Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ η αντιμετώπιση της ανεργίας

Το πρόβλημα της αντιμετώπισης της ανεργίας θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του 2ου Φόρουμ για την Απασχόληση που οργάνωσε η ΝΔ.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης Εθνικού Σχεδίου ενίσχυσης των πολιτικών εργασίας, καθώς και κλίματος εθνικής ομοψυχίας που θα βασιστεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και δίκαιη κατανομή βαρών, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "γέμισε στα λόγια με υποσχέσεις τη νέα γενιά".
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επίσης πως η ανάπτυξη δεν θα έρθει με ευχολόγια και δεν διατάσσεται, αλλά απαιτεί προσέλκυση επενδύσεων, σταθερό φορολογικό σύστημα, μεταρρυθμιστικό πνεύμα και στήριξη της επιχειρηματικότητας.
"Στην πολιτική διχασμού, της πόλωσης, του κοινωνικού μίσους που ακολουθεί η κυβέρνηση, εμείς θα αντιπαραθετουμε την ενότητα, την ομοψυχία, την ανάγκη διαταξικής συνεννόησης μεταξύ των γενεών", επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Υπογράμμισε παράλληλα πως "οι δουλειές δημιουργούνται μόνο από τον ιδιωτικό τομέα και η ανάπτυξη δεν θα έρθει με κρατικίστικες πολιτικές", ενώ τόνισε για το Εθνικό Σχέδιο ενίσχυσης των πολιτικών εργασίας, ότι θα έχει ως βασικούς στόχους τη δημιουργία βιώσιμων και ποιοτικών θέσεων εργασίας. Επανέλαβε εξάλλου τον στόχο που θέτει η ΝΔ για ανάπτυξη 4% τα επόμενα 5 χρόνια, η οποία θα δημιουργεί 120.000 νέες θέσεις εργασίας ετησίως.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι σε κάθε έναν εργαζόμενο αντιστοιχούν δύο που δεν εργάζονται και υπογράμμισε πως αν δεν αλλάξει η σχέση εργαζομένων προς συνταξιούχους το Ασφαλιστικό δεν θα γινει βιώσιμο.
Όπως τόνισε εξάλλου, στο σχέδιο της ΝΔ δεν θα κυριαρχούν μονοδιάστατες επιδοματικες πολιτικές του παρελθόντος, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έχει υποβαθμίσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, στο πλαίσιο της ιδεοληπτικης προσέγγισης με την οποία αντιμετωπίζει και την Παιδεία, αποκομμένη από την αγορά εργασίας.
Διασύνδεση Πανεπιστημίων με αγορά εργασίας
Η κυβέρνηση απαξιώνει τελείως το θεσμό της μαθητείας, σημείωσε, ενώ επισήμανε την ανάγκη διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας.
"Οφείλουν τα Πανεπιστήμια να αφουγκραζονται την αγορά και να συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις, σημείωσε, προσθέτοντας ότι "στη δική μας αντίληψη Παιδεία και αγορά συμβαδίζουν και αυτόν τον αμφίδρομο δεσμό εμείς θα τον ενισχύσουμε".
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα δικαιώματα των εργαζομένων, σημειώνοντας για μία ακόμη φορά πως για τη ΝΔ δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα κατάργησης του 13ου-14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Πρόσθεσε όμως πως η ΝΔ συμφωνεί με την ανάγκη εκσυγχρονισμού του πλαισίου που διέπει τα.συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, σημειώνοντας μάλιστα πως ο εκσυγχρονισμός είναι αναγκαίος αν θέλουμε ο θεσμός των συνδικάτων να ανακτήσει την αξιοπιστία του και υπογράμμισε πως απεργίες και κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από κλειστές συνδικαλιστικές ελίτ δεν είναι επιθυμητές.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε τέλος πως η ΝΔ θα εξακολουθεί να ζητά μετ' επιτασεως εκλογές για να απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση, αλλά επειδή δεν μπορεί μόνη της να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις, θα αξιοποιήσει δημιουργικά τον χρόνο για να επεξεργαστεί τις προτάσεις της. Όπως είπε είναι μία διαρκή πρόκληση για τη ΝΔ να τις επεξεργαστεί με κάθε λεπτομέρεια και να είναι έτοιμη να τις εφαρμόσει από την επόμενη ημέρα της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: