Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΤτΕ απορρίπτει τη διοίκηση της Attica Bank και μπλοκάρει κάθε νέο δάνειο

Η ΤτΕ απορρίπτει τη διοίκηση της Attica Bank και μπλοκάρει κάθε νέο δάνειο
Η Τράπεζα της Ελλάδος απέρριψε την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank για τη στελέχωση της νέας διοίκησης, ενώ παράλληλα αποφάσισε να «μπλοκάρει» τις νέες δανειοδοτήσεις, δίνοντας νέα διάσταση στη διοικητική αναδιάρθρωση της τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ενέκρινε τόσο τις υποψηφιότητες του Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του Γεράσιμου Σαπουντζόγλου για τη θέση του προέδρου της Attica Bank, όσο και αυτές του προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ Κωνσταντίνου Μακέδου και της μέχρι πρότινος προέδρου της τράπεζας Άννας Πουσκούρη. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση της επιτροπής βασίζεται στην κατά γράμμα εφαρμογή των αυστηρών κριτηρίων που θέτει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ταυτόχρονα η επιτροπή αποφάσισε να παγώσει τη χορήγηση νέων δανείων από την τράπεζα. 
Υπενθυμίζεται πως η νυν πρόεδρος της τράπεζας κ. Άννα Πουσκούρη αναμενόταν να παραμείνει στο δυναμικό της Attica Bank, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Για τις υπόλοιπες θέσεις του δ.σ. είχαν προταθεί οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, Ιωάννης Τσακιράκης, Αθανάσιος Τσάδαρης, Δημήτριος Τζανίνης, Ιωάννης Κυριακόπουλος, Ιωάννης Μαρμαγγιόλης και η εκπρόσωπος του δημοσίου κ. Στεφανία Γεωργακάκου - Κουτσονίκου.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: