Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ! Βίντεο ντοκουμέντο από Οινούσσες: Η κανονιοφόρος «Κραταιός» εκδιώκει την τουρκική ακταιωρό-Τι λέει ο ψαράς;

ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΥΔΡΑ, ΣΩΘΗΚΑΜΕ!

Οι Τούρκοι απειλούσαν να συλλάβουν Έλληνες ψαράδες που βρίσκονταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων!

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κραταιός» εκδιώκει ακταιωρό της τουρκικής ακτοφυλακής από τα ελληνικά χωρικά ύδατα δίνει στη δημοσιότητα το www.protothema.gr.

Το επεισόδιο μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού αλιευτικού «Άγιος Δημήτριος» σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Το τουρκικό σκάφος, κινούμενο εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, ζητούσε από την ελληνική μηχανότρατα να σταματήσει το ψάρεμα στα ελληνικά χωρικά ύδατα με το ψευδοεπιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκική χωρική θάλασσα! Μάλιστα οι Τούρκοι απειλούσαν να συλλάβουν τους Έλληνες ψαράδες μέχρι που στην περιοχή εμφανίστηκε η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική ακταιωρό να απομακρυνθεί.
Οι Τούρκοι αρνούνταν να αποχωρήσουν από την ελληνική χωρική θάλασσα. Όπως βλέπετε στο βίντεο η κανονιοφόρος «Κραταιός» απομακρύνει το τουρκικό σκάφος πλέοντας με χαμηλή ταχύτητα κοντά στην πρύμνη του.

Δείτε το βίντεο:






Το επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στη μία το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Περίπου στις 14:00 η κανονιοφόρος «Κραταιός» ξεκίνησε να απομακρύνει την τουρκική ακαιωρό από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.Το επειδόσιο διήρκεσε μέχρι τις 16:00 το απόγευμα οπότε το τουρκικό σκάφος βγήκε εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το βίντεο μαγνητοσκόπησε ο Κώστας Δημίδης, γιος του καπετάνιου της μηχανότρατας «Άγιος Δημήτριος» που επέβαινε στο αλιευτικό μαζί με ακόμη πέντε Έλληνες ψαράδες.


Χρήστος Χατζησπύρος, Μάκης Πολλάτος

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Συγκλονίζει ο Έλληνας ψαράς που ήθελαν να συλλάβουν οι Τούρκοι στις Οινούσσες - "Πανάθεμά τους τι προσπαθούν να κάνουν"

Ο Έλληνας ψαρας που απειλήθηκε να συλληφθεί  απο τους Τούρκους μιλάει στο Newsit και τον ρεπόρτερ Μίλτο Σακελλάρη και η μαρτυρία του είναι κυριολεκτικά συγκλονιστική.

Πρόκειται για τον ψαρά του αλιευτικού "Άγιος Δημήτριος", ο κ. Στέφανιος Δημίδης, ο οποίος απειλήθηκε να συλληφθεί από τουρκικό πλοίο της ακτοφυλακής. Όπως μας περιγραφει αποκλειστικά στο Newsit, το τουρκικό πλοίο τους ζήτησε δυο (!) και όχι μια φορά να απομακρυνθούν από το σημείο που ήταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων  (1,5 μίλι απο το νησί) και ψάρευαν.

Παράλληλα αποκαλύπτει στο Newsit πως την ώρα που τους απειλούσαν με σύλληψη, ακόμη ένα τουρκικό πλοίο έμπαινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τελικά το σοβαρότατο επεισόδιο εκτονώθηκε με την αποχώρηση του Στέφανου Δημιδη και του πληρώματος του αλιευτικού του από το σημείο, όπου βρίσκονταν για να βγάλουν το μεροκάματο τους.

"Μας πλησιασαν μπήκαν μπροστά μας και μας σταμάτησαν. Ήθελαν να μπούνε μέσα στο πλοίο δεν ξέρω. Τι να πω. Δεν ξέρω τι ήθελαν. Εμείς φωνάξαμε το λιμενικό και μετά ήρθε το πολεμικό ναυτικό", λέει χαρακτηριστικά στο Newsit ο Έλληνας ψαράς.

"Ηρθε πρώτα το λιμενικό έκανε κάποιες κινήσεις να το απομακρύνει το τουρκικό πλοίο αυτό δεν απομακρυνόταν. Μετά κάλεσαν το πολεμικό ναυτικό που τους ζήτησε να απομακρύνουν το πλοίο. Εκείνο έφυγε. Μετα εμείς μείναμε στο ίδιο σημείο και ξαναήρθαν οι Τούρκοι. Δεν ξέρω τι ήθελαν. Μετά ήρθε ξανά το πολεμικό ναυτικό και ξαναέφυγε το τουρκικό πλοίο. Μετά τα μαζέψαμε και εμείς και φύγαμε", δηλώνει συγκλονισμένος από την προκλητική στάση του τουρκικού λιμενικού.

"Κατά κάποιο τροπο ήθελαν να με συλλάβουν. Αν είχαμε όπλα θα τους ρίχναμε. Ο άνδρας απο το πολεμικό ναυτικό μου είπε να μείνω ψύχραιμος. Το πολεμικό ναυτικό ήρθε πολύ γρήγορα. Ευτυχώς που είναι εκεί και περιπολούν οι άνθρωποι. Ήμασταν μέσα στα δικά μας ύδατα και μας ζήτησαν να αποχωρήσουμε. Μπαίνουν συνέχεια οι Τούρκοι. Και χθες συνέβη αντίστοιχο επεισόδιο. Πανάθεμά τους τι γυρεύουν και προσπαθούν να κάνουν", συνεχίζει

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΨΑΡΑ



dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια: