Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Πληρώνουμε... τις υποκλοπές

Η εγκληματική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας τους τελευταίους μήνες, οδηγεί σε συνεχή ναυάγια και σε οικονομικό επίπεδο. Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το «άδειασμα» της Αθήνας από την Ουάσιγκτον για τη σκληρή στάση που τηρεί το ΔΝΤ. Ο Τσίπρας ήλπιζε ότι θα υπάρξει παρέμβαση από τον αμερικανικό παράγοντα προς την Λαγκάρντ να ρίξει τις απαιτήσεις της ώστε να κλείσει η συμφωνία.

Η σκλήρυνση της στάσης του Ταμείου, το οποίο παραδοσιακά είναι φιλικά διακείμενο προς την Ελλάδα ιδιαίτερα στο θέμα του χρέους (σε σύγκριση με τους Γερμανούς) οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άθλια, ανόητη και τραγική γκάφα που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την υποκλοπή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου. Όπως είπε χθες ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών, Νέιθαν Σιτς μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση: «Η συζήτηση ήταν ιδιωτική και οπωσδήποτε έπρεπε να παραμείνει ιδιωτική, και ως μέτοχος του διεθνούς οργανισμού οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Ο Αμερικανός υφυπουργός δήλωσε άγνοια για το πως έχει χειρισθεί το ΔΝΤ εσωτερικά το θέμα, και συμμερίσθηκε την εκτίμηση των ΜΜΕ ότι η πηγή της διαρροής δεν ήταν το Ταμείο».

Με απλά λόγια η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι την υποκλοπή και βεβαίως τη διαρροή στα Wikileaks την έκανε η ελληνική πλευρά και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένοι οι Αμερικανοί. Ουσιαστικά μας λένε στα μούτρα «ξέρουμε ότι κάνετε υποκλοπές μέσω της ΕΥΠ. Ξέρουμε ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα της Βελκουλέσκου και των άλλων της τρόικας. Αυτό που δεν έπρεπε να γίνει είναι η διαρροή, δεν έπρεπε να βγει έξω η συνομιλία γιατί έτσι παραβιάζεται πλήρως η αρχή της ιδιωτικότητας των συνομιλιών».

Οι Αμερικανοί είναι… παλιές καραβάνες στις υποκλοπές. Άλλωστε, η Πρεσβεία ήταν κάποτε το «στρατηγείο» των κοριών. Όμως, όταν κάνουν υποκλοπές π.χ. συνομιλιών πολιτικών δεν τις βγάζουν φόρα παρτίδα. Τις χρησιμοποιούν ως καλό διαπραγματευτικό ατού όταν προκύπτει κάποιο θέμα.

Ποιος ήταν λοιπόν αυτός ο ανόητος στην ελληνική κυβέρνηση που έπεισε τον Τσίπρα ότι μπορεί και
είναι καλό για την Ελλάδα να διαρρεύσει τη συνομιλία; Ποιος ήταν αυτός ο άθλιος που νομίζει ότι με τέτοια παιχνίδια βοηθά τη χώρα του;

Τώρα λοιπόν που οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας έχουν τραυματιστεί και οι Αμερικανικοί δεν θέλουν να ακούνε για το ελληνικό πρόβλημα έχει κανείς την τσίπα να παραιτηθεί; Κανένα στέλεχος της ΕΥΠ, κανένας διπλωμάτης, σύμβουλος ή υπουργός Εξωτερικών δεν αισθάνεται την ανάγκη να αναλάβει το βάρος αυτής της βλακώδους συμπεριφοράς;

Το ΔΝΤ μας τσακίζει, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα νύχια του, απαιτεί προληπτικά μέτρα, και ουσιαστικά απαιτεί να δώσουμε τα κλειδιά της χώρας σ’ αυτούς γιατί απλά κάποιοι ανόητοι στην κυβέρνηση έπαιξαν ένα χαζό παιχνίδι που δεν το ξέρουν, κι έχασαν.

Μέχρι πότε θα πληρώνουμε τα λάθη τους; Τώρα που ήρθε η ώρα να κλείσει η συμφωνία αλλά είναι τα πάντα στον αέρα τι σκέφτεται να κάνει το Μαξίμου; Να ζητήσει βοήθεια από το… ξανθό γένος; Να πάει στους Κινέζους; Να παρακαλέσει την Μαντάμ Μέρκελ να παρέμβει;

Η ιστορία αυτή είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου μιας τραγικής διακυβέρνησης από ερασιτέχνες και μιας τραγικής ζημιάς που δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ανεπανόρθωτη.
 
antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: