Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε θεσμική εκτροπή

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε θεσμική εκτροπή

Τον έντονο προβληματισμό του για τις "συστηματικές και απροκάλυπτες πια παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης", εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματός του στο Αγρίνιο, απ' όπου εξέφρασε παράλληλα τον προβληματισμό του για την "ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας μας".

Διακήρυξε επίσης πως η ΝΔ "είναι θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγείται η χώρα" και προειδοποίησε πως το κόμμα του "δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε εκτροπή από τις επιταγές του Συντάγματος" και "θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το κράτος δικαίου".

Δήλωσε μάλιστα "διπλά προβληματισμένος" διότι, όπως τόνισε, το πρωί ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την ηγεσία της Δικαιοσύνης "για να συζητήσει μισθολογικά ζητήματα". "Γιατί δεν συναντήθηκε με τις Ενώσεις των δικαστών που είναι κατεξοχήν αρμόδιες γι' αυτά τα ζητήματα", διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι "οι πολίτες έχουν την εντύπωση από τέτοιες κινήσεις μίας συναλλαγής που τραυματίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης".

Δήλωσε επίσης προβληματισμένος για τη δήλωση πως "οι δικαστές πρέπει να αφουγκράζονται το σφυγμό της κοινωνίας όταν παίρνουν αποφάσεις" και αντέτεινε ότι "πρέπει να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους", σημειώνοντας παράλληλα ότι "πρέπει να απολαμβάνει ο δικαστής πλήρους ανεξαρτησίας.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι "δυστυχώς η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης υπονομεύεται συστηματικά από μία κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται τη Δικαιοσύνη ως προέκταση της δικής της εξουσίας".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως η ΝΔ είναι μία "υπεύθυνη πολιτική δύναμη που διεκδικεί εκλογές για να να ξαναβάλει τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση", ενώ κατηγόρησε για μία ακόμη τον Αλ. Τσίπρα ότι "δρομολογεί με συστηματικά βήματα τη δική του διαπλοκή" και διακήρυξε εκ νέου ότι "ο απαράδεκτος νόμος Παππά θα καταργηθεί αμέσως από την κυβέρνηση της ΝΔ". "Έχει ήδη απαξιωθεί και θα καταργηθεί και τυπικά και θα επιτρέψουμε την πολυφωνία", πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης "μας κυβερνά μία κυβέρνηση που συνιστά ιστορικό ατύχημα για τη χώρα", η οποία "κέρδισε εκλογές στηριγμένη στο ψέμα και καλείται να διαχειριστεί τη δύσκολη πραγματικότητα που η ίδια δημιούργησε".
"Οι πολίτες, πρόσθεσε, της έχουν γυρίσει την πλάτη, έχει συντελεστεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μία πολιτική ανατροπή που φέρνει τη ΝΔ σε θέση να μπορεί να πετύχει στις επόμενες εκλογές μία μεγάλη πολιτική νίκη.
"Πλησιάζει η μέρα που η ΝΔ θα είναι και πάλι κυβέρνηση", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του  ενώ στόχος είναι, όπως τόνισε, “να απαλλαγεί ο τόπος από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά, γιατί η Ελλάδα αξίζει μια καλύτερη κυβέρνηση”.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: