Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

«Ηττηθήκατε κατά κράτος»: Ομιλία Άδωνι Γεωργιάδη για το νόμο Παππά στη Βουλή

Η ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη για την τροπολογία του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή (3/11/2016)



Άδωνις σε Παππά: «Δεν σας έχουμε απολύτως καμία εμπιστοσύνη»

Εκτίμησε ότι οι τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος συναίνεσης αλλά ότι «επιχειρείται η δημιουργία ελεγχόμενου ΕΣΡ

Προσωπική επίθεση στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά εξαπέλυσε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Δεν σας έχουμε απολύτως καμία εμπιστοσύνη. Είστε παντελώς αναξιόπιστος. Είστε ηθικός αυτουργός της απόπειρας εκβιασμού της Δικαιοσύνης με το πρωτοσέλιδο του κομματικού σας οργάνου».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος συναίνεσης αλλά ότι «επιχειρείται η δημιουργία ελεγχόμενου ΕΣΡ από τον κ. Παππά. Να παρασύρετε την αντιπολίτευση για να φτιάξετε ελεγχόμενο ΕΣΡ και να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες που έχετε μέσω του ΕΣΡ. Είπατε στον ΣΚΑΙ ότι ο νόμος Παππά συνεχίζεται και πως απλώς καθυστερεί η εφαρμογή του λόγω της απόφασης του ΣτΕ».

«Η σύμφωνη γνώμη που βάζει σήμερα για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών είναι υποχώρηση αλλά έχει νόημα μόνο όταν έχουμε ανεξάρτητη Αρχή. Αν έχουμε κομματικά στελέχη όπως ο κ. Μουλόπουλος τότε δεν έχουμε ανεξάρτητη Αρχή» εξήγησε σε άλλο σημείο.
Ο ίδιος δε ξεκαθάρισε ότι «Αν σκοπός σας είναι να μας παρασύρετε σε ελεγχόμενο ΕΣΡ σας διαβεβαιώνω ότι η ΝΔ θα σας εμποδίσει. Αν θέλετε να φτιάξετε πραγματικό ΕΣΡ η ΝΔ θα μετέχει σε εποικοδομητικό διάλογο. Αλλά πρέπει να απαλλαχθείτε από την αλαζονεία σας να ζητήσετε συγγνώμη και να αποσύρετε το νόμο».

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τα πραγματικά προβλήματα της χώρας δεν αφορούν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αλλά την οικονομική ανέχεια. «Σήμερα θα έπρεπε να μιλάμε για τους συνταξιούχους που κοροϊδέψατε. Να μιλάμε για τα ποσά που χάσατε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Χάσατε 30 δις ευρώ και έχετε το θράσος να μιλάτε για δημόσιο συμφέρον. Είναι επιτυχία σας λοιπόν ότι επι 2 ,μήνες συζητάμε για τα πεπραγμένα σας» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε δε ότι «Υφαρπάξατε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ και μετά είχατε την απαίτηση να ψηφίσει η ΝΔ για ΕΣΡ και να μας λέτε ότι δεν κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Το λέτε εσείς όταν ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψηφίσατε ούτε ένα άρθρο γιατί τότε λέγατε ότι θα διώξετε την κα Μέρκελ. Εσείς τα λέτε αυτά και δεν πέφτει το ταβάνι να σας πλακώσει» ενώ συμπλήρωσε «Σπάνια στην ιστορία υπουργός έχει ηττηθεί τόσο έντονα όσο εσείς και δεν παραιτήθηκε»


Μεγάλη ένταση στη Βουλή με Παππά - Άδωνι




Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: