Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Κυβέρνηση Πολάκη

Ο χώρος της Υγείας πρέπει να μην έχει προβλήματα. Αλλιώς δεν δικαιολογείται το γεγονός ότι ο υπουργός – ιατρός Πολάκης είναι συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κατακεραυνώσει όποιον θεωρεί εχθρό της εθνοσωτήριας κυβέρνησης. Το ύφος του δεν ενοχλεί κάποιον στην κυβέρνηση. Προφανώς τους εκφράζει...
Ο κ. Τσίπρας κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες να πείσει τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους. Προσπαθεί, δηλαδή, να πείσει τον Ολανδρέου και τους συντρόφους του ότι αυτά που λέγονται περί σταλινικών που έχουν καταλάβει την εξουσία είναι μερικές φήμες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο κ. Πολάκης φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη. Καθώς είναι έτοιμος να θάψει τους εχθρούς του τρία μέτρα κάτω από την γη.
Δεν πρόκειται για μία εξαίρεση. Δεν του ξεφεύγουν του κυρίου υπουργού. Θέλει τα λέει και τα λέει μάλιστα και συχνά. Κι η κυβέρνηση τον καλύπτει κάθε φορά. Είτε επειδή ο κ. Τσίπρας συμφωνεί μαζί του, είτε επειδή δεν έχει την δύναμη να του ζητήσει να σταματήσει να τον εκθέτει στα μάτια των ... μελλοντικών του συντρόφων. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχουν μία κάποια ευπρέπεια. Έχουν στείλει σπίτι τους υπουργούς για μικρότερα παραπτώματα απ' αυτά του κ. Πολάκη.
Η εικόνα που δημιουργείται, πάντως, είναι ότι έχουμε κυβέρνηση Πολάκη. Μία κυβέρνηση που απαρτίζεται από ακραίους κομμουνιστές που πιστεύουν στο δόγμα “ ή εμείς ή αυτοί”. Κάτι σαν να λέμε ο τρίτος γύρος του Εμφυλίου. Στο χέρι του κ. Τσίπρα είναι να αλλάξει αυτή την εικόνα. Αν θέλει...
Έχουμε συγκεντρώσει πολλές από τις δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Πολάκη. Είναι από το πρόσφατο παρελθόν. Από την εποχή του υπουργού Πολάκη. Του υπουργού που καπνίζει δημόσια, αν και υπηρετεί στο υπουργείο Υγείας. Άλλο κεφάλαιο αυτό του καπνίσματος. ¨Όλα  αυτά μαζί, όμως, συνθέτουν την εικόνα ενός ανθρώπου που επιλέγει την ρήξη χωρίς αιτία. Ίσως επειδή δεν έχει την αίσθηση ότι “υπηρετεί”, αλλά ότι ο ίδιος είναι η κυβέρνηση. Είναι η εξουσία. Είναι η κυβέρνηση Πολάκη.
L













Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: