Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η κατάρα της κυβέρνησης Τσίπρα

«Κανονικά θα έπρεπε να με είχαν στείλει σπίτι μου με συνοπτικές διαδικασίες, εάν συνέκριναν αυτά που μετέδιδα το 2014 μετά τις συναντήσεις μου με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτά που έπραξε τελικά ο κ. Τσίπρας όταν πήρε την εξουσία. Ηταν η μέρα με τη νύχτα. Πολλές φορές έχω αισθανθεί ντροπή για αυτή τη συστηματική κοροϊδία».

Η εξομολόγηση ανήκει σε επικεφαλής μεγάλης πρεσβείας στην Ελλάδα και δείχνει ξεκάθαρα ότι ο κ. Τσίπρας έκανε τα πάντα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μεγάλων χωρών της Ευρώπης αλλά και του ΔΝΤ.

Ναρκοθετώντας ουσιαστικά και τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Σαμαρά με τους δανειστές. Εξ ου και η απόφαση της Γερμανίας να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια τής τότε κυβέρνησης - εν όψει και της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας - θεωρώντας ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ένας συνεννοήσιμος και προβλέψιμος... ευρωπαϊστής.

Η πραγματικότητα διέψευσε οικτρά τους πάντες. Οι μαγκιές, όμως, και τα ψέματα πληρώνονται. Καμία μεγάλη χώρα ή οργανισμός δεν αντιμετωπίζουν έκτοτε σοβαρά τον κ. Τσίπρα με τις αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις του. Του συμπεριφέρονται όπως σε ένα κακομαθημένο παιδί που συνεχώς ψεύδεται. Ενίοτε τιμωρώντας το και με καψώνια.

Γιατί η απαίτηση του ΔΝΤ από την κυβέρνηση να νομοθετήσει εκ προοιμίου μέτρα 3,6 δισ. ευρώ είναι ασφαλώς ένα καψώνι του ΔΝΤ. Ενα χτύπημα κάτω από τη ζώνη, απάντηση στη συστηματική εκστρατεία εξαπάτησης στην οποία έχει επιδοθεί χρόνια τώρα ο κ. Τσίπρας. Αλλά και ένα χαστούκι σε όσους πίστεψαν ότι με υποκλαπείσες συνομιλίες μπορούν να ασκήσουν πολιτική.

Στο επόμενο Eurogroup είναι πιθανόν να αρθούν τα καψώνια και να βρεθεί μια φόρμουλα συμφωνίας επιτρέποντας τη χρηματοδότηση της χώρας, καθώς ούτε η Ευρώπη ούτε η Ελλάδα επιθυμούν μετωπικές συγκρούσεις εν όψει του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Αυτό όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολο να θεραπευτεί είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Η Ελλάδα έχει γίνει, πάλι, το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Ο προβληματικός εταίρος στον οποίο κανείς δεν μπορεί να βασιστεί για να οικοδομήσει μια σταθερή πολιτική συμμαχία με βάθος χρόνου.

Και ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα ρίξει τα εκατομμύριά του σε μια χώρα η πολιτική ηγεσία της οποίας κάνει του κεφαλιού της; Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάρα της αριστεροδεξιάς διακυβέρνησης. Την οποία θα πληρώνει για χρόνια ο τόπος. Ακόμη και μετά την πτώση της.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: