Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Όλο και πιο κοντά σε... κάλπες βρίσκεται η Ελλάδα

Όλο και πιο κοντά σε... κάλπες βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι κάλπες εκλογών ή κάλπες ενός ακόμη τρελού και εξευτελιστικού για τον ελληνικό λαό δημοψηφίσματος. Η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου, βρίσκεται σε περιδίνηση και αδυνατεί ακόμη και μια στοιχειώδη συμφωνία να κλείσει.

Οι δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων από τις Βρυξέλλες, που είναι ο Βίζερ και οι Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ, βάζουν ταφόπλακα στα όνειρα θερινής νυκτός του Τσίπρα για το δικό του success story. Ο ένας είπε ότι το ασφαλιστικό που κατατέθηκε δεν τους καλύπτει. Ο άλλος ότι η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει και τα προληπτικά μέτρα των 3 δισ. ευρώ. Ο τρίτος ότι τα στοιχεία που θα δημοσιεύσει την Πέμπτη η Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεν θετικά αλλά δεν είναι συγκρίσιμα με προηγούμενα χρόνια, επομένως είναι ήσσονος σημασίας. Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου έχει βάλει όλα τα λεφτά του στα στοιχεία αυτά λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Όμως, η απαισιοδοξία των δανειστών για μια γρήγορη συμφωνία αποτελεί ταφόπλακα στα σχέδια του Τσίπρα για... έξοδο από τα μνημόνια από την 1η Μαΐου. Πολλώ δε μάλλον ότι δεν υπάρχει καν συζήτηση για το χρέος. Αυτήν την «έφαγε» η ανικανότητα του Αλέξη και της παρέας του.

Όμως, και μια σειρά από γεγονότα δείχνουν ότι το αδιέξοδο της κυβέρνησης είναι οριστικό και οι σπασμωδικές κινήσεις τους δείχνουν πως το λάδι στο καντηλάκι τους έχει σωθεί εδώ και καιρό.

Ακόμη και η παράσταση του Τσίπρα στη Βουλή με την «υπεράσπιση» της Αριστεράς ήταν απλά η προσπάθεια να περιχαρακωθεί η παράταξη που εκπροσωπεί. Το δίπολο Δεξιάς – Αριστεράς είναι κλασικό «δημιούργημα» κάθε κυβέρνησης που πέφτει και πρέπει να συσπειρώσει τους οπαδούς της. Ο Τσίπρας χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και γι' αυτό θα εντείνει την πολεμική του εναντίον των κομμάτων που του πάνε κόντρα. Όπως κι εναντίον όλων όσοι δεν γλείφουν στην αυλή του Μαξίμου.

Τα σενάρια για Grexit επανέρχονται στον διεθνή τύπο ενώ ο ένας μετά τον άλλον οι Ευρωπαίοι ηγέτες «αδειάζουν» τον Τσίπρα, με πρώτη και καλύτερη την «φίλη» μαντάμ Μέρκελ.

Στο εσωτερικό τοπίο οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι στα κάγκελα και το ασφαλιστικό με το
φορολογικό θεωρείται δεδομένο ότι θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες εντάσεις.

Για να μην πούμε για μια σειρά από προκλητικές συμπεριφορές υπουργών που δείχνουν τον εκνευρισμό για την εξουσία που χάνουν. Ο Κατρούγκαλος με τα μαντηλάκια του, ο Πολάκης με τις μαντινάδες του, οι βουλευτές που συνεχίζουν να στηρίζουν τους μπαχαλάκηδες.

Ακόμη πιο επικίνδυνο είναι βεβαίως το εθνικό ζήτημα με τους Τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο και να προκαλούν. Αλλά δεν... τολμούν να κάνουν τίποτε περισσότερο διότι βλέπουν τον ετοιμοπόλεμο «στρατηγό Σπληνάντερο» να κρατά στα χέρια του τα κοντοσούβλια και δεν πλησιάζουν άλλο τις βραχονησίδες.

Γενικώς στη χώρα επικρατεί ένα μπάχαλο σε όλα τα επίπεδα και ένα αδιέξοδο που δεν μπορεί να λυθεί εύκολα. Παρά το γεγονός ότι οι εκλογές είναι επικίνδυνες για τη χώρα σ' αυτή τη χρονική στιγμή μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να δώσει τις απαντήσεις του. Μπορεί να θέλει ακόμη να κυβερνά ο Αλέξης, γιατί όχι; Αυτό θα το δείξουν οι κάλπες. Υπό κανονικές συνθήκες κανείς δε θέλει εκλογές, ούτε βεβαίως και η ΝΔ που δεν μπορεί να πάρει μια χώρα διαλυμένη και με την ευθύνη να βαρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επίσης δεν είναι σωστό να γίνουν εκλογές επειδή θα υπάρξει παραγραφή των εγκλημάτων της «βαρουφάκειας περιόδου».

Ωστόσο, αν πρέπει να επιλέξει κανείς την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας ή τις εκλογές η επιλογή είναι πανεύκολη.

Κάποιες φήμες λένε ότι ήδη στην κυβέρνηση ψάχνουν ημερομηνίες εκλογών τον Ιούνιο. Ίσως κοντά στο Brexit στις 23 Ιουνίου λένε οι κακές γλώσσες που συνδέουν μια πιθανή νέα πρόταση για δημοψήφισμα με την έξοδο από την ΕΕ.

Υπό το βάρος μιας αποτυχημένης διαπραγμάτευσης, μιας κοινωνικής έκρηξης αλλά και μιας ατελείωτης βουλιμίας για την εξουσία, μην εκπλαγείτε αν ο Τσίπρας μας οδηγήσει σε ένα ακόμη δημοψήφισμα – παρωδία.

Κυριακή κοντή γιορτή. Πάντως, όλα δείχνουν ότι τέλειωσαν τα ψωμιά της χειρότερης κυβέρνησης στην ιστορία του τόπου.


antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: