Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Handelsblatt: Υποδόση γιοκ για την Ελλάδα

2,8 δις ευρώ αναμένει κανονικά η Αθήνα εντός του Σεπτεμβρίου από τις Βρυξέλλες, ποσόν που σύμφωνα με την HB δεν πρόκειται να εμβασθεί λόγω της καθυστέρησης στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων.
Η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ Handelsblatt γράφει σήμερα επικαλούμενη Ευρωπαίο διπλωμάτη ότι για μια ακόμη φορά παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην εφαρμογή των συνομολογημένων μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα. Συνέπεια: στην άτυπη συνάντηση του Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή στη Μπρατισλάβα θα υπάρξει μόνο μια σύντομη έκθεση προόδου της Αθήνας, όχι όμως έγκριση νέας δόσης στα πλαίσια του τρίτου πακέτου βοήθειας. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές έγκριση κονδυλίων δεν θα υπάρξει ούτε στην τακτική σύνοδο των υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης στις 10 Οκτωβρίου και κατά πάσα πιθανότητα ούτε καν εντός του έτους.
Σύμφωνα με την HB η υποδόση ύψους 2,8 δις ευρώ επρόκειτο μεν να εμβασθεί στην Αθήνα μέσα στο Σεπτέμβριο, αυτό όμως δεν είναι πλέον εφικτό επειδή από τα 15 προαπαιτούμενα η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόνο τα 2. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές των Βρυξελλών δυσκολίες παρουσιάζονται κυρίως με τις ιδιωτικοποιήσεις και τη συμπεφωνημένη σύσταση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Οι υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης φέρονται επίσης ενοχλημένοι από ποικίλες ρητορικές επιθέσεις εξ Αθηνών, συγκεκριμένα «όταν η ελληνική κυβέρνηση προσβάλλει τον Γερμανό υπ. Οικονομικών».
Πηγή: http://www.skai.gr/






Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: