Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΝΔ: Επί κυβερνήσεώς μας δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

«Το θράσος και ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου για τους πλειστηριασμούς.

«Οι Τσίπρας - Καμμένος που πολέμησαν λυσσαλέα και καταψήφισαν κάθε ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, κουνάνε σήμερα το δάχτυλο στην κοινωνία, μία κοινωνία που γνωρίζει πολύ καλά ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας» τονίζει η ΝΔ επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπρας τότε κορόιδευε αυτή την κοινωνία λέγοντας ″κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη″.

«Τα ψέματα που είπαν και συνεχίζουν να λένε δεν τους σώζουν από την οργή των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Μαξίμου: Η ΝΔ έχει δεσμευτεί με το email Χαρδούβελη για τους πλειστηριασμούςΑνακοίνωση με τίτλο «Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της Νέας Δημοκρατίας» είχε εκδώσει νωρίτερα το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση, χαρακτηρίζεται ως ένα συνονθύλευμα από ασύστολα και ασυνείδητα ψέμματα η «Συμφωνία Αλήθειας» που όπως τονίζεται περιφέρει ο Κ. Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο θέμα των πλειστηριασμών, που όπως αναφέρεται, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεσκεπάστηκε και εκτέθηκε με τα ψευδή στοιχεία που παρέθεσε στη Βουλή, εντούτοις, σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου, η ΝΔ συνεχίζει την αναπαραγωγή της κινδυνολογίας, σε μία απελπισμένη, όπως τονίζεται, προσπάθεια να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, «λασπολογώντας και κινδυνολογώντας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Όλος αυτός ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας», συνεχίζει η ανακοίνωση, «οφείλεται στην σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015».

Το Μαξίμου κατηγορεί μάλιστα τη ΝΔ, ότι έχει δεσμευτεί με το ιστορικό, όπως το χαρακτηρίζει «email Χαρδούβελη» για πλήρη άρσης κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες.

«Είναι αυτοί που όταν η κυβέρνηση υπερασπιζόταν κόκκινες γραμμές στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τραβούσαν ύπουλα το χαλί, πιέζοντας “να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση” για να επωφεληθούν από τις ενδεχόμενες αντιδράσεις» σημειώνεται

Και καταλήγει λέγοντας: «Τέτοιος ξεπεσμός. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι πολίτες δεν ξεχνούν».

Πηγή: http://www.skai.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: