Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Αδιανόητο να συμμαχείς με τον εχθρό!

Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει η χώρα είναι η κακώς εννοούμενη χρήση του πατριωτισμού. Γεμίσαμε με πατριώτες οι περισσότεροι εκ των οποίων όχι μόνο δεν είναι τέτοιοι αλλά είναι από αυτούς που πουλάνε την πατρίδα τους για μια θεσούλα στη Βουλή ή για ορισμένα αργύρια που συνήθως είναι πολλά.
Πατριώτες υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, όπως και απάτριδες. Γιατί πατριώτης μπορεί να αυτοαποκαλείται κάποιος επειδή λέει ότι αγαπάει την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να είναι λαμόγιο, να κλέβει το Δημόσιο, να είναι αρχιδιαπλεκόμενος και να παίζει βρόμικα παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού.
Ένας Αμερικανός περιβαλλοντολόγος είχε πει κάποτε: «Ένας πατριώτης πρέπει να είναι πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί την πατρίδα του εναντίον της κυβέρνησής της». Και πόσο δίκιο έχει. Διότι γεμίσαμε τα τελευταία χρόνια με γιαλαντζί πατριώτες οι οποίοι όταν είναι να πάνε κόντρα στην κυβέρνηση που κάνει κακό στην Ελλάδα κρύβονται ή συμβιβάζονται.
Τα γράφουμε αυτά διότι ακούστηκαν πολλά για τον Πολύδωρα ή για άλλους δεξιούς ή αριστερούς. Πόσο πατριώτες είναι, πόσο αδικούνται από την πολιτική, την κοινωνία ή την κριτική κάποιων που θέλουν να κάνουν κακό, όπως υποστηρίζουν αυτοί οι «πατριώτες».
Ας υποθέσουμε ότι ο Βύρων είναι καλός πατριώτης, καλός και τίμιος δεξιός που σέβεται τους θεσμούς και τους νόμους αν και κάνει κάπου – κάπου καμιά λαθροχειρία, όπως με τον διορισμό της κόρης του. Πόσο πατριώτης, όμως, είσαι όταν σου σφυρά ένας από τους χειρότερους Έλληνες, ο Αλέξης Τσίπρας και εσύ τρέχεις να του παράσχεις… δεξιό άλλοθι; Ο πρωθυπουργός αυτό που κάνει με τους δεξιούς που μαζεύει είναι απλά να δικαιολογεί τις δικές τους ανεπάρκειες και ανικανότητες και τίποτε παραπάνω. Κολυμβήθρα του Σιλωάμ είναι όλες οι συμμαχίες του και οι δεξιές διευρύνσεις του.
Ομοίως και με τον Καμμένο. Πόσο καλός δεξιός είναι δηλαδή ο ακομβίωτος στρατηγός που έχει
γίνει το «σκυλάκι» του Τσίπρα και υπογράφει ό,τι του δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι είδους πατριωτισμός είναι αυτός και πόσο… δεξιός είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και οι λοιποί ψεκασμένοι όταν γίνονται στήριγμα της πιο εξευτελισμένης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ; Που προδίδει κάθε μέρα την Ελλάδα; Που την καταστρέφει και την οδηγεί σε νέες εθνικές τραγωδίες; Κι όλα αυτά με σφραγίδα και υπογραφή ενός δεξιού… πατριώτη;
Λένε ότι είναι πατριώτης όποιος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ δύο και τρεις φορές γιατί μίσησε τη ΝΔ του Σαμαρά ή του Μεϊμαράκη. Πόσο μίσος και πόση αηδία να αισθανθείς για ένα κόμμα άραγε ώστε να φτάσεις στο σημείο να ψηφίσεις και να στηρίξεις τους προδότες τους Έθνους; Τον Τσίπρα, τον Φίλη, τον Μπαλτά ή την Γεροβασίλη; Τι είδους πατριωτισμός είναι αυτός να γίνεσαι η ορντινάτσα των Συριζαίων και να τους κάνεις τεμενάδες ή να τους εξυμνείς με την πρώτη ευκαιρία;
Εντάξει, ο Πρ. Παυλόπουλος καλά έκανε και δέχθηκε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ποιος θα αρνιόταν το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα; Αλλά είναι πατριωτισμός εκ μέρους του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος είναι και κορυφαίος συνταγματολόγος, να βλέπει την κατάλυση του Συντάγματος και να σιωπά; Θυμάστε ότι δέχθηκε τον Παππά την επόμενη ημέρα του διαγωνισμού για τις άδειες όταν όλος ο κόσμος έλεγε ότι πρόκειται για μια παράνομη διαδικασία; Τι έκανε ο Πρόεδρος; Είπε κάτι γι’ αυτό ή για τόσα άλλα που έχει κάνει η κυβέρνηση κατά της πατρίδας;
Να μας συγχωρήσουν οι καραμανλικοί για τα όσα γράφουμε. Ασφαλώς δεν είναι όλοι ίδιοι και ασφαλώς δεν πρέπει να παίρνει η μπάλα τους πραγματικούς πατριώτες αυτής της πτέρυγας της ΝΔ. Όπως και σε άλλους δεξιούς χώρους υπάρχουν άθλιοι και απάτριδες, έτσι και στο κόμμα των νοικοκυραίων θα βρεις πολλούς τέτοιους. Όμως, είναι αδιανόητο να συμμαχείς με τον εχθρό και να το διαλαλείς κιόλας. Π.χ. τι ήταν αυτό που είπε ο στενός συνεργάτης του Καραμανλή ο κ. Αντώναρος: «Η προσπάθεια απαξίωσης ενός έντιμου ανθρώπου με μεγάλη πολιτική πείρα και βαθειά μόρφωση τον αδικεί καταφανέστατα. Πρόκειται για ένα πατριώτη με την πραγματική έννοια του όρου που δεν δίστασε ποτέ να πει τη γνώμη του». Μα αυτό είναι το ζήτημα; Ο Αντώναρος δεν είδε τον «Μπουσίντο» όταν εξυμνούσε την Χρυσή Αυγή ή όταν έκανε κόμμα με τον άλλο γίγαντα της πολιτικής και «υπερπατριώτη» της τζάμπα μαγκιάς τον Νίκο Νικολόπουλο;
Άραγε ο κ. Αντώναρος θεωρεί πατριωτικό να πηγαίνει ένας «δεξιός» στο Μαξίμου και να λέει ότι βρήκε ταύτιση απόψεων με τον Τσίπρα; Σε τι να ταυτιστείς με τον πρωθυπουργό της καταστροφής; Τι να πεις με έναν άνθρωπο που ακόμη δακρύζει γιατί έκανε καταλήψεις στα σχολεία, γιατί οι μπαχαλάκηδες καίνε ακόμη την Αθήνα ή γιατί έχει αποδεδειγμένα απαξιώσει την Εκκλησία και την Ορθοδοξία;
Ας τελειώνουμε με την παραμύθα των πατριωτών. Ο καθένας που αγαπάει πραγματικά την πατρίδα του ξέρει καλά τι σημαίνει η έννοια αυτή για τον Έλληνα, ειδικά στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε.
Όποιος βγήκε στη… λαϊκή και πουλάει πατριωτισμό με το τσουβάλι για να κάνει καριέρα και να βγάλει λεφτά φαίνεται από την άνοδο που έχει στη ζωή του και την καριέρα του. Γιατί δυστυχώς οι γιαλαντζί πατριώτες επιβιώνουν στην Ψωροκώσταινα η οποία όμως κινδυνεύει πλέον να καταστραφεί από δαύτους.
Ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες και ποιοι οι ξεπουλημένοι δεν είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς. Όχι, όμως, να μας κοροϊδεύουν και στα μούτρα μας.

antinews.gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: