Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Η στιγμή που θα αναλάβουμε την ευθύνη της χώρας πλησιάζει

Κυρ. Μητσοτάκης: Η στιγμή που θα αναλάβουμε την ευθύνη της χώρας πλησιάζει

«Η Ελλάδα επί των ημερών μας θα είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας στο πλαίσιο της Ευρω-Αραβικής Διάσκεψης το σχέδιο και τις προτεραιότητες της ΝΔ σε σχέση με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων που, όπως τόνισε, επί κυβέρνησης της ΝΔ θα τελεί «υπό την άμεση προσωπική του παρακολούθηση».
«Η κυβερνητική αλλαγή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να προκύψει ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι πλησιάζει η ώρα που η ΝΔ θα αναλάβει την διακυβέρνηση και δεσμεύθηκε ότι «θα είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας από την πρώτη ημέρα».
Εξήγησε μάλιστα ότι ο λόγος που επιμένει στην ανάγκη των εκλογών «δεν είναι κάποια υπέρμετρη προσωπική του φιλοδοξία». «Γνωρίζουμε ότι η διακυβέρνηση συνεπάγεται μεγάλες ευθύνες και όχι εφήμερα προνόμια». «Αυτό είναι που μας κινητοποιεί, διότι η χώρα χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση, αποφασισμένη να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος ότι η ανάκαμψη μπορεί σε αυτή την περίπτωση «να είναι θεαματική». «Και το μεγαλύτερο μέρισμα θα το έχουν αυτοί που θα πιστέψουν έγκαιρα στην ανάπτυξη και στις προοπτικές της», πρόσθεσε, απευθύνοντας προσκλητήριο για επενδύσεις στην Ελλάδα.
«Η χώρα διαθέτει επενδυτικές δυνατότητες που σε μεγάλο βαθμό παραμένουν αναξιοποίητες. Δεν λείπουν οι επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά μία κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα ελκυστικό παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μία κυβέρνηση που,
όπως είπε, «θα μιλά τη γλώσσα των επενδυτών και όχι των συνιστωσών» και θα επιδεικνύει αποτελεσματικότητα και μεθοδικότητα.
Εμφανίστηκε μάλιστα πεπεισμένος ότι δημιουργείται στους κόλπους της κοινωνίας ένα «πλειοψηφικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε» και επανέλαβε πως η κοινωνία «κουράστηκε από υποσχέσεις, ψέματα και λαϊκισμό και έχει πάνω απ’ όλα ανάγκη από την αλήθεια».
Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης η σημερινή κυβέρνηση «ούτε θέλει, ούτε μπορεί», αφού, όπως σημείωσε, «το τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο δεσμεύει ως τα μέσα του 2018 τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά και αυτό γίνεται με αμφιθυμία, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και λάθος μείγμα πολιτικής».
«Χρειαζόμαστε ένα συνολικό ενδελεχές, αναλυτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα πηγαίνει πέρα και πάνω από το Μνημόνιο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και διαβεβαίωσε πως το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει στοχευμένες μειώσεις δαπανών ώστε να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Ταυτόχρονα όμως αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει για τους επενδυτές ο τερματισμός της φορολογικής αβεβαιότητας.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: