Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ψηφίστηκε το χειρότερο μνημόνιο στα χρόνια της κρίσης

Ψηφίστηκε το χειρότερο μνημόνιο στα χρόνια της κρίσης, και μάλιστα χωρίς όλα τα μέτρα. Η κυβέρνηση σαλαμοποίησε το πακέτο προκειμένου να περάσει ανώδυνα από τους βουλευτές της και πλέον θα έρθει με ένα άλλο νομοσχέδιο να επιβάλει φόρους σε ό,τι κινείται. Καφέ, τσιγάρα, ξενοδοχεία, συνδρομητική, ίντερνετ, αύξηση του ΕΝΦΙΑ, καύσιμα.

Μια πραγματική καταιγίδα έρχεται και αυτά που ψηφίστηκαν χθες είναι απλά η αρχή. Τώρα που πήρε φόρα η συγκυβέρνηση της συμφοράς δεν την σταματά τίποτε πλέον. Κι όμως, χθες στη Βουλή είδαμε τις συνήθεις αψιμαχίες χωρίς κανένα νόημα. Χωρίς ουσιαστικό παλμό, κορώνες από τα κόμματα, λίγες προτάσεις, φωνές, ύβρεις, τσακωμοί για το θεαθήναι, δύο αρχηγοί που έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία. Εδώ που τα λέμε το σκηνικό της χαλαρής σύγκρουσης βολεύει τον Τσίπρα και την παρέα του, αυτός επεδίωξε το κλίμα αυτό. Άλλωστε, το έστησε με τέτοιο αριστοτεχνικό τρόπο ώστε ψηφίστηκε η λαίλαπα Κυριακάτικα, με λίγο κόσμο στο Σύνταγμα, χωρίς παλμό και με μια καταδικασμένη από την αρχή απεργία και διαδήλωση. Αν δεν έπεφτε και λίγο ξύλο έτσι για το έθιμο ούτε που θα καταλαβαίναμε ότι έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή μας.

Ούτε ο Κ. Μητσοτάκης σήκωσε ιδιαίτερα τους τόνους, περιορίστηκε σε μια διεκπεραιωτική ομιλία και δευτερολογία η οποία έμοιαζε πολύ με τις προηγούμενες. Μάλλον δεν ήταν σε φόρμα ο Κυριάκος και δεν μας άκουσε που λέγαμε ότι πρέπει να κηρύξει ανένδοτο σ’ αυτή την ανίκανη, σ’ αυτή την άθλια κυβέρνηση που διαλύει τον τόπο.

Διότι το να ζητά ξανά εκλογές καταντά τελικά μονότονο όταν δεν έχεις επιχειρήματα και προτάσεις για να αντιπαρατεθείς.

Όμως, δεν είναι η ώρα για γκρίνια για τη ΝΔ. Είναι η ώρα για τον καταλογισμό των ευθυνών στην κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο το πέρασε, την καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος και την καταιγίδα των φόρων την υπογράφουν πλέον 153 εξωνημένοι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τώρα πλέον και η ψευτοαριστερά έχει στην πλάτη της το πιο σκληρό μνημόνιο που θα το
κουβαλά για πάντα. Κι αυτά που έρχονται και κρύφτηκαν χθες οι ίδιοι βουλευτές θα τα ψηφίσουν γιατί δεν έχουν τα κότσια να κάνουν κάτι διαφορετικό. Δεν έχουν το φιλότιμο να έρθουν σε αντιπαράθεση με το κόμμα τους και να αφουγκραστούν την κοινωνία. Τώρα, και από εδώ και στο εξής θα πληρώσουν τα επίχειρα της προδοσίας τους κατά της πατρίδας.

Η πρώτη πληρωμή θα έρθει όταν δεν θα μπορούν να εμφανιστούν πουθενά, δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι και χωρίς συνοδεία. Η δεύτερη θα έρθει από τη χλεύη της κοινωνίας και η τρίτη από τους ίδιους τους δανειστές. Οι ξένοι τους έχουν αδειάσει αλλά δεν τους αφήνει η αλαζονεία να το δουν. Είναι τελειωμένοι και απλά δεν το ξέρουν.

Η τέταρτη πληρωμή θα είναι και η χειρότερη γιατί δεν πρέπει πλέον να γλιτώσουν. Θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το μνημόνιο στα τέσσερα, για τις ύβρεις, τις απειλές, τις συκοφαντίες, τα πρακτοριλίκια και τους τσαμπουκάδες.

Ο Βελουχιώτης έλεγε «ραντεβού στα γουναράδικα» και ξέρουμε τι εννοούσε.

Εμείς λέμε «κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ραντεβού στα γουναράδικα» κι εννοούμε τα γουνάκια των ειδικών δικαστηρίων.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: