Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Κυριάκος: Είσαι ψεύτης κ. Τσίπρα-Eκλογές για να μπει τέλος στο διασυρμό της χώρας

Δεν ξέρετε τη γλώσσα της αλήθειας κ. Τσίπρα - Έχετε ταυτιστεί με την πολιτική εξαπάτηση - Ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας το πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ - Ο Τσακαλώτος δεν είχε την τσίπα να παραιτηθεί για τη μείωση του αφορολόγητου

«Είναι οξύμωρο ο κατ' εξοχήν ψεύτης να λέει ότι πρέπει να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας με ιδιαίτερα επικριτικούς τόνους για τον πρωθυπουργό την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί του ασφαλιστικού.

«Δεν την μιλήσατε ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας, κύριε Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κανείς δεν σας πιστεύει πλέον ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό», τόνισε. Ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του πρόσθεσε: «Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησης σας». Θύμισε τις υπαναχωρήσεις υπουργών όπως του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την κόκκινη γραμμή του αφορολόγητου, αλλά και του Γιώργου Κατρούγκαλου που ως δικηγόρος μάχονταν εναντίον όλων εκείνων που σήμερα νομοθετεί. Τους καταλόγισε «πολιτικό αμοραλισμό του αισχίστου είδους» επειδή, όπως είπε «κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την καρέκλα τους».

Παραφράζοντας την φράση «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές» του Αμερικανού συγγραφέα Μάρκ Τουέην, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «εάν σας είχε γνωρίσει, θα έλεγε υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο Τσίπρας». Μάλιστα, σε συνέχεια προηγούμενης αναφοράς ότι ο κ. Τσίπρας θα γίνει σύντομα ο νεότερος τέως πρωθυπουργός, πρόσθεσε: «Θα είστε επιπλέον και ο πιο απαξιωμένος». Όπως είπε σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας τη μείωση του αφορολόγητου, «δεν είστε αριστερός, είστε ένας οπορτουνιστής που κα΄νει τα πάντα για να μείνει στυην καρέκλα».   
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι τα πρόσθετα μέτρα των 3,6 δις. ευρώ που μας ζητούν οι εταίροι και δανειστές αποτελεί «ρήτρα αναξιοπιστίας, της προσωπικής σας αναξιοπιστίας, κύριε Τσίπρα». Υποστήριξε επίσης ότι οι επερχόμενες περικοπές συντάξεων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Τα μέτρα τα οποία ψηφίζονται σήμερα είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της δικής σας αναξιοπιστίας χωρίς να δίνεται λύση της βιωσιμότητας του συστήματος», είπε προβλέποντας ότι «σύντομα θα χρειαστούν και νέα μέτρα». 

Το νομοσχέδιο, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει
σχέση με αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, καθώς όπως είπε, «με μαθηματική βεβαιότητα στην αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής» και θα αποτελέσει «ταφόπλακα της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας». Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι  αντιθέτως «χρειάζεται μείωση της φορολογίας». Και χωρίς να διστάσει να αναγνωρίσει ευθύνες για την κατάσταση στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι «δεν ήμασταν όσο τολμηροί χρειαζόταν» και ενδεχομένως υποκύψαμε στην πίεση του πολιτικού κόστους». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι το κόμμα του έχει πρόταση που οδηγεί σε άλλο δρόμο από τον σημερινό. «Υπάρχει ελπίδα που στηρίζεται στη δύναμη της ελπίδας».

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι «δεν αργεί η ώρα των εκλογών» που είναι η «μόνη δημοκρατική διέξοδος» για να «τελειώνουμε με την πιο ανίκανη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» και «για να αποκτήσει η κυβέρνηση αξιόπιστη κυβέρνηση με δικό της σχέδιο».

Γρηγόρης Τζιοβάρας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑΜοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: