Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ: Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)


Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, οι ηγέτες του UCK που δεν άφησαν ούτε εκκλησάκι και τάφο Σέρβικο στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και οι Κροάτες ηγέτες της Κροατίας και οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας είναι ευυπόληπτα πρόσωπα , μέλη της διεθνούς κοινότητος .

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, οι Μπους, Μπλέρ , Κλάρκ , Ολμπράιτ, Χόλμπρουκ, Περλ κλπ που κονιορτοποίησαν την Σερβία χωρίς καν την συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα , οι πρόεδροι Κλίντον, Μπους(πατέρας και υιός) που ευθύνονται για τον θάνατο άνω των 1.500.000 ψυχών Ιρακινών και 4.500 περίπου Αμερικανών που πέθαναν εξ αιτίας των δύο πολέμων και του εμπάργκο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, δεν είναι.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, οι Αμερικανοί πρόεδροι(Κέννεντι, Τζόνσον, Νίξον) που επι 7ετία ισοπέδωσαν το Βιετνάμ με εκατομμύρια νεκρούς Βιετναμέζους και 45.000 χιλιάδες Αμερικανούς νεκρούς, δεν είναι .

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα , οι εγκληματίες του Ισραήλ που εκτελούν συστηματική γενοκτονία επί 60 χρόνια των Παλαιστινίων, δεν είναι.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου για την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, οι Τούρκοι στρατοκράτες σφαγείς του Κυπριακού λαού δεν είναι . [Αυτούς όχι μόνον η Διεθνής Κοινότητα τους αναγνώρισε πανηγυρικά την σφαγή αλλά και οι ίδιοι οι σφαγιασθέντες Κύπριοι τώρα τους φιλούν τις ματωμένες μπότες για κάποια ‘λύση’ του Κυπριακού]


Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου , όχι όμως και οι Τούρκοι στρατοκράτες που έκαναν το πογκρόμ των Ελλήνων της Πόλης το 1955.



Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου , όπως και ο Χίτλερ ήτο εγκληματίας πολέμου, όχι όμως οι Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ που ισοπέδωσαν τη Δρέσδη και τις άλλες Γερμανικές πόλεις με θύματα αμάχους . Αλλά και για την πυρπόληση από τα Αμερικανικά αεροπλάνα με εμπρηστικές βόμβες ναπάλμ του Τόκιο με 150.000 νεκρούς αμάχους.

Ο Ραντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, όπως και ο Χίτλερ ήτο εγκληματίας πολέμου , αλλά ο πρόεδρος Τρούμαν που έρριξε τις ατομικές βόμβες στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι δεν είναι.

Ο Ραντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου , το κράτος των Νεοτούρκων που εξόντωσε 1,5 εκατομμύρια Αρμενίους, 750.000 Ποντίους, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Πόλης και της Μικράς Ασίας και εξερρίζωσε 3,5 εκατ. Ελλήνων από τις εστίες τους δεν είναι. Μόνον το Ολοκαύτωμα των Εβραίων θεωρείται Γενοκτονία.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου, όχι όμως και το βαθύ Τουρκικό κράτος που εξαφάνισε άνω των 5.000 Κουρδικών χωριών , σκότωσε- και συνεχίζει να σκοτώνει-δεκάδες χιλιάδες Κούρδους . Η Τουρκία είναι ο καλύτερος σύμμαχος του Ισραήλ και των ΗΠΑ .

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς είναι εγκληματίας πολέμου και ευθύνεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος, όχι όμως οι ΗΠΑ που ευθύνονται για σωρεία πραξικοπημάτων, βομβαρδισμών, εμπάργκο και άλλων πράξεων βίας , διαρπαγών και βαρβαρότητος ανά τον κόσμο.

Τώρα που είναι στα χέρια σας το θήραμα, δικάστε και καταδικάστε τον Ράντοβαν Κάρατζιτς στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης-το γνωστό και ως ‘καγκουροδικείο’-για να ξεπλύνετε όλα τα αμαρτήματα σας , δεδομένου ότι δεν μπορέσατε να το κάνετε με τον Μιλόσεβιτς διότι δεν σας βγήκαν οι μαρτυρίες. Τώρα ο Κάρατζιτς είναι το εξιλαστήριο θύμα σας . Θα καθαρίσει τις αιματοβαμμένες μπότες σας και τα παπιγιόν σας από το αίμα αθώων.

Ωραία!! την κοινή γνώμη την εξαπατάτε με τα ΜΜΕ, όμως πως θα βολέψετε την συνείδηση σας, αν έχει απομείνει ένας κόκκος από αυτήν;




Ο Κάρατζιτς προς εκτέλεση

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ωραία τα παραμύθια περί της δήθεν «τυχαίας» σύλληψης του «εγκληματία πολέμου» Ράντοβαν Κάρατζιτς, ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, ο οποίος καταζητείται από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από το 1995. Ολες αυτές οι ιστορίες περί του «μεταμφιεσμένου γέροντα με μακριά άσπρα μαλλιά και γένια, με χοντρά μυωπικά γυαλιά», προσθέτουν το απαραίτητο φολκλορικό στοιχείο, αλλά φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ψυχρή πολιτική απόφαση και τίποτα περισσότερο ήταν η σύλληψη του Κάρατζιτς.

Η τύχη του είχε προκαθοριστεί εδώ και δύο εβδομάδες -από τη στιγμή που στο Βελιγράδι σχηματίστηκε κυβέρνηση υποτελής στις ΗΠΑ και την ΕΕ με τη συμμετοχή και των Σοσιαλιστών του κόμματος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος «εκτελέστηκε ιατρικά» στο κελί του στη Χάγη κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δίκης του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Μόλις, μάλιστα, ο νέος ηγέτης των Σοσιαλιστών Ιβιτσα Ντάτσιτς, τον οποίον οι σκληροί του κόμματος κατηγορούσαν ως «Κουίσλινγκ», ανέλαβε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κάθε ενημερωμένος παρατηρητής ανέμενε ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης των Κάρατζιτς και Μλάντιτς.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο ηγέτης των Σοσιαλιστών θα κατορθώσει να κάνει τις εξαγορές και τους συμβιβασμούς που θα οδηγήσουν στο να παραδώσει αυτός τους Μλάντιτς και Κάρατζιτς στην ΕΕ και στις ΗΠΑ για να τους καταδικάσουν και να τους φυλακίσουν μέχρι το τέλος της ζωής τους», γράφαμε σε αυτές τις στήλες στις 10 Ιουλίου, αμέσως μετά τον σχηματισμό της σερβικής κυβέρνησης. Η λύση της απορίας μας ήρθε πολύ γρηγορότερα από όσο φανταζόμασταν.

Πολιτικός ηγέτης των ηττημένων Σερβοβόσνιων είναι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, αντίπαλος των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, ανυπότακτος εχθρός τους στην προσπάθεια εξανδραποδισμού του λαού του. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ελέγχουν απολύτως το δικαστήριο της Χάγης για τη Γιουγκοσλαβία, οπότε οποιαδήποτε αγριότητα αυτού του πολέμου στη Βοσνία μπορούν να τη «φορτώσουν» στον Κάρατζιτς μέσω της απόδοσης σ' αυτόν της πολιτικής ευθύνης. Δεν υπάρχει άλλωστε πόλεμος που οι πολιτικοί ηγέτες να είναι αμέτοχοι πολιτικά των σφαγών που διεπράχθησαν.

Δεν ενδιαφέρει όμως τις ΗΠΑ και την ΕΕ η απόδοση δικαιοσύνης. Να τσακίσουν τους Σερβοβόσνιους θέλουν που ακόμη δεν έχουν υποταχθεί πλήρως στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, παρόλο που σχεδόν δεκαπέντε χρόνια τώρα τη Βοσνία κυβερνά κάποιος «γκαουλάιτερ» των Ευρωπαίων με εξουσίες κατοχικού κυβερνήτη, ο οποίος... καθαιρεί όποιον εκλεγμένο πρόεδρο, πρωθυπουργό, υπουργό ή αξιωματούχο αρνείται να υπακούσει στις εντολές του!

Η σύλληψη και η φυλάκιση του Κάρατζιτς είναι χρήσιμες στις ΗΠΑ και την ΕΕ μόνο ως παράγοντας καταρράκωσης του ηθικού των Σερβοβόσνιων και της καθυπόταξής τους.

Το ομολόγησε ο γνωστός Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ -είναι αυτός που έκανε τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία του Ντέιτον περί Βοσνίας, το 1995- σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNN: «Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένα είδος Ρομπέν των Δασών για τους Σερβοβόσνιους που υποδαύλιζε τη διαφωνία, καθώς διέφευγε τη σύλληψη επί 13 χρόνια. Η απομάκρυνσή του από τη σκηνή θα βοηθήσει τρομερά τη δημιουργία σταθερότητας», ομολόγησε ο Χόλμπρουκ.

Ο Κάρατζιτς κρυβόταν όλα αυτά τα χρόνια εν γνώσει και με την προστασία του κρατικού μηχανισμού της Σερβίας, ο οποίος στον σκληρό πυρήνα του δεν έχει αποσαθρωθεί πλήρως από την εποχή του Μιλόσεβιτς. Δεν υπήρχε πρόβλημα άγνοιας ως προς το πού κρυβόταν. Μέχρι τώρα απλώς δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να τον παραδώσουν. Από τη στιγμή όμως που η παράδοσή του αποτέλεσε τμήμα του συμβιβασμού για την είσοδο του σοσιαλιστή ηγέτη Ιβιτσα Ντάτσιτς στην κυβέρνηση, η κατάδοση και η παράδοσή του από τον αχρείο διάδοχο του Μιλόσεβιτς ήταν ζήτημα ελάχιστου χρόνου...

Η ΣΕΡΒΙΑ ΥΠΟΤΕΛΗΣ
Ο «εξευρωπαϊσμός» ολοκληρώθηκε

Βαθύτατα ατιμωτική πράξη για μια χώρα και έναν λαό αποτελεί η παράδοση κάποιου των ηγετών του για να τον δικάσουν εκείνες οι ξένες δυνάμεις που διαμέλισαν και ακρωτηρίασαν τη χώρα αυτή. Μια τέτοια στάση αποκαλύπτει έναν αποκρουστικό εκφυλισμό τόσο πολιτικό όσο και ηθικό. Οι Σέρβοι ηγέτες το έκαναν ήδη δυο φορές -με τον Μιλόσεβιτς η πρώτη και τώρα με τον Κάρατζιτς- και ετοιμάζονται να το κάνουν και τρίτη, με τον Μλάντιτς. Ο... «εξευρωπαϊσμός» της Σερβίας ολοκληρώνεται. Μια υποτελής χώρα και ένας κάποτε υπερήφανος αλλά τώρα δουλόφρων λαός είναι πλέον έτοιμοι για να ενταχθούν στην ΕΕ, έχοντας κερδίσει το εισιτήριο μέσω του διαμελισμού της πατρίδας τους και της κατάδοσης των ηγετών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: