Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, είστε ο πιο ψεύτης και ο πιο ανίκανος πρωθυπουργός της χώρας

Ανέβασε τους τόνους στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που είχε θέσει προηγουμένως ο Αλ. Τσίπρας. Νωρίτερα, έκανε λόγο για χυδαιότητα από πλευράς Αλ. Τσίπρα, η οποία «επιβεβαίωσε την ενοχή σας και την πολιτική κατάρρευσή σας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, είστε ο πιο ψεύτης και ο πιο ανίκανος πρωθυπουργός της χώρας
Με διευθύνσεις και… ονόματα μίλησε τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί του Αλέξη Τσίπρα. Και βέβαια έδωσε απαντήσεις σε όσα ερωτήματα είχε θέσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Δευτερολογία Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά - 10/10/2016

Ειδικότερα, σε σχέση με την Siemens απάντησε ότι όντως πρόκειται για σκάνδαλο, αφού υπάρχουν κατηγορούμενοι που βρίσκονται στη δικαιοσύνη. Για το περίφημο «τηλεφωνικό κέντρο» ξεκαθάρισε ότι «όλα έχουν πληρωθεί στο ακέραιο», ενώ για τον δάνεια του «Κήρυκα Χανίων» υπογράμμισε ότι πρόκειται για δάνειο αξίας 300.000 ευρώ με εμπράγματη εγγύηση ενός μεγάλου ακίνητο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε διαδικασία ρύθμισης.
Την ίδια ώρα, πέρασε και στην αντεπίθεση υπενθυμίζοντας τον επιχειρηματία Καραγιώργη. «Τον κ. Καραγιώργη τον γνωρίζετε; Εφοπλιστής ιδιοκτήτης καναλιού που έχει προσλάβει τον κ. Βαξεβάνη σε περίοπτη θέση. Ο κ. Καραγιώργης επιχείρησε να μετατρέψει ένα δίκτυο σταθμών περιφερειακών σταθμών σε πανελλαδική εμβέλειας. Και στον νόμο Παππά δόθηκε τελευταία στιγμή «παράθυρο» πανελλήνιας εμβέλεια μέσω της αύξησης του χρονικού ορίου δικτύωσης σταθμών», σημείωσε χαρακτηριστικά.  Μάλιστα, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι και σε αυτήν την υπόθεση, όταν τελικά συνελήφθη, δικηγόρος ήταν ο κ. Μαντζουράνης.   
Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν «άκουσε κουβέντα  για τα θαλασσοδάνεια του Alter και για τον κ. Κουρή. «Είστε ή δεν είστε αγαπημένο παιδί του κ. Κουρή και του “Αυριανισμού”», σημείωσε με έμφαση.
Νωρίτερα, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για χυδαιότητα από πλευράς Τσίπρα, η οποία «επιβεβαίωσε την ενοχή σας και την πολιτική κατάρρευσή σας». «Η ταυτότητα σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης και ο πιο ανίκανος πολιτικός της χώρας. Και το ληξιαρχείο της Ιστορίας θα γράφει ότι σύντομα θα είστε ο πιο τέως πρωθυπουργός της χώρας», προσέθεσε.

Απάντηση έδωσε και στο θέμα των πλειστηριασμών, επισημαίνοντας ότι στον Εύοσμο τις επόμενες ημέρες βγαίνουν στον σφυρί οκτώ εργατικές κατοικίες, ενώ επιβεβαίωσε την διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο της περίφημης διαπραγμάτευσης επί ΣΥΡΙΖΑ και τους χειρισμούς Βαρουφάκη.
Τέλος, σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απέφυγε να σχολιάσει την ουσία της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θέλετε ή δεν θέλετε να έρθουν τα Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών στη βουλή; Θέλετε να εξεταστεί από επιτροπή θεσμών και διαφάνειας; Να πείτε ναι και να το κάνετε γιατί έχετε μία κακή συνήθεια να λέτε ναι και να το κάνετε όχι, ή μάλλον το όχι να το κάνετε ναι», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Στην πρωτολογία του, αναφέρθηκε και στο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες: "Επειδή για άλλη μία φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο. Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο".
Διαβάστε ακόμα:


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: