Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Πάλι παιχνίδια με δημοψήφισμα!



Αυτή τη φορά για την αναθεώρηση του Συντάγματος - Το προανήγγειλε η Γεροβασίλη που μίλησε για έναν ευρύ πολιτικό και κοινωνικό διάλογο

Ευρύ πολιτικό και κοινωνικό ειλικρινή διάλογο με στόχο τον πολιτικό και κοινωνικών ειλικρινή διάλογο με στόχο τη συναίνεση επιδιώκει η κυβέρνηση για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο, δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αφηνοντας ανοιχτό - έως αρκετά πιθανό - το ενδεχόμενο να διενεργηθούν αντίστοιχα δημοψηφίσματα για τα δυο αυτά θέματα, ώστε να εγκριθούν οι αλλαγές και από τους πολίτες.

Η κυρια Γεροβασίλη απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις κυβερνητικές θέσεις σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ακόμα και για το ένα τελικά θα προταθεί η απλή και ανόθευτη αναλογική ή ένα σύστημα με ένα μικρότερο μπόνους από το σημερινό.

Πάντως η αλλαγή του εκλογικού νομού θα γίνει το φθινόπωρο, ενώ για τη συνταγματική αναθεώρηση η συζήτηση θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη η κυβέρνηση αναμένει από αύριο την έναρξη της διαδικασίας έγκρισης της συμφωνίας με τους δανειστές και της εκταμίευσης τη δόσης από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν μόνο δυο θέματα σε εκκρεμότητα που ήδη διευθετούνται, αυτό της υπογραφής του μνημονίου κατανόησης για το Ελληνικό, ανάμεσα σε δημόσιο και επενδυτές και η προσαρμογή του πλαισίου της ΥΠΑ στα νέα δεδομένα στο χώρο της ελληνικών αεροδρομίων. Όσον αφορά στο θέμα της πώλησης ενός επιπλέον 5% του ΟΤΕ η κυρία Γεροβασίλη, είπε ότι θα έχει διευθετηθεί μέχρι την εκταμίευση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει καν θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού. Είναι εντελώς ανύπαρκτο το θέμα είπε, διευκρινίζοντας ότι το μόνο που υπάρχει στο τραπέζι είναι οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για το λουκ αουτ και τις ομαδικές απολύσεις, για την αποφυγή των οποίων η κυβέρνηση δίδει μάχη.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη για τις δηλώσεις του σχετικά με το διάβασμα του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά, πήρε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι η επίσημη θέση της Αθήνας είναι αυτή που εκφράστηκε από το υπουργείο εξωτερικών. Η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε πάντως ότι ο ίδιος ο κ, Ξυδάκης έδωσε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις.
protothema.gr








Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: