Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Υπόθεση offshore: Πιο σάπιοι κι από τους σάπιους

AddThis Sharing Buttons


Για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, πέραν των άλλων που έκανε, είχε και μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Έφτιαξε νόμο για να χωρίσει την πρώτη του γυναίκα, ο νόμος ίσχυσε για μία ημέρα ώστε να χωρίσει και να παντρευτεί τον παράνομο δεσμό του, τη Δέσποινα, και μετά καταργήθηκε.
Σας θυμίζει κάτι αυτό; Μα φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε τη διάταξη για τις offshore, για μία ημέρα ή περισσότερες πήρε ΦΕΚ και ο νόμος ισχύει παρέχοντας αμνήστευση σε άγνωστα πρόσωπα και στη συνέχεια θα αλλάξει με αυστηρότερη τροπολογία που η κυβέρνηση τη λέει «διόρθωση». Υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα από το να συγκρίνεται η κυβέρνηση της Αριστεράς με τη Χούντα και ο Τσίπρας με τον Παπαδόπουλο;
Η επικοινωνιακή ήττα της κυβέρνησης είναι τεράστια στην υπόθεση αυτή και γι' αυτό το λόγο έχει προκληθεί σάλος εντός κι εκτός Βουλής. Κατ' αρχάς στον κόσμο έχει περάσει η εντύπωση ότι «όλοι ίδιοι είναι». Όταν δηλαδή θα κάνουν καταγγελίες για τον Παπασταύρου ή για άλλον οι Συριζαίοι και ο... Καμμένος, αμέσως η ΝΔ θα ανεμίζει σαν λάβαρο τη διάταξη - «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και θα τους κλείνει το στόμα.
Και για να μην έχετε απορίες για το τι συνέβη και για το αν υπάρχουν πολιτικοί χωρίς πρόσωπο (προς το παρόν) που ευνοήθηκαν και «ξεπλύθηκαν», σας παραθέτουμε το εξής απόσπασμα από το άρθρο 2 του νόμου 3849 του 2010, που απαγόρευε τη συμμετοχή υπουργών και βουλευτών σε offshore εταιρείες:
1.Αν από την τέλεση της πράξης έως την αμετάκλητη εκδίκασή της ίσχυσαν δύο ή περισσότεροι νόμοι, εφαρμόζεται αυτός που περιέχει τις ευμενέστερες για τον κατηγορούμενο διατάξεις.
2.Αν μεταγενέστερος νόμος χαρακτήρισε την πράξη όχι αξιόποινη, παύει και η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε καθώς και τα ποινικά επακόλουθά της.
Δηλαδή, ο κάτοχος της υπεράκτιας εταιρείας, ανεξαρτήτως αν είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από αλλού μπορεί να πάει στο δικαστήριο με το ΦΕΚ που πέρασε χθες και να πει στον δικαστή: «Λυπάμαι, κύριε δικαστά, χάσατε. Ο νόμος με καλύπτει». Μένει πλέον να δούμε ποιοι είναι όλοι αυτοί που «ξεπλύθηκαν» από την αριστερή κυβέρνηση. Η ουσία είναι όμως ότι και η... ηθική Αριστερά έχει βουτηχτεί στα σκ...ά και κανείς δεν μπορεί να την ξεπλύνει.
Όσο για την τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση, ήδη υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για αντισυνταγματικότητα καθώς απαγορεύει σε όλους τους πολιτικούς να έχουν έστω και μία μετοχή σε ξένη εταιρεία, όχι μόνο σε offshore, κάτι που είναι αντίθετο στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων. Άλλο η υπεράκτια εταιρεία που στήνεται για να κρυφτεί ή να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα ή να έχει ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση, κι άλλο μια νόμιμη εταιρεία που φορολογείται κανονικά και ο μέτοχος (ακόμη κι αν είναι πολιτικός) είναι απολύτως διαφανής.
Η κυβέρνηση που έστησε το κόλπο με την ύποπτη διάταξη πάει τώρα στο άλλο άκρο για να δείξει πόσο «καθαρή» είναι. Όμως, το κόλπο της δεν περνάει, όπως και δεν περνάει η προσπάθειά της να ξεχαστεί ότι από σήμερα, 1 Ιουνίου, ξεκίνησε η φοροκαταιγίδα.

antinews.gr





Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: