Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Φτάνει η ώρα μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια που ακούμε ένα καθαρά φιλελεύθερο λόγο από υποψήφιο πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απόλυτα σαφής και ξεκάθαρος: Λιγότερο κράτος, λιγότεροι φόροι. Και το σύνθημα αυτό τυγχάνει ευρείας ανταπόκρισης. Φτάνει η στιγμή που η χώρα θα αποκτήσει μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. 
Είναι το μεγάλο στοίχημα της ίδιας της χώρας! Ο μόνος δρόμος που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τη κρίση είναι αυτός που υπέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη. Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου πολλοί πολιτικοί άνδρες χόρτασαν στο παρελθόν το κοινό τους με ανέξοδες υποσχέσεις, ο Κυριάκος προσπάθησε να κάνει μία καινούργια αρχή, να δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο.
Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος δεν έχει άλλο δρόμο. Δεν θα έχει το περιθώριο που είχαν οι προκάτοχοί του. Όχι 100 ημέρες, ούτε δέκα δεν θα τον περιμένουν οι Έλληνες. Δεν έχει το περιθώριο να πάρει την εξουσία και στην συνέχεια να αυτοσχεδιάσει, όπως έχουμε συνηθίσει να συμβαίνει. Θα πρέπει, λοιπόν, να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτά που λέει, επειδή αύριο θα κληθεί να τα εφαρμόσει.
Κι ο Κυριάκος  ήταν πράγματι μετρημένος στην Θεσσαλονίκη. Ήταν αυτό που περιμέναμε. Δεν πέταξε υποσχέσεις στον αέρα, δεν μοίρασε τον ουρανό με τα άστρα. Αντίθετα, κατέθεσε
απόλυτα ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις και σκιαγράφησε την πολιτική που θα ακολουθήσει. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έδωσε στον ελληνικό λαό έναν λόγο για να αρχίσει και πάλι να ελπίζει. Πρόσφερε το όραμα μιας δημιουργικής Ελλάδας που θα στηριχτεί στις δυνάμεις της εργασίας. Μίλησε για αξιοκρατία, για Νόμο, για πράγματα που τα έχουμε ξεχάσει.
Η διαφορά του Κυριάκου της Θεσσαλονίκης με τον Αλέξη της Θεσσαλονίκης ήταν εμφανής. Εξέφραζαν δύο διαφορετικούς κόσμους. Κι αυτό έγινε εμφανές, δημιουργώντας μεγάλο εκνευρισμό στην κυβερνητική παράταξη. Κακώς! Θα έπρεπε κανονικά να προβληματιστούν για τους λόγους που προκάλεσαν την γρήγορη αποδόμησή τους στον ελληνικό λαό. Υποστήριξαν ότι αυτοί ήταν το καινούργιο και αποδείχτηκε ότι εξέφραζαν το παλιό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει περιθώριο να αποτύχει. Η χώρα δεν έχει περιθώριο να αφήσει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η φιλελεύθερη πρόταση είναι η μοναδική που δεν έχει δοκιμαστεί στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.  Η αριστερή προπαγάνδα έχει βαπτίσει τον κρατισμό ως φιλελεύθερη πολιτική! Φοβούνται τις φιλελεύθερες ιδέες, επειδή φανερώνουν την δική τους γύμνια.  Ήρθε λοιπόν η ώρα να μάθουν ποια πραγματικά είναι η φιλελεύθερη πρόταση για την κοινωνία. Είμαστε κοντά σε μία μεγάλη πολιτική και κοινωνική αλλαγή. Αυτό έγινε φανερό τις τελευταίες δέκα ημέρες. Ένας πρωθυπουργός σε αναμονή απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που είναι ήδη παρελθόν…
thanasis.mavridis@liberal.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: