Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Το τέλος τους γράφτηκε στο Άμστερνταμ

Αν τους έχει μείνει έστω και λίγο φιλότιμο στην κυβέρνηση πρέπει να πάνε σε εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα. Το νέο «Βατερλό» της διαπραγμάτευσης, με την υποχρέωση της Ελλάδας να υπογράψει νέο μνημόνιο, το τέταρτο στη σειρά και το δεύτερο της αριστεράς μέσα σε 15 μήνες ουσιαστικά οδηγεί σε εθνικές εκλογές, αν βεβαίως υπάρχει λίγη τσίπα κι όχι λίγη τσίπρα.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι τις επόμενες ώρες και ημέρες η ουσία είναι μία. Στο Άμστερνταμ η κυβέρνηση και προσωπικά ο αποτυχημένος ψευτοαριστερός οικονομολόγος Τσακαλώτος, υποχώρησαν ατάκτως και αποδέχθηκαν την υιοθέτηση επιπλέον μέτρων ύψους 3,6 δις ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για μέτρα «κάβα» ώστε κάθε φορά που δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι να ενεργοποιούνται τα μέτρα που θα φέρουν την υπογραφή του μεγάλου διαπραγματευτή και ηγέτη Αλέξη.

Μπορεί να μην περάσουν αυτά τα μέτρα από τη Βουλή, αφού όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα, ωστόσο, θα βρεθεί μια φόρμουλα με τους ευρωπαίους, ένα μεμοράντουμ ή μνημόνιο το οποίο θα είναι τόσο δεσμευτικό που δεν θα μπορεί να αντιδράσει κανείς. Με τον τρόπο αυτό, όμως, και εξαιτίας της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης, δεσμεύεται η επόμενη κυβέρνηση. Ακόμη και αύριο να γίνουν εκλογές και να βγει ο Μητσοτάκης θα είναι υποχρεωμένος να πάρει σκληρά μέτρα κάθε φορά που η οικονομία θα παραπαίει.

Στην κυβέρνηση θα προσπαθήσουν να πουν ότι εφόσον τα μέτρα δεν θα ψηφιστούν από τη Βουλή δεν έγινε και τίποτε. Όμως, η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά στην ιστορία μια κυβέρνηση παίρνει μέτρα – κάβα και ότι κι αν πει, όπως και να τα δικαιολογήσει, το στίγμα της προδοσίας της θα μείνει.

Αφήστε που όλα είναι ανοικτά για την ψήφισή τους ακόμη κι αν δεν υπάρχουν νομικοί ή άλλοι λόγοι.

Το άφησε ανοικτό ο Ντάισελμπλουμ ο οποίος ερωτώμενος για το πώς θα υιοθετηθεί αυτό το προληπτικό πακέτο μέτρων, είπε ότι προκειμένου η δέσμη μέτρων να είναι αξιόπιστη θα πρέπει να νομοθετηθεί. «Τώρα ως προς το πώς αυτή θα σχεδιαστεί, το εάν θα πρέπει να νομοθετηθεί ένας μηχανισμός ή συγκεκριμένα μέτρα, είναι ακόμη υπό συζήτηση».

Όπως είχε γράψει επίσης το Antinews το μνημόνιο του περασμένου καλοκαιριού προβλέπει ήδη τη λήψη προληπτικών μέτρων για να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Οπότε ό,τι κι αν πουν στην κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους θα είναι απλό παπατζηλίκι....


Η πρώτη φορά αριστερά υπέγραψε το πιο σκληρό μνημόνιο πέρυσι τον Ιούλιο. Η δεύτερη φορά αριστερά θα ψηφίσει τα σκληρά μέτρα που έχει συμφωνήσει και ταυτόχρονα θα δεσμευτεί απόλυτα ότι θα περάσει κι άλλα μέτρα – κάβα. Πρόκειται για τη χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να συμβεί για την Ελλάδα. Άραγε ο Τσίπρας και όλο αυτό το γελοίο τσούρμο που έβγαινε και πανηγύριζε για τα στοιχεία της Eurostat που έδειχναν (όπως έλεγαν) ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα που κρύβονται τώρα;

Δεν έχουν καταλάβει ότι αυτό που πληρώνει η Ελλάδα δεν είναι κάποιος σοβαρός δημοσιονομικός εκτροχιασμός. Χάρη στις θυσίες του κόσμου και την υπομονή που κάνει, η χώρα βγήκε με σοβαρές απώλειες από τα capital controls και από τους βαρουφακισμούς. Αυτό που πληρώνει η Ελλάδα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης των ξένων. Δεν πιστεύουν πλέον ότι μπορεί η χώρα να πετύχει τους στόχους της. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της κυβέρνησης της αριστεράς. Πληρώνουμε αυτό το έγκλημα. Αλλά μέχρι πότε και πόσο θα το πληρώνουμε;

Και κάτι τελευταίο. Στο Άμστερνταμ μας είπαν ξεκάθαρα ότι δεν συμφωνούν με ονομαστικό κούρεμα του χρέους. Τέλος λοιπόν και αυτό το ροζ συννεφάκι του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς για την Ελλάδα.

Όλα αυτά δείχνουν περισσότερο από ποτέ ότι οι κάλπες πλησιάζουν. Ή θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους ή θα πέσουν από την οργή του λαού. Το τέλος τους γράφτηκε στο Άμστερνταμ.

antinews



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: