Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Γιατί ένα λουκέτο στο MEGA είναι παράλογο και ύποπτο – ΣΧΟΛΙΟ

Το Mega είναι ένα μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι και οι τράπεζες έχουν κάθε λόγο να παραμείνει ένα ανοικτό μεγάλο κανάλι. Αν το Mega αναστείλει την λειτουργία του για μία ημέρα, τότε θα είναι πλέον ένα κλειστό πρώην μεγάλο κανάλι και οι τράπεζες θα χάσουν τα λεφτά τους. Δηλαδή, οι Έλληνες πολίτες που χρηματοδότησαν την σωτηρία των τραπεζών.
Του Θανάση Μαυρίδη
Τα πράγματα είναι απλά και αφορούν κάθε επιχείρηση που οφείλει χρήματα στο τραπεζικό σύστημα: Όσο εγκληματικό είναι να αφήνουν το management των επιχειρήσεων στα χέρια εκείνων που τις υπερχρέωσαν, εκείνων, δηλαδή, που δεν κατάφεραν να κάνουν σωστά την δουλειά τους, άλλο τόσο λάθος για τα συμφέροντα των μετόχων των τραπεζών και της ελληνικής Οικονομίας είναι να βάζουν λουκέτα σε εταιρείες που θα μπορούσαν να γίνουν βιώσιμες.
Το ερώτημα, λοιπόν, είναι το ακόλουθο: Είναι το Mega μία βιώσιμη επιχείρηση; Αν είναι βιώσιμη, τότε ποιος είναι ο λόγος εκείνος που οδηγεί στο διαφαινόμενο λουκέτο και τις τράπεζες σε απώλειες τόσων πολλών χρημάτων; Τους περισσεύουν; Δεν είναι βιώσιμη στις παρούσες συνθήκες; Τότε ας μελετήσουν κάτω από ποιους όρους λειτουργίας θα είναι βιώσιμο. Για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων τους!
Για κάποιους το Mega αντιπροσωπεύει τον «αγώνα» τους ενάντια στην διαπλοκή. Πιστεύουν ότι…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://www.liberal.gr/arthro/52219/apopsi/th-mauridis/Mega-giati-den-einai-lusi-to-louketo.html
defence-point.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: