Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Καταπέλτης η εισαγγελέας για την υπόθεση του Νoor One

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά Μαρία Τρουπή στη δίκη για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Νoor One τον Ιούνιο του 2014.

Μάλιστα στην πρότασή της ζήτησε την ενοχή των είκοσι τριών από τους είκοσι εννέα κατηγορούμενους που βρίσκονται στο εδώλιο, ενώ πρότεινε να απαλλαγούν έξι από αυτούς.

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για «διεθνούς εμβέλειας εγκληματική οργάνωση, με δομή ομάδας, με απόλυτη ιεραρχία, με διακριτούς ρόλους και συντονισμένη δράση, που επιδίωξε την εκ προθέσεως κατοχή, μεταφορά και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, αγνώστων ποσοτήτων, τουλάχιστον 2 τόνων». Κατά την εισαγγελέα, «όλη αυτή η εγκληματική ομάδα και οι άγνωστοι δράστες, πάντα στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης, δημιούργησαν με επιτυχία το σκηνικό μιας νομιμοφανούς ναύλωσης και υποναύλωσης του πλοίου, ώστε να φαίνεται ότι αυτό εκτελεί μία εμπορική δραστηριότητα. Δηλαδή δημιούργησαν συνειδητά ένα προκάλυμμα νομιμότητας για το ταξίδι του Νoor One από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα».

Κεντρικό ρόλο στη διακίνηση, κατά την εισαγγελέα, φέρεται ότι είχε ο
Αιμίλιος Κοτσώνης, τον οποίον «έδειξε» ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αρχηγική ιδιότητα απέδωσε επίσης στον Μάκη Γιαννουσάκη, στην έπαυλη του οποίου στη Φιλοθέη είχε βρεθεί περίπου μισός τόνος ηρωίνης, στον Παντελή Καλαφάτη, στο στέλεχος ναυτιλιακής με έδρα τα Εμιράτα Γιώργο

Μπουρδούβαλη και στους επιχειρηματίες Βασίλη Κουρούβανη και Παναγιώτη Φάρο.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των είκοσι τριών από τους είκοσι εννέα κατηγορούμενους που βρίσκονται στο εδώλιο, ενώ πρότεινε να απαλλαγούν έξι από αυτούς, μεταξύ των οποίων ήταν η πρώην σύζυγος, η πρώην πεθερά, η οικιακή βοηθός και ο σύντροφος της πρώην συζύγου του εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη. Ακόμη, η σύζυγος του πλοιοκτήτη Παντελή Καλαφάτη, Κωνσταντίνα Αλεξανδρή, καθώς επίσης και ο Τούρκος Γιλμάς Εκρέμ, για τους οποίους, κατά την εισαγγελέα, δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Παράλληλα, μίλησε για συνενοχή και των δέκα Ινδών μελών του πληρώματος, του Ιρανού επιστάτη του φορτίου στο πλοίο καθώς και των τεσσάρων Τούρκων κατηγορουμένων, που συνελήφθησαν σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου βρέθηκε περίπου μισός τόνος ηρωίνης, με συσκευασίες μαρμαρόσκονης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, που αντιμετωπίζει ακόμη και ισόβια, ο Αιμ. Κοτσώνης, έχει ο ίδιος δηλώσει ότι είναι προσωπικός φίλος του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ είχε πάρει και θέσεις στην ομάδα του Πειραιά.

Η υπόθεση δεν μπορεί πάντως να κλείσει έτσι καθώς στο φως έρχονται κι άλλες συνομιλίες κορυφαίων αθλητικών παραγόντων με άλλους που κάνουν λόγο για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: