Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Πρώτο πλήγμα των Ισραηλινών κατά του ISIS στη Συρία

Στόχος του Ισλαμικού κράτους στην νότια Συρία βομβάρδισε για πρώτη φορά η Αεροπορία του Ισραήλ. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο αεροπορικές επιδρομές χθες 16 Μαΐου κατά θέσεων του ISIS στην πόλη Ayn Thakar της επαρχίας Da’ra και πλησίον της πόλης Bayat Irah στην νοτιοδυτική Συρία.
Πρόκειται για πόλη η οποία βρίσκεται εντός του θύλακα που ελέγχει ο ISIS στην νοτιοδυτική Συρία, ο οποίος επαφίεται της περιοχής των Υψωμάτων του Golan που κατέχει το Ισραήλ. Στην περιοχή διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ του ISIS και δυνάμεων της Συριακής Αντιπολίτευσης η οποία επιδιώκει την πλήρη εκδίωξη της ισλαμιστικής οργάνωσης από την περιοχή.
Παράλληλα με τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς τις θέσεις του ISIS στην πόλη Ayn Thakar έπληξε με πυροβολικό και η Συριακή Αντιπολίτευση δίνοντας αφορμή για την δημιουργία υποψίας συνεργασίας του Ισραήλ με την Συριακή Αντιπολίτευση τουλάχιστον σε αυτή την περιοχή της Συρίας.
Μετά από 5 χρόνια εμφυλίου πολέμου στην Συρία, πρόκειται για την πρώτη φορά που οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν θέσεις του ISIS εκτός από μονάδες και υποδομές των Συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.
Η νέα στάση των Ισραηλινών στον Συριακό εμφύλιο πόλεμο σηματοδοτεί μια μεταστροφή του Ισραήλ σε σχέση με το ISIS, την παρουσία του οποίου ανεχόταν για αρκετό χρονικό διάστημα πλησίον των συνόρων του.
Εάν οι βομβαρδισμοί συνεχιστούν εκτιμάται ότι το Ισραήλ θα έχει αναλάβει την εξουδετέρωση του νοτίου θύλακα του ISIS παρέχοντας σημαντική βοήθεια στις τοπικές δυνάμεις της Συριακής Αντιπολίτευσης για την εκδίωξη και πλήρη καταστροφή τις δυνάμεις των ισλαμιστών που ελέγχουν τον μικρό αλλά στρατηγικής σημασίας θύλακα στα νοτιοδυτικά της Συρίας.
http://www.defence-point.gr/news/?p=152319


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: