Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Καπηλεύονται και τον TAP!

Στην εκδήλωση των εγκαινίων του Διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου TAP AG θα παρευρεθεί ο Τσίπρας την ερχόμενη Τρίτη 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη όπου και θα απευθύνει χαιρετισμό. Ουσιαστικά πρόκειται για μια τελετή που εγκαινιάζει την έναρξη της κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου.

Έχει ενδιαφέρον ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα που είναι στην κυβέρνηση στηρίζουν τον αγωγό ΤΑP γιατί όταν ήταν στην αντιπολίτευση έκαναν λόγο για «λεόντεια συμφωνία υπέρ των ξένων συμφερόντων» και ζητούσαν αλλαγή των όρων, σαμποτάροντας επί της ουσίας ένα έργο αξίας 45 δις ευρώ από άμεσες ξένες επενδύσεις που θα είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 8000 θέσεων εργασίας.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε και επίσημα από την κυβέρνηση που τώρα είναι έτοιμη για καινούργιες φιέστες προκειμένου να καπηλευτεί μια από τις πιο σοβαρές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα με πρωτοβουλία του Σαμαρά, τον οποίο βρίζανε, αν άλλαξε τους όρους τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ως αντιπολίτευση.

Ή μήπως τώρα που έγινε κυβέρνηση και αυτά αποτελούν προεκλογικές εξαγγελίες σαν το σκίσιμο των μνημονίων διότι προέχει η παραμονή στην εξουσία με όποιο κόστος; Κόστος για το οποίο δημαγωγούσε όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Εκεί πάντως που εκτίθεται ολοκληρωτικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι όταν ξεκίνησαν οι ζυμώσεις και οι ελληνικές πρωτοβουλίες για τον αγωγό TAP, επί Σαμαρά, ως αντιπολίτευση ο Τσίπρας και η παρέα του έλεγαν ότι αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της χώρας αλλά το επέβαλλαν οι ισορροπίες των ξένων συμφερόντων.

Αλλά προφανώς τώρα δεν έχουν «αυταπάτες» μετά τη μετακόμιση από την Κουμουνδούρου στο Μαξίμου...

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: