Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Λεβέντηδες, νεοναζί... και στο βάθος ακυβερνησία

Όπως όλα δείχνουν ο Τσίπρας θα πάει στη Βουλή για το νέο εκλογικό νόμο έχοντας δίπλα του τον Μιχαλολιάκο και τον Λεβέντη, μετά τα όχι που εισέπραξε από τα υπόλοιπα κόμματα.

Το σωστό θα ήταν να τους ανεβάσει και στα υπουργικά έδρανα. Γιατί όχι να τους προτείνει και μια κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να απεμπλακεί από τους ψεκασμένους. Άλλωστε, χωρίς την ευγενική χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχαν και τα δύο αυτά κόμματα.

Οποία κατάντια μιας χώρας αλλά κι ενός κόμματος που θέλει να λέγεται αριστερό. Να στηρίζεται στους νεοναζί και σε κάτι απίθανους «χάχες» για να περάσει ένα νόμο που θα αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας και της πολιτικής.

Ασφαλώς και ο στόχος για 200 βουλευτές απομακρύνεται, όμως, το έγκλημα που ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι διαρκείας και δεν παραγράφεται. Σκεφτείτε μόνο το εξής σενάριο: Το φθινόπωρο η κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει νέα μέτρα με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Δεν αντέχει, δεν ψηφίζει στη Βουλή και πέφτει. Γίνονται εκλογές, η ΝΔ δεν καταφέρνει ακόμη και με το υπάρχον σύστημα με το μπόνους των 50 εδρών να σχηματίσει κυβέρνηση, έχουμε την εξέλιξη του 2012 με τις απανωτές εντολές και τελικά αποφασίζεται να πάμε ξανά σε εκλογές εντός 30 ημερών. Οι νέες κάλπες στήνονται με την «απλή αναλογική» του Αλέξη και για να σχηματιστεί κυβέρνηση απαιτείται η συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, στην προκειμένη περίπτωση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ας πούμε ότι βρίσκεται ένας τρόπος για να συνεργαστεί ο Άδωνις με τον Δρίτσα και η κυρά Τασία με τον Βορίδη ή ο Φίλης με Κωστή Χατζηδάκη. Ποιος θα είναι στην αντιπολίτευση; Μα η Χρυσή Αυγή βεβαίως που θα είναι τρίτο κόμμα. Αυτό θα καταφέρει το έγκλημα του Τσίπρα. Χρόνια τώρα
, από την εποχή των Αγανακτισμένων στις πλατείες και του άκρατου λαϊκισμού, έδινε μπόνους στους Χρυσαυγίτες και σε λοιπούς τρελαμένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η τακτική του τους έβαλε στη Βουλή. Τώρα λοιπόν μένει να τους κάνει και αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκεί θα καταντήσουμε με τους πολιτικούς αριβίστες που δεν ενδιαφέρονται ούτε για την οικονομία, ούτε για το πώς θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνες καταστάσεις όταν προκειμένου να διασωθεί ο Τσίπρας να πριμοδοτεί την ακυβερνησία. Βασικός σκοπός του βεβαίως είναι να οδηγήσει σε διάσπαση τη Νέα Δημοκρατία. Εκτιμούν ότι αν η ΝΔ, λόγω εκλογικού συστήματος δεν καταφέρει να κάνει κυβέρνηση θα δημιουργηθούν φυγόκεντρες και αντίρροπες δυνάμεις. Δεξιοί θα επιτεθούν στον Μητσοτάκη για νεοφιλελευθερισμό, κάποιοι άλλοι έχουν ήδη προσωπική ατζέντα, οι συνιστώσες στη γαλάζια παράταξη δεν είναι λίγες. Εκεί ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό.

Αν και ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει διάσπαση και στην Αριστερά, το μόνο που βλέπουν είναι πώς θα αποδυναμώσουν τον αντίπαλο. Ακόμη κι αν κάνουν μάγκα τον Μιχαλολιάκο.

Βεβαίως το τι θα κάνουν τα κόμματα είναι το ελάχιστο. Το μείζον είναι η κατάσταση της χώρας, η οικονομία που είναι έτοιμη να «σκάσει» αλλά η κυβέρνηση δεν βλέπει τίποτε. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις στην Ελλάδα, τους κινδύνους χρεοκοπίας, την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα.

Ας πάνε λοιπόν με τον Μιχαλολιάκο, το Λαγό και τον Λεβέντη μαζί στη Βουλή να δείξουν τον πραγματικό τους πρόσωπο και να βγάλουν το προσωπείο του αριστερού, προοδευτικού και δημοκρατικού κόμματος. Ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον και τους επικίνδυνους και τους γραφικούς και θα απαντήσει αναλόγως.

antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: