Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αρπακολατζήδες και επικίνδυνοι

Είναι απολύτως αναμενόμενο. Όταν "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" και το "μένουμε στην εξουσία πάση θυσία " είναι οι κεντρικές πολιτικές επιλογές μιας κυβέρνησης τότε το πάνω χέρι το έχουν αδίστακτοι, οι ιδεοληπτικοί και οι αρπακολατζήδες. Και η χώρα πάει όπισθεν ολοταχώς.

Όταν ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας πηγαίνει σε συνέντευξη- χάπενινγκ με τον Μπιλ Κλίντον παρουσία ξένων επενδυτών χωρίς μεταφραστή με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει τις ερωτήσεις και τα σχόλια του πρώην πλανητάρχη, είναι απολύτως αναμενόμενο ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν θα διστάσει να μεταφράζει στα αγγλικά το "κάποιοι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα" και να δώσει με αβάσταχτη ελαφρότητα στη δημοσιότητα ακατάληπτες σε κάθε ξένο επίσημες ανακοινώσεις .

Όταν η κυβέρνηση Τσίπρα επικαλείται ένα Ινστιτούτο της Φλωρεντίας για να δικαιολογήσει ότι στο τηλεοπτικό φάσμα συχνοτήτων χωράνε μόνο τέσσερα κανάλια και παράλληλα ισχυρίζεται ότι οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες προκύπτουν από τα 200 εκατομμύρια ευρώ διαφήμισης που δεν μπορούν να «αντέξουν» πάνω από τέσσερις βιώσιμους τηλεοπτικούς σταθμούς ,είναι επόμενο να επιχειρείται να μεταμορφωθεί σε καναλάρχη ένας "πρόθυμος" εργολάβος με χρέη προς το δημόσιο και αστείο "πόθεν έσχες" !

Όταν στο γραφείο του Πρωθυπουργού επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού τοποθετείται ένας αδιόριστος -πρώην σερβιτόρος - εκπαιδευτικός, και υπουργός Παιδείας ένα πολιτικό στέλεχος που δεν πήρε το πτυχίο του είναι επόμενο
η κυβέρνηση της χώρας να υποκλέπτει και να δημοσιοποιεί συνομιλίες στελεχών του ΔΝΤ που φιλοξενεί ,να επανέρχεται ο θεσμός του αιώνιου φοιτητή και να διώχνονται από τη χώρα οι μεγάλου κύρους Έλληνες καθηγητές του εξωτερικού που είχαν σπεύσει για να βοηθήσουν την αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Όταν επικεφαλής των νοσοκομείων τοποθετείται ένας ημιάγριος γιατρός του ΣΥΡΙΖΑ που έχει τη ζώνη του λυμένη για καβγά και πλήρη αδυναμία να ελέγξει τον οχετό ύβρεων που βγαίνουν από το στόμα του είναι λογικό ότι το ΕΣΥ θα γίνει "κόπι πάστε" με την διοικητική ανεπάρκεια του αφεντικού του: χωρίς φάρμακα, χωρίς γάζες ,χωρίς γιατρούς και με κλειστές εντατικές , τεράστια ελλείμματα ,ουρές ράντζων. Και με αποφάσεις δικαστηρίων που ακυρώνουν τις παράνομες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Όταν κύρια πολιτική θέση μιας κυβέρνησης είναι ο πόλεμος κατά των ιδιωτικοποιήσεων και ο περήφανος επικεφαλής της συμφωνεί στη σύσταση ενός υπερταμείου ελεγχόμενου από την τρόικα που θα κατέχει για 99 ολόκληρα χρόνια όλη τη δημόσια περιουσία με στόχο την ιδιωτικοποίηση/ αποκρατικοποίηση/ αξιοποίηση της είναι απολύτως αναμενόμενο να βγαίνουν οι ιδεολογικοί ταγοί της κυβέρνησης αυτής και να δηλώνουν -χωρίς να ντρέπονται- στη Βουλή ότι ….ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό έχει ήττες ,υποχωρήσεις και συμβιβασμούς!

Ένας πρώην Πρωθυπουργός της χώρας και διαπρεπής καθηγητής πανεπιστημίου – ο Ξενοφών Ζολώτας- έχει μείνει στην ιστορία για τις περίφημες ομιλίες του στην Παγκόσμια Τράπεζα στα Αγγλικά χρησιμοποιώντας μόνο ελληνικές λέξεις.
Ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας που αποκαλούσε σε διεθνές ακροατήριο "frozen war" τον ψυχρό πόλεμο , και φώναζε "Go back Madam Merkel" απευθυνόμενος στην Καγκελάριο της Γερμανίας θα μείνει στην ιστορία για τις αυταπάτες του ,που κόστισαν στη χώρα 85 δις ευρώ , και για το παράλογο διχαστικό δημοψήφισμα του «όχι» που βάφτισε «ναι» αφού πρώτα έκλεισε τις ελληνικές τράπεζες. ! Άλλοι καιροί ,άλλα ήθη.
Παπαδόπουλος Νότης




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: