Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Κωλοτούμπα και για την υπόθεση Γεωργίου

Ηχηρό χαστούκι στα... "payroll" του Κ. Καραμανλή, τα οποία «ξεσάλωσαν» τις προηγούμενες ημέρες, έδωσε η κυβέρνηση δια του υπουργού Γ. Χουλιαράκη. Ανερυθρίαστα, όπως άλλωστε κάνει πάντα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του, αποδέχθηκαν τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κάνοντας ξεκάθαρη κωλοτούμπα για την υπόθεση Γεωργίου.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι στο EWG έφαγαν χοντρό ξύλο οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης για τα περίφημα Greek Statistics και στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου ο Τσακαλώτος θα ευρίσκετο μπροστά σε ένα νέο τελεσίγραφο του στυλ «Σταματήστε τις ανοησίες αλλιώς δεν πάμε παραπέρα».

Ο κ. Χουλιαράκης αναφέρθηκε και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, για την οποία ανέφερε, ότι μετά τη συμφωνία του περσινού καλοκαιριού υπάρχουν οι εγγυήσεις και προστατεύεται η ανεξαρτησία της. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ».

Η κυβέρνηση εδώ και μέρες έψαχνε τρόπο να κλείσει το θέμα που η ίδια ανοήτως άνοιξε. Βρήκε τον κακόμοιρο τον Χουλιαράκη και τον έστειλε να ξεφτιλιστεί στη Βουλή, επειδή άλλωστε δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και δεν θα έχει κόστος η κυβίστησή του. Όμως, το παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Λίγη ώρα μετά την κωλοτούμπα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου
ανακοίνωσε ότι ξεκινά νέα έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας "Η Δημοκρατία" που αναφέρονταν σε παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον Προϊστάμενό της κ. Ηλία Ζαγοραίο δύο δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας με τίτλο, "Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά" με ημερομηνία 29 Αυγούστου και ένα ακόμα με τίτλο "Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες" με ημερομηνία 31 Αυγούστου του 2016.

Τα δημοσιεύματα υπογράφει φαρδιά – πλατιά ως... μεγάλες αποκαλύψεις, ο Μανώλης Κοττάκης ο οποίος είναι γνωστός Καραμανλικός.

Ωραία, να γίνουν έρευνες και να πάνε οι φταίχτες στο εδώλιο, δε διαφωνούμε καθόλου. Αλλά να πάνε γιατί; Γιατί το έλλειμμα έγινε από 8% - 10% ή από 12% - 15%. Εκείνοι που έφτασαν το έλλειμμα τόσο ψηλά, δηλαδή η κυβέρνηση δεν πρέπει να καθίσει κι αυτή στο εδώλιο; Δεν αντιλαμβάνονται αυτοί οι κουτοί ότι ανοίγοντας ένα τέτοιο θέμα θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στη Νέα Δημοκρατία;

«Φταίει ο Παπανδρέου που καταστράφηκε η οικονομία και μπήκαμε στο μνημόνιο», λένε με στόμφο οι Καραμανλικοί. Ναι κύριοι, φταίει, αλλά φταίτε κι εσείς. Τι κάνατε από το 2004 για να βάλετε την οικονομία σε σωστό δρόμο; Διορίσατε 800 χιλιάδες πολίτες και κατασπαταλήσατε δισεκατομμύρια.

Όμως, η νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει το μακρύ της χέρι στη Δικαιοσύνη και μπορεί να ανακινεί ένα θέμα που πληγώνει κυρίως της ΝΔ και βοηθά τον Τσίπρα. Αντί να ασχολούμαστε τώρα με την κωλοτούμπα της κυβέρνησης ξαναμιλάμε για τον Καραμανλή. Έλεος. Ας πάψει η δεξιά παράταξη να μοιάζει με φοβισμένο παιδάκι. Ας ζητήσει κι αυτή συγγνώμη για τα λάθη που έκανε κι ας πάμε παρακάτω. Κι επιτέλους. Ας μιλήσει ο... αμίλητος.
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: