Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Αυστηρή Αμερικανική προειδοποίηση στο Μαξίμου για Ρωσική διείσδυση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει η Αμερικάνικη Πρεσβεία για την προκήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι Αμερικανοί είναι ανήσυχοι για το ενδεχόμενο να περάσουν τηλεοπτικά κανάλια στα χέρια επιχειρηματιών με ύποπτη διαδρομή που συνδέονται με Ρώσους ολιγάρχες.

Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή οι αμερικανικές υπηρεσίες εστιάζουν την προσοχή τους σε δύο Έλληνες επιχειρηματίες που συνδέονται με τον ρωσικό παράγοντα.

Ο ένας από αυτούς έχει άμεση σχέση με Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά τη διείσδυση του ρωσικού παράγοντα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ παράλληλα χρηματοδοτεί και ακροδεξιά αντιευρωπαϊκά κόμματα στην Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες.

Ο δεύτερος επιχειρηματίας συνδέεται ευθέως με το σύστημα Πούτιν και φιλοδοξεί να αποκτήσει μεγάλη δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης και άλλους νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.

Όπως μαθαίνω οι Αμερικανοί έχουν ήδη απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο ρωσικής διείσδυσης στα Μέσα Ενημέρωσης.

Μια τέτοια κίνηση θα θεωρηθεί εχθρική πράξη με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.


http://www.lykavitos.gr/archives/404525

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: