Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Α. Γεωργιάδης: Επενδύσεις με Τσίπρα δεν υπάρχουν... ΒΗΜΑ FM (3/6/16)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για επενδύσεις, ανεργία κλπ. στο ΒΗΜΑ FM (3/6/16)



Την Παρασκευή 03 Ιουνίου, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.,  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλά στουςΝότη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Καμπουράκη για το «ξήλωμα του νόμου Διαμαντοπούλου», για την αποχώρηση της Ν.Δ. από την Βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογίας για την καθολική απαγόρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας πολιτικών στο Εξωτερικό, για τη δημιουργία νέων διοδίων από την κυβέρνηση, για τον τρόπο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί γιατί η Ν.Δ. ζητάει εκλογές. 


Για το «ξήλωμα του νόμου Διαμαντοπούλου»
«Εγώ θα δεχθώ ότι στην εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου, έπρεπε να ήμασταν πιο γενναίοι, αλλά αυτό που ζούμε τώρα, το πισωγύρισμα στην Παιδεία, δεν έχει προηγούμενο και δεν συζητάω αυτό που διαβάζουμε, ότι (θα) βάζουμε τα παιδιά μας να υπογράφουνε, τον κώδικα δημοκρατικού ανθρωπισμού. Ανησυχώ, πάρα πολύ, γιατί όταν στην εξουσία υπάρχουν κομμουνιστές, αυτού του τύπου, του Φίλη και των υπολοίπων, οι οποίοι πάσχουν από τρομερές ιδεοληψίες και ο τρόπος που προσκυνήσανε την Τρόικα και τα υπογράφουν όλα, είναι ακριβώς η έννοια του διαλεκτικού υλισμού, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν, ότι τελικά τι θέλουν να πουν; Παιδιά, να έχουμε εμείς την εξουσία και δεν πειράζει».
Για την αποχώρηση της Ν.Δ. από την Βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογίας για την καθολική απαγόρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας πολιτικών στο Εξωτερικό
«Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλες οι αποφάσεις. Εκείνη τη στιγμή η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, έκρινε ότι πρέπει να αποχωρήσει, κυρίως γιατί υπήρχε μία διακωμώδηση όλης της διαδικασίας από τον τρόπο που το χειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πραγματική. Από τη φασαρία που έγινε εκ των υστέρων, φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην ήταν σωστή αυτή η απόφαση. Αυτό όμως, είναι μετά Χριστόν, προφήτες, μπορεί να γίνονται όλοι.

Αν θες να κάνεις μια αλλαγή στο νόμο Πόθεν Έσχες, των βουλευτών γιατί θεωρείς ότι είναι σωστή, δεν το κάνεις κρυφά, με τρόπο γραμμένο σε ένα πολυνομοσχέδιο 7.500 σελίδων, που το φέρνεις μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή και μένει μόνο δυο μέρες για να μην προλάβει να το διαβάσει. Αλλά βγαίνεις και λες στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αναλαμβάνουμε μία πρωτοβουλία να αλλάξουμε αυτό το νόμο, γιατί ήταν ατελής, ξεκινά μια δημόσια, καθαρή, κοινοβουλευτική συζήτηση, που καταλήγει στην αλλαγή του νόμου. Μα, ήταν γραμμένο με τέτοιο τρόπο και μπήκε σε τέτοιο σημείο του Πολυνομοσχεδίου, ακριβώς για να μην το καταλάβουν οι βουλευτές. Λοιπόν, αυτό γιατί το κάνεις κρυφά; Γιατί θέλεις να ξεπλύνεις κάποιους δικούς σου. Μάλιστα. Όταν σε παίρνουν είδηση λοιπόν, με τη γίδα στην πλάτη, για να βγάλεις από πάνω σου αυτό που έχεις κάνει, πας στο άλλο άκρο.

Οπισθοχώρησε και μου έκανε τρομερή εντύπωση και θέλω να το πω αυτό, που ο Σταύρος Θεοδωράκης, που εκπροσωπεί ένα κόμμα μεταρρυθμιστικό, κάθισε και ψήφισε αυτή την ανοησία και που το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα έμπειρο, 40 χρόνια στη Βουλή, ψήφισε αυτή την ανοησία. Για να δείτε, πως ο λαϊκισμός, παρασύρει όλη την Ελληνική κοινωνία. Για ποιο λόγο ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, δεν μπορεί να κάνει μια νόμιμη φορολογημένη και δηλωμένη, εταιρεία, στο Εξωτερικό; Δεν μιλάμε για offshore, τώρα. Επειδή ο Τσίπρας, ένας ανεπάγγελτος, άεργος, όλη τη ζωή, συνδικαλιστής κομματικός, θέλει να κάνει όλη τη Βουλή σαν τα μούτρα του; Δε ντρέπεται;»
Για τη δημιουργία νέων διοδίων από την κυβέρνηση
«Είχε βγει ο Σπίρτζης, προ ενός μηνός και είχε πει ότι θα μειώσει τις τιμές στα διόδια. Τις τιμές στα διόδια, 1η Ιουνίου, τις αυξήσανε. Και χθες ψηφίσανε και νέα διόδια , που δεν υπήρχαν στην Εγνατία Οδό (στον Προμαχώνα) και λεει η Χρυσοβελώνη στη Βουλή, χθες, «εμείς είχαμε άλλο σχέδιο για τα διόδια, αλλά οι Θεσμοί, δεν κατάλαβαν το μεγαλοφυές μας σχέδιό, το οποίο θα αξιοποιούσε τους δρόμους και αναγκαζόμαστε, για να μην υπάρξει πρόβλημα στην αξιολόγηση, να ψηφίσουμε τα νέα διόδια». Ποιοί; Οι άνθρωποι που ήταν με τις σημαίες στα διόδια, με το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και που λέγανε στον κόσμο, να μην πληρώνει. Το καταλαβαίνεις; Για τέτοιους απατεώνες, μιλάμε».
Για τον τρόπο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
«Μα, δεν μπορούμε να τον στηρίξουμε, αφού σου λεω βάζει φόρους. Γιατί άκου τι έχει πάθει: Κάνει με το ζόρι τα ελάχιστα, απλώς για να μη βγούμε από το ευρώ. Αυτό δε φτάνει όμως για να βγούμε από τη μιζέρια. Για να βγούμε από τη μιζέρια πρέπει να κάνει τα σωστά. Ο Τσίπρας, δεν μπορεί να κάνει τα σωστά, γιατί άκου τι έχει κάνει τώρα: για να δεσμεύσει το κόμμα του και να τον υποστηρίζει, για να τον ψηφίζουν οι βουλευτές του, τι έχει κάνει; Μοιράζει σε όλους κρατικές θέσεις. Να πω ένα παράδειγμα. Έχει μια βουλευτίνα, δεν θα πω το όνομά της, αν και είναι γνωστό, ο άντρας της διορίστηκε πρόεδρος στην εταιρεία για τον αγωγό φυσικού αερίου, με τη Ρωσία. Ο αγωγός με το φυσικό αέριο, με τη Ρωσία, δεν θα γίνει, ακυρώθηκε, υπεγράφη ο ΤΑΡ, αυτός όμως είναι πρόεδρος της εταιρείας, αυτή η κυρία, θα ψηφίζει ότι φέρνει ο Τσίπρας, χαζή είναι να μην ψηφίσει, αφού ο άντρας της είναι πρόεδρος της εταιρείας. Το ίδιο πράγμα, που έχει κάνει με την κυρία αυτή, έχει κάνει με όλους τους βουλευτές, όλοι οι βουλευτές το ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βάλει ο καθένας από κάποιον στο Δημόσιο. Άρα τους έχει δεμένους».
Γιατί η Ν.Δ. ζητάει εκλογές
«Φυσικά η Ν.Δ. ζητάει εκλογές, γιατί ζητάει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα εξακολουθήσει να ζητάει; Γιατί την ώρα που ξέρουμε, ότι όσο μένει ο Τσίπρας στην εξουσία, κάνουν ζημιά. Η αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών που φέρνουν, θα φέρει αύξηση της ανεργίας και ύφεση στην Ελληνική Οικονομία».
tovima.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: