Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Τρόμος στη Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία - Ολάντ: Είμαστε σε πόλεμο

Τρόμος στη Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία - Ολάντ: Είμαστε σε πόλεμο
Αιματηρή κατάληξη είχε η ομηρία σε εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας. Ένας Γάλλος ιερέας δολοφονήθηκε μέσα στην εκκλησία του στη Ρουέν από δύο άνδρες οι οποίοι επιβεβαιώθηκε ότι είναι ισλαμιστές. Και η Γαλλία βυθίστηκε για μία ακόμα φορά στον τρόμο και την ανασφάλεια...
Ολα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, ένας εκ των οποίων σύμφωνα με μάρτυρες φορούσε ισλαμιστική ενδυμασία, εισέβαλαν γύρω στις 9:45 το πρωί τοπική ώρα στην εκκλησία με μαχαίρια και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας: Εναν ηλικιωμένο παπά, δύο καλόγριες και δύο πιστούς. Μια άλλη καλόγρια κατόρθωσε να εγκαταλείψει το σημείο και να ζητήσει βοήθεια.
Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Αμέσως πήραν θέση ελεύθεροι σκοπευτές γύρω από την εκκλήσια, ενώ δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο γύρω από την εκκλησία για εκρηκτικά. 
Η ομηρία έληξε δυο ώρες μετά, στις 11 τοπική ώρα, όταν οι ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τους δύο του δράστες. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας οι δυο δράστες έσφαξαν τον 86χρονο ιερέα της εκκλησίας, κόβοντάς του το λαιμό με μαχαίρι. 
Οι γαλλικές αρχές κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», ο τραυματίας που δίνει μάχη για να κρατηθεί  στη ζωή είναι μία μοναχή. 
Η αιματηρή ομηρία έγινε στην εκκλησία του Saint-Etienne-du-Rouvray, κοντά στην Ρουέν. Νεκρός είναι οι πάστορας Ζακ Εμέλ, 84 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου της Ρουέν, τρεις ενορίτες επίσης τραυματίστηκαν στην επίθεση. 
Oι δύο άντρες εισέβαλαν στη εκκλησία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας κραδαίνοντας μαχαίρια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας εκ των δύο δραστών είχε γενειάδα ενώ ο άλλος φόραγε το παραδοσιακό καπέλο των μουσουλμάνων «chachia», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro».  
Σύμφωνα με τη Le Point, οι δύο ένοπλοι φώναζαν «ISIS» μπαίνοντας στην εκκλησία κάτι που επιβεβαίωσε και ο Φρανσουά Ολάντ λέγοντας ότι οι δράστες είπαν ότι ανήκουν στο ΙSIS, ενώ λίγο αργότερα και το Amaq το πρακτορείο που πρόσκεινται στους τζιχαντιστές, ανέφερε ότι δυο στρατιώτες του ισλαμικού κράτους πραγματοποίησαν την εν λόγω επίθεση, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά την ευθύνη για το χτύπημα. 
Οι δράστες της επίθεσης "αποκρίνονταν στις εκκλήσεις να τεθούν στο στόχαστρο οι χώρες του (διεθνούς) συνασπισμού" που μάχεται κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το Amaq.
Ερευνα της αντιτρομοκρατικής
Η πιθανότητα η δολοφονική επίθεση να συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια ενισχύεται καθώς η έρευνα έχει ανατεθεί στην υποδιεύθυνση αντιτρομοκρατίας (SDAT) και στην Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) της Γαλλίας.
Σύμφωνα μάλιστα με ξένα ΜΜΕ η εν λόγω εκκλησία βρισκόταν σε μια λίστα με καθολικές εκκλησίες που ετοιμάζονταν τρομοκρατικά χτυπήματα, η οποία βρέθηκε στα χέρια ενός υπόπτου ως εξτρεμιστή του ΙSIS, τον περασμένο Απρίλιο. 
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρέθηκαν αμέσως στο σημείο που σημειώθηκε η νέα αυτή σοκαριστική επίθεση. 
Ολάντ: Τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος
Οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, στη Νορμανδία, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ιερέας, είναι «δύο τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τον τόπο της επίθεσης.
«Αυτοί που επλήγησαν είναι οι καθολικοί, αλλά επίσης αυτό αφορά τους Γάλλους στο σύνολό τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, καλώντας τους Γάλλους να ενωθούν απέναντι στην τρoμοκρατία και να συγκροτήσουν «ένα μέτωπο που κανείς να μην μπορεί να διαρρήξει».
Επίσης, ο Γαλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του Ισλαμικό Κράτους με όλα τα μέσα, σεβόμενοι παράλληλα τους νόμους.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: