερα βάρη; Ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις και δεν θα θιγούν οι φτωχοί; Ότι θα κάνει αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα; Ο κόσμος ήξερε πράγματι ότι υπεγράφη μια βαριά συμφωνία τον Ιούλιο (με ευθύνη και πάλι του Τσίπρα) αλλά δεν ήξερε ότι θα του αυξηθεί ξανά ο ΦΠΑ. Ότι θα κοπούν οι επικουρικές και το ΕΚΑΣ. Ότι θα διαλυθούν οι νυν εργαζόμενοι πληρώνοντας υψηλότερες εισφορές για μικρότερες συντάξεις. Ότι θα διαλυθούν τα νοσοκομεία και τα σχολεία.

Και βεβαίως δεν γνώριζε τότε ότι το Προσφυγικό θα γίνει η ταφόπλακα της Ελλάδας. Με τους Σκοπιανούς και τους Τούρκους να αλωνίζουν και χιλιάδες ανεξέλεγκτους πρόσφυγες να βρίσκονται παντού.

Ο ελληνικός λαός έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση κι έχει κάθε λόγο να αισθάνεται κοψοχέρης. Όμως, τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έγινε ποτέ, μεγαλύτερη κι από τα ψέματα των μεγάλων κομμάτων της μεταπολίτευσης, κανείς δε μπορούσε να την φανταστεί.

Όταν κάποιος, λοιπόν, ακούει τον Τσίπρα να πανηγυρίζει γιατί πέτυχε πλεόνασμα με το
αίμα του κοσμάκη, πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσει. Όταν τον ακούει να λέει με στόμφο και με περισσή αλαζονεία ότι « κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι επαρκής», αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει και… βουλευτές καβάντζα, πρέπει να αντισταθεί.

Μόνο οργή μπορεί να αισθάνεται κάποιος όταν ακούει τον πρωθυπουργό να λέει ότι την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος την αποδίδει σε «σχέδιο, επιμονή και υπομονή» και μιλάει επίσης για « ήπια δημοσιονομική προσαρμογή με έγνοια πάντοτε και την προστασία των πιο αδύναμων, για την προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, με την προστασία της υγείας και της παιδείας από περαιτέρω περικοπές αποδίδει καρπούς».

Μα καλά δεν βλέπει τι γίνεται έξω; Πώς ζει η ελληνική κοινωνία; Ποιοι έχουν πληγεί και ποιοι έχουν καταστραφεί; Και καλά αυτός δε βλέπει. Ο ελληνικός λαός, ο κοψοχέρης μέχρι πότε θα συνεχίσει να τον ανέχεται;

Ωραία, λοιπόν. Κάποτε πρέπει να παραδεχθούν και οι πλανημένοι ότι είναι κοψοχέρηδες και να πάμε παρακάτω. Όμως, δεν πρέπει να αφήσουμε για πολύ ένα παιδαρέλι και την κομπανία του να παίζουν με το μυαλό μας και να μας περιγελούν. Πρέπει κάποια στιγμή να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν.

antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: