Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Πάνω από τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ πέταξαν οι Τούρκοι…

Μήνυμα αμφισβήτησης της Ρω έστειλε σήμερα η Άγκυρα αποστέλλοντας δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πάνω από το νησί, την ώρα που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης επισκεπτόταν τους άνδρες που στελεχώνουν το στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί.

ΠΗΓΗ: http://www.liberal.gr

Όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη του ναυάρχου Αποστολάκη στη Ρω δεν ανακοινώθηκε επισήμως, φαίνεται ότι οι Τούρκοι έχουν ανοιχτά τα «μάτια» και τα… αυτιά τους και μόλις αντελήφθησαν ότι ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώνεται στο νησί, έδωσαν εντολή σε ένα ζεύγος τουρκικών F-16 να πετάξει πάνω από τη Ρω.

Με τον τρόπο αυτό η τουρκική πλευρά διακινεί την αναθεωρητική άποψή της ότι το νησί είναι… αμφισβητούμενης κυριαρχίας. Το ελικόπτερο τύπου NH-90 που μετέφερε το αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη προσγειώθηκε στη Ρω το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης.

Λίγο αργότερα δύο τουρκικά F-16 εισέβαλαν χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδιο πτήσης στο FIR Αθηνών, στη συνέχεια παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και έκαναν υπέρπτηση πάνω από τη Ρω.
defence-point.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: