Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Σε ποια χώρα αναφέρεται ο Τσίπρας;

Μετά από έξι χρόνια λιτότητας είχαμε καλές ειδήσεις για την οικονομία και την κοινωνία είπε χωρίς καμία συστολή και αιδώ ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο για τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup!

Ο κόφτης, είπε ο Τσίπρας, δεν είναι ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο! Τότε τι σημαίνει η αυτόματη λήψη μέτρων για να πιαστούν οι στόχοι σε περίπτωση δημοσιονομικού εκτροχιασμού; Την ίδια ώρα επέμεινε ότι η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς νέα μέτρα! Σε ποια χώρα αναφέρεται ο Τσίπρας; Την άλλη εβδομάδα θα φέρει νέο νομοσχέδιο για να νομοθετήσει τα υπόλοιπα του πακέτου των 5,5 δις και στον κόφτη συμπεριλαμβάνονται και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Το ακόμα πιο φοβερό είναι ότι στο Μαξίμου όλο αυτό το ονομάζουν «ήπια προσαρμογή» και πως η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς η Ελλάδα να δεχτεί παράλογες απαιτήσεις των δανειστών!

Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας έχει εν μέρει δίκιο όταν λέει υπάρχουν καλές ειδήσεις υπό έναν και μόνο όρο για τον ίδιο. Ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης στο βαθμό που επικυρωθεί στις 24 Μαΐου δημιουργεί προϋποθέσεις που του δίνει μια ανάσα για την παράταση της παραμονής του στην εξουσία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και καλή είδηση για την κοινωνία.

Αυτό ουσιαστικά είπε και σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο όταν έκανε λόγο για «νέες συνθήκες πολιτικής σταθερότητας και αισιοδοξίας» μετά από τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup. Τώρα, τα υπόλοιπα για εκτόξευση της οικονομίας και τα περί ανάπτυξης που αύριο μεθαύριο έρχεται είναι σαν το ανέκδοτο με λαγό και το λιοντάρι...
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: