Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σταϊκούρας: Είπε πάρα πολλά ψέματα ο Πρωθυπουργός

«Και στην ομιλία του και στη συνέντευξη Τύπου είπε πάρα πολλά ψέματα ο κ. Πρωθυπουργός» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων και βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, και πρόσθεσε:

«Επέδειξε για άλλη μία φορά πολιτική αμνησία, διατύπωσε κάποιες, λίγες, μισές αλήθειες, έριξε πολλά πυροτεχνήματα και κορώνες και απέδειξε για άλλη μία φορά ότι έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα».

Ο κ. Σταϊκούρας συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα η πραγματικότητα είναι πολύ πιο δυσάρεστη από αυτή που διατύπωσε ο κ. Πρωθυπουργός. Εγώ ένα απλό ερώτημα θέτω και επί αυτού απαντάω κιόλας: Η κατάσταση της Οικονομίας είναι καλύτερη σήμερα ή στο τέλος του 2014; Όποιον ποσοτικό και ποιοτικό δείκτη κι αν πάρετε θα διαπιστώσετε ότι η χώρα βουλιάζει. Έχουν ληφθεί νέα μέτρα 9 δισεκ. ευρώ. Αυτό τι σημαίνει; Ότι το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών έχει συρρικνωθεί. Και νέοι φόροι και περικοπές στις συντάξεις. Έχουν μειωθεί δραστικά οι καταθέσεις στις τράπεζες. Η χώρα είναι για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο σε ύφεση. Οι δείκτες οι βασικοί που αποτελούν την ύφεση, που είναι ποιοι; Η κατανάλωση, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές, έχουν όλες αρνητικά πρόσημα και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, δηλαδή, τι χρωστάει το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, σήμερα που μιλάμε, με αυτά που πληρώθηκαν των Ιούλιο, έχουν εκτοξευτεί κατά 80% από το τέλος του 2014.

Άρα η κατάσταση σήμερα είναι πολύ χειρότερη από ό,τι ήταν στο τέλος του 2014. Υπό προϋποθέσεις, με αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με εμπροσθοβαρή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με αποκρατικοποιήσεις, με διαρθρωτικές αλλαγές και με ενίσχυση της ρευστότητας της Οικονομίας, μπορεί η χώρα να σταθεροποιηθεί, αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει η σημερινή κυβέρνηση».

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: