Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Βαριές κατηγορίες εναντίον Πολάκη και Ξανθού από τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Ο πίνακας επιτυχόντων που αναρτήθηκε ήταν κατ εντολή του Υπουργού, όχι του ΚΕΛΠΝΟ είπε ο κύριος Γιαννόπουλος.

Βαριές καταγγελίες εναντίον του Παύλου Πολάκη αλλά και του Ανδρέα Ξανθού για τις παρανομίες στον περιβόητο διαγωνισμό πρόσληψης των ιατρών των Εντατικών Μονάδων εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος την παραίτηση του οποίου αλλά και των υπολοίπων μελών του ΔΣ του Οργανισμού ζήτησε χθες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

«Ο πίνακας επιτυχόντων που αναρτήθηκε ήταν κατ εντολή του Υπουργού, όχι του ΚΕΕΛΠΝΟ είπε ο κύριος Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: Παρανόμως ο κύριος Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους και έβγαλε τις δικές του λίστες επιτυχόντων. Είμαι 45 χρόνια Εντατικολόγος. Υπήρξα πολλά χρόνια Βουλευτής και υφυπουργός Υγείας. Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να σέβομαι τους νόμους, τόνισε ο κύριος Γιαννόπουλος. Δεν πρόκειται να παρανομήσω επειδή θα το ήθελε ο κύριος Υπουργός.

Ο κύριος Γιαννόπουλος δήλωσε ακόμη πως ούτε ο ίδιος ούτε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προτίθενται να παραιτηθούν και να τους χρεωθεί η ευθύνη για τον διαγωνισμό. Σε αυτή την θέση είμαστε αμισθί είπε. Αν θέλουν οι κύριοι Υπουργοί ας μας παραιτήσουν. Έχουν την δυνατότητα.

Το όλο θέμα είπε θα έλθει στην δικαιοσύνη μετά από τη μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει οι τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κύριος Γιαννόπουλος που προέρχεται από τους
ΑΝΕΛ είχε διορισθεί, όπως είπε, επί Υπουργίας Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι λόγοι που οδήγησαν την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι:

Πρώτον η παράλειψη του Συμβουλίου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να απομακρυνθεί ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες στην υπόθεση των «παράτυπων» συμβάσεων με ΜΜΕ την περίοδο 2011-2013.

Δεύτερον η ανοχή των μελών στην άρνηση των υπηρεσιών του φορέα να συνεργαστούν με το ΣΕΥΥΠ κατά τη διάρκεια της έρευνας και να τους παράσχουν τα απαιτούμενα έγγραφα και έγγραφα.

Τρίτον Ξανθός και Πολάκης κατηγορούν τα μέλη για την αδυναμία τους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για τη στελέχωση των ΜΕΘ ύστερα από σωρεία παρατυπιών, καταλογίζοντάς τους την ευθύνη για τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Πηγή: skai.gr










Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, 21:15 - Τελευταία ενημέρωση: 23:24

Στην παύση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλο προχώρησε το υπουργείο Υγείας, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση γύρω από το διαγωνισμό πρόσληψης ιατρών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η παύση του κ. Γιαννόπουλου αποφασίστηκε μετά τις «απαράδεκτες δηλώσεις» που έκανε σχετικά με την υπόθεση, και την άρνησή του να παραιτηθεί, όπως του είχε ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

Με δήλωσή του στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος ο οποίος παύτηκε από τη θέση του Προέδρου του ΚΕΛΠΝΟ από το Υπουργείο Υγείας σημειώνει πως δεν παραιτείται καθώς δεν θα θέσει την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή πορεία του «υπό τα καπρίτσια του κυρίου Πολάκη».

Αναλυτικά ο κύριος Γιαννόπουλος τόνισε στον ΣΚΑΪ:

«Μετά την τελευταία τροπή στα γεγονότα ενημερώνω ότι δεν θα παραιτηθώ. Δεν θέτω την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή μου πορεία υπό τα καπρίτσια του αναπληρωτή υπουργού υγείας κυρίου Πολάκη. Δυστυχώς αυτές είναι πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Η ενέργεια του έχει ως στόχο να ποδηγετήσει τα μέλη του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια παράνομη ενέργεια κάτι που θα κριθεί όχι από εμένα αλλά από τα αρμοδία όργανα της δικαιοσύνης καθώς υπάρχει ήδη μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σε ότι με αφορά, δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε παρανομίες τις οποίες ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός υγείας έχει εμμέσως παραδεχθεί κάνοντας λόγο για «πολιτικές αποφάσεις» στους διορισμούς γιατρών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η θέση που έχω είναι επιστημονική, άμισθη και η παραμονή μου σε αυτήν έχει στοιχεία ηθικής και νομικής τάξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο κύριος Γιαννόπουλος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό υγείας κ. Ξανθό – ο οποίος υπογράφει το αίτημα για παύση των μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν πολιτικές ή νομικές αναταράξεις από την υπόθεση.

Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα θα έχει συνέχεια σε πολιτικό και νομικό επίπεδο ακόμη και με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του κυρίου Γιαννόπουλου.

Τη θέση του κ. Γιαννόπουλου, που προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αναλαμβάνει ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βαρύ πυρ από την αντιπολίτευση

Νωρίτερα, σφοδρή επίθεση στον κ. Πολάκη είχαν εξαπολύσει Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι.

Η ΝΔ κατηγορεί τον κ. Πολάκη για θρασύτητα και νοοτροπία «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και καλεί τον υπουργό Υγείας να παρέμβει.

Παραίτηση της «κυβέρνησης - τσίρκο» ζητά με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «σιωπηλό θεατή» μίας κατάστασης όπου ο καθένας «εκτελεί το δικό του νούμερο».

Το Ποτάμι σημειώνει πως «ενώ το σύστημα υγείας κυριολεκτικά καταρρέει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνεχίζει απτόητος να αποσυντονίζει τα πάντα». «Διορίζει όποιον θέλει, απολύει όποιον θέλει, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνει παντού ερείπια. Κάποιος να τον σταματήσει. Όσο είναι καιρός».

Για τραύμα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων κάνει λόγο ο Βασίλης Λεβέντης, λόγω της σχέσης του κ. Γιαννόπουλου με τους ΑΝΕΛ.

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: