Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Οφείλει να προσέχει με ποιους… κάνει παρέα ο κ. Παυλόπουλος

"Είπαμε, χρωστάει στον Αλέξη... Όχι, όμως, και να λησμονεί αυτός ο… Καραμανλικός ποια είναι η πορεία της Ελλάδας εξαιτίας του Καραμανλή και ποιες είναι οι αξίες της δεξιάς παράταξης..."


«Η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να στηρίξει τον άνθρωπο, την αξία του και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, καθώς και την ανάγκη ενότητας. H οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον Άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος».

«Συναισθανόμενος και το βάρος της εθνικής συγκυρίας, θα αναλώσω και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, προκειμένου να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας».

Ποιος τα λέει αυτά; Ιδού ο γρίφος διότι θα μπορούσε να τα λέει ένας ψευτοαριστερός που τίγκαρε στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε να μας πει ότι το νόμισμα αποκτά νόημα αν υπηρετεί τον άνθρωπο. Έκτος από την διαστρέβλωση της ρήσης - για ευνόητους λόγους - του Πρωταγόρα «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος» που μεταφράζεται στα νέα ελληνικά ως «Μέτρο όλων των αξιών είναι ο άνθρωπος», αυτά ακριβώς έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι το καλοκαίρι, λίγο προτού η Ελλάδα βρεθεί με το ένα πόδι εκτός ευρώ. Τα ίδια έλεγαν και οι… Λαφαζαναίοι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα ίδια λένε και σήμερα κάποιοι που θυμήθηκαν τη δραχμή και θέλουν να επιστρέψουν σ’ αυτή αδιαφορώντας για την «βουλγαροποίηση» της ελληνικής κοινωνίας.

Όχι. Τον γρίφο για την αναγκαιότητα του νομίσματος δεν τον έβαλε κάποιος ψευτοαριστερός. Ο Προκόπης Παυλόπουλος τον έβαλε. Άφησε δηλαδή να εννοηθεί ότι δεν πειράζει αν βγούμε κι από το ευρώ, αρκεί το άλλο νόμισμα να υπηρετεί τον άνθρωπο. Κι εμείς που νομίζαμε ότι ο Πρόεδρος είναι ακραιφνής ευρωπαϊστής. Μαζί και όλοι οι Καραμανλικοί τους οποίους εκπροσωπεί ο κ. Παυλόπουλος σ’ αυτή την ιδιότυπη λυκοσυμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, πώς είναι δυνατόν να εκστομίζει τέτοιες εκφράσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Πώς είναι δυνατόν να το «παίζει» προστάτης των φτωχών και των αδικημένων όταν κι αυτός είναι μέρος του πολιτικού προσωπικού που ευθύνεται για την κατάντια της χώρας; Πώς είναι δυνατόν να αφήνει έστω και ένα μικρό υπονοούμενο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ;

Εντάξει, η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και να στηρίξει τον άνθρωπο, αυτό το ξέρουμε όλοι, όπως ξέρουμε κι ότι πρέπει να αλλάξει ρότα. Όχι, όμως, να παίζουν κάποιοι παιχνίδια με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας. Δεν μπορεί ο κ. Παυλόπουλος να χρησιμοποιεί τον λαϊκισμό και να ρίχνει νερό στο μύλο των αντιευρωπαϊστών που είναι πολλοί και εντός του ΣΥΡΙΖΑ;

Είπαμε, χρωστάει στον Αλέξη... Όχι, όμως, και να λησμονεί αυτός ο… Καραμανλικός ποια είναι η πορεία της Ελλάδας εξαιτίας του Καραμανλή και ποιες είναι οι αξίες της δεξιάς παράταξης.

Οφείλει να προσέχει με ποιους… κάνει παρέα ο κ. Παυλόπουλος.

antinews


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: