Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ράπισμα Μητσοτάκη στην πολιτική απάτη του Τσίπρα

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του να έχουν καταλάβει νόμιμα δια της κάλπης το κράτος, λειτουργούν ωστόσο ως παρακράτος. Κάνουν ό,τι γουστάρουν, φέρνουν κρυφές διατάξεις – σκάνδαλα, επιχειρούν να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης και τη δικαιοσύνη, απειλούν, εκβιάζουν, στήνουν σόου στη Βουλή, παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια και το κυριότερο: Σαν πρόβατα σπεύδουν να ψηφίσουν ό,τι του ζητείται ή ότι μπαίνει μέσα σε τροπολογίες που κανείς δεν ξέρει ποιον ή ποιους θα ευνοήσουν.

Ένα τέτοιο σόου επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση χθες στη Βουλή με αφορμή τις off shore. Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχει ενδυθεί με το μανδύα της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, επιχείρησε να εγκλωβίσει τα κόμματα σε μια ατέρμονη συζήτηση για τη διαπλοκή, ένα πεδίο προνομιακό του Τσίπρα που όμως το έχει εξαντλήσει.

Πόσες φορές θα ακούσει ο κόσμος για τον Παπασταύρου για παράδειγμα; Και πόσες φορές θα αποφεύγει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εταίρος του να απαντήσουν για τις... αριστερές εξωχώριες;

Ως εκ τούτου, με το... παρακράτος που έχει στήσει ο Τσίπρας και ο Καμμένος δεν μπορεί να συνδιαλέγεσαι. Η αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή χθες επικρίθηκε έντονα από τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης. Δηλώσεις κουτσαβάκικες τύπου «δεν τολμήσατε να μείνετε, είστε κότες, φύγατε για να γλιτώσετε» είναι πολύ εύκολες να λέγονται. Όμως, με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση αποφεύγει να μιλήσει για την ταμπακιέρα. Να πει δηλαδή ποιους επιχείρησε να ξεπλύνει με τη διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης. Και το κυριότερο: Αποφεύγει να μιλήσει για τις... εξωχώριες δραστηριότητες κορυφαίων υπουργών και λοιπών στελεχών.

Θα μπορούσε η ΝΔ να παραμείνει στη Βουλή. Αυτό ακριβώς ήθελε και ο Τσίπρας που...
όλως τυχαίως βρέθηκε εκεί γιατί περίμενε να πάρει μέρος στο σόου που είχε στηθεί. Θα μπορούσε να συμμετάσχει και ο Μητσοτάκης στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Τη μέρα δηλαδή που ο κόσμος βιώνει τους «αριστερούς φόρους» η κυβέρνηση θα έστηνε τη θεατρική παράσταση νούμερο 100 για τη διαπλοκή. Για να ξανακούσει ο κόσμος τα ίδια και τα ίδια αλλά να μη μάθει ποτέ ποιος μπήκε στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ της διάταξης για τις off shore.

Άραγε έχουν τα κότσια στην κυβέρνηση να απαντήσουν στην ερώτηση που κατέθεσαν 38 βουλευτές της ΝΔγια την υπόθεση αυτή που «βρομάει» από παντού; Έχουν τα κότσια να ξεμπροστιάσουν τους «λαδιάρηδες» υπουργούς τους; Άραγε, μετά τη νέα σκληρότερη ρύθμιση να περιμένουμε από τους κ. Σταθάκη, Τσακαλώτο κ.λπ. να σπεύσουν να πουλήσουν τις μετοχές που είχαν σε μεγάλες επενδυτικές εταιρείες που χαρακτηρίζονταν παλιά από τον ΣΥΡΙΖΑ «κοράκια», όπως η Goldman Sachs, Morgan Stanley κλπ.;

Ό,τι κόλπα κι αν κάνουν η «ρετσινιά» τους έχει μείνει και δε σβήνει με τις διαρροές στα πρόθυμα ΜΜΕ για «γκάφα» της ΝΔ ή επικοινωνιακή νίκη του Τσίπρα χθες στη Βουλή.

Και στο κάτω – κάτω πώς να μιλήσεις και να αντιπαρατεθείς με το παρακράτος; Πώς να έρθεις σε συνεννόηση με τους πιο άθλιους πολιτικούς που πέρασαν από τον τόπο; Πώς να τα βάλεις με ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα της πατρίδας τους αλλά κοιτάνε μόνο την πάρτη τους;

Η καλύτερη αντιπολίτευση που μπορεί να κάνει η ΝΔ είναι να παρουσιάσει το πρόγραμμά της, να δώσει στον κόσμο την εναλλακτική πρόταση που περιμένουν. Μακριά από την καφρίλα της αριστεροδεξιάς παράκρουσης.

antinews.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: