Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Στρώνει... το έδαφος για να αποδράσει;

"..Ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι ανίκανος πολιτικός αλλά είναι καλός τακτικιστής. Κυρίως δεν έχει συναίσθηση ή αδιαφορεί παντελώς για τη ζημιά που προκαλεί στη χώρα. Ένας άνθρωπος με εξυπνάδα, αίσθημα πολιτικής επιβίωσης και παντελούς έλλειψης πατριωτικών στοιχείων είναι επικίνδυνος για όλους..."

Κι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο – λαιμητόμος αλλά η πλευρά των δανειστών δεν δώσει τα χέρια για οριστική συμφωνία;

Κι αν τη Δευτέρα δεν υπάρξει προσέγγιση αλλά ούτε και στις 24 Μαΐου βρεθεί η χρυσή τομή με το ΔΝΤ σε βασικά θέματα, όπως το προληπτικό πακέτο ή «μνημόνιο – κάβα»;

Τι θα γίνει τότε; Είναι πραγματικά το ερώτημα του «ενός εκατομμυρίου» που λένε και οι Αμερικανοί. Διότι τα πάντα βρίσκονται στον αέρα και δεν αποκλείονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και ανατροπές που δεν μπορούμε να φανταστούμε αυτή τη στιγμή. Ο Economist με άρθρο του αφήνει ξεκάθαρο το σενάριο των πρόωρων εκλογών καθώς η Ελλάδα έχει ανάγκη από τη δόση του μνημονίου.

Μήπως τελικά οι Αγγλοσάξονες ξέρουν κάτι περισσότερο; Το σενάριο του «μπουρλότου» κι όποιον πάρει ο χάρος έχει πέσει στο τραπέζι του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα μ' αυτό, η κυβέρνηση ψηφίζει τα μέτρα την Κυριακή και πάει στο Γιούρογκρουπ με ένα ατού για να ζητήσει γραπτή δέσμευση για το χρέος. Οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ, ωστόσο, λένε «όχι» σε συμφωνία πακέτο διότι δεν εμπιστεύονται την Αθήνα ή γιατί θεωρούν ότι τα μέτρα δεν είναι επαρκή. Τότε τι γίνεται;

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται έτοιμος για όλα. Δηλαδή να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές λέγοντας στον ελληνικό λαό ότι αυτός ψήφισε τα μέτρα που θεωρεί ότι είναι αρκετά αλλά η Λαγκάρντ και ο Σόιμπλε θέλουν να τον ρίξουν. Θα πουλήσει στον κόσμο το σενάριο της «επίθεσης»
των δανειστών στην Ελλάδα. Για σκεφτείτε μια προεκλογική περίοδο κατά την οποία ο πρωθυπουργός βγαίνει με καταγγελτικό ύφος και «ξεμπροστιάζει» τους... κακούς δανειστές που θέλουν την καταστροφή της χώρας; Για σκεφτείτε πώς θα λειτουργήσει στο «θυμικό» των πολιτών η ενοχοποίηση των άλλων για την ανικανότητα της κυβέρνησης;

Ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές πουλώντας το «παραμύθι» της σκληρής διαπραγμάτευσης που όμως προσέκρουσε στην σκληρότητα του ΔΝΤ και του Βερολίνου. Με το γνωστό λαϊκίστικο αριστερό ύφος του και με τον Καμμένο να εξαπολύει μύδρους για τους ανάλγητους δανειστές θα επιχειρήσει να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και να διασώσει όποιο από το πολιτικό του κεφάλαιο του έχει απομείνει.

Η μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα είναι με το εξής δίλημμα από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου: «Εμείς πολεμήσαμε όρθιοι, πήραμε σκληρά μέτρα αλλά δεν αντέχουμε άλλα. Ενώ ο Μητσοτάκης και τα άλλα κόμματα είναι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στην Ελλάδα».

Το «παραμύθι» μπορεί να περάσει με έναν... μαγικό τρόπο και ο Τσίπρας να διεκδικήσει τις εκλογές ή τουλάχιστον μια τιμητική ήττα που θα του επιτρέψει να γυρίσει μετά από μια «δεξιά παρένθεση» ξανά στο πολιτικό προσκήνιο.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι ανίκανος πολιτικός αλλά είναι καλός τακτικιστής. Κυρίως δεν έχει συναίσθηση ή αδιαφορεί παντελώς για τη ζημιά που προκαλεί στη χώρα. Ένας άνθρωπος με εξυπνάδα, αίσθημα πολιτικής επιβίωσης και παντελούς έλλειψης πατριωτικών στοιχείων είναι επικίνδυνος για όλους.

Ελπίζουμε να βγούμε ψεύτες και το σενάριο να μη γίνει πραγματικότητα. Όλα να τα περιμένουμε μέσα στον Μάιο που μπορεί να αποδειχθεί χειρότερος από τον περσινό.

antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: