Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Άψογος Άδωνις Γεωργιάδης σε SKY News & CNBC: Trust and buy Greece... 01/03/2017

Μήνυμα Α. Γεωργιάδη προς επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα

Συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη live στον Adam Boulton στον SKY News 01/03/2017


Συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη live στο CNBC 01/03/2017


Μήνυμα προς τους επενδυτές να εμπιστευτούν τη χώρα μας έστειλε, μέσω της συνέντευξής του στο "Skynews", ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εξόδου από το κοινό νόμισμα, ενώ σημείωσε πως η χώρα μας είναι το καλύτερο μέρος για να επενδύσει κάθε ενδιαφερόμενος. 

"Η αξιολόγηση θα κλείσει και μετά από μία περίοδο - σύντομη εκτιμώ - ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός και θα μεταμορφώσει την Ελλάδα στην πιο φιλελεύθερη Ελλάδα που φαντάζεστε. Μετά τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει την ελληνική οικονομία να εκραγεί. Αν έχετε χρήματα ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι πολύ φθηνά τώρα. Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη. Να είστε απόλυτα σίγουροι για αυτό", επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. "Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν παράγουμε πολλά αγαθά. Αν είχαμε δραχμές ή μπολιβάρ ή πέσο, θα έπρεπε να παράγουμε πολλά αγαθά. Άρα δεν είναι το νόμισμα το πρόβλημα αλλά η μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να κάνουμε πιο φιλελεύθερη την οικονομία μας και να μην κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται σταθερότητα που η Ευρωζώνη μπορεί να της δώσει. Αν είχαμε δραχμές θα υποτιμούσαμε το νόμισμα κάθε λίγο και η Βενεζουέλα θα ήταν καλύτερη από την Ελλάδα", σημείωσε. 

Ο κ. Γεωργιάδης στράφηκε και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την αναφορά του ότι το πρόβλημα στην ελληνική οικονομία ξεκίνησε από τις τράπεζες. "Ο κ. Τσίπρας είναι λάθος. Το πρόβλημα στην ελληνική οικονομία ξεκίνησε από το κράτος. Το 2010 χρεοκοπήσαμε και έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να εξυγιάνουμε την οικονομία μας και να μείνουμε στο ευρώ. Αφού χρεοκόπησε το κράτος, ακολούθησαν οι τράπεζες. Αλλά αυτό τώρα είναι ιστορία. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Αν δεν δούμε το μέλλον θα χάσουμε τη μεγάλη εικόνα", ανέφερε. "Όλοι εκτιμούσαν ότι η ελληνική οικονομία θα είχε ανάπτυξη 2,7% το 2015 και 3% το 2016. Αυτό δεν έγινε. Ο κ. Τσίπρας χρεοκόπησε από τα ψέματά του και υπέγραψε μνημόνιο για να μείνει στην ευρωζώνη. Μπορεί να λες πολλά όταν είσαι στην αντιπολίτευση αλλά όταν έχεις την ευθύνη της χώρας πρέπει να παίρνεις ρεαλιστικές αποφάσεις. Εδώ είμαστε τώρα. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει αποφάσεις. Έχει χάσει πολύ χρόνο και η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για να χάσει. Άρα πρέπει να πάμε γρήγορα και να κλείσει η αξιολόγηση", ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
capital.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: