Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Μάκης Μπαλαούρας: «Ο Βαρουφάκης λέει την αλήθεια»


Σε δύο κομμάτια «κόβει» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αποκάλυψε την Πέμπτη σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Athens Live, ότι είχε συμφωνηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα να απειλεί κεκλεισμένων των θυρών τους Ευρωπαίους με Grexit!


Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τον "πρόδωσε" και συμφώνησε κρυφά με τον Μάριο Ντράγκι ότι η Ελλάδα δεν θα κουρέψει παλιά ομόλογα της ΕΚΤ, προκάλεσαν την αντίδραση του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος μέσω twitter έγραψε «Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει τις μυθοπλασίες, επιχειρώντας να ξαναγράψει την ιστορία (του)».

Ωστόσο, ο Μάκης Μπαλαούρας έχει άλλη άποψη! Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μέρος του πρώην υπουργού Οικονομικών, λέγοντας πως «ο Βαρουφάκης λέει την αλήθεια».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο κ. Μπαλαούρας επεσήμανε: «Το περίφημο πρώτο εξάμηνο διαπραγματευόμασταν σκληρά. Δεν νομίζω ότι βάζαμε το ζήτημα του Grexit τόσο ρητώς, αλλά έμπαινε εκ των πραγμάτων. Δεν τα καταφέραμε στην διαπραγμάτευση.  Αλλά όλοι πιστεύανε ότι μία απειλή Grexit θα δημιουργούσε μείζον πρόβλημα, όχι στην ευρωζώνη αλλά και διεθνώς. Αυτό δεν μας κάθισε διότι ο Ντράγκι δύο μήνες πριν την άνοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκανε την περίφημη πιστωτική επέκταση, δηλαδή έλεγε "ό,τι και να γίνει,εγώ θα δίνω λεφτά" και αυτό το έκανε κόντρα στη Γερμανία. Αυτό δεν το είχε υλοποιήσει μέχρι που ήρθαμε στην κυβέρνηση».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δυστυχώς είχαμε μπει (στην ευρωζώνη) με πολύ κακούς όρους επί Σημίτη και το πληρώσαμε στην πορεία αυτό. Κάναμε έναν επώδυνο συμβιβασμό».

http://www.star.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: