Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Μηνύματα Μητσοτάκη στην πορεία προς την «πολιτική αλλαγή»

Πλησιάζει η ώρα της πολιτικής αλλαγής; Στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν πως ναι. «Η νέα κυβέρνηση της χώρας θα γίνει πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουν κάποιοι και θα είναι ισχυρή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση", τόνισε πρόσφατα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιμένει στην αναγκαιότητα πρόωρων εκλογών το ταχύτερο επειδή, όπως εξηγεί, αυτό επιτάσσει όχι η δική του προσωπική φιλοδοξία ή το κομματικό συμφέρον της ΝΔ, αλλά το συμφέρον της ίδιας της χώρας.
Στην πορεία προς μία εκλογική νίκη που η Πειραιώς θεωρεί βέβαιη καθώς εκτιμά ότι το πολιτικό κλίμα είναι πλέον μη αναστρέψιμο, ο πρόεδρος της ΝΔ στέλνει με αυξανόμενη ένταση το τελευταίο διάστημα μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις. Προς τις άλλες μεταρρυθμιστικές πολιτικές δυνάμεις, προς την κοινωνία, προς τους επενδυτές, εγχώριους και διεθνείς, αλλά και προς το ίδιο του το κόμμα με αποδέκτες όσους εφησυχάζουν ή προεξοφλούν βουλευτικές υποψηφιότητες ή υπουργικές θέσεις στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.
Στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις
Το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τις άλλες ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις της χώρας -απόλυτα σαφές σε όλες τις πρόσφατες ομιλίες του- είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ίσες αποστάσεις. Μια επισήμανση που πρακτικά αφορά κατά κύριο λόγο την τακτική που έχει επιλέξει απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Με αποδέκτες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και την κοινωνία, επαναλαμβάνει την διαβεβαίωση ότι ακόμη και αν η ΝΔ συγκεντρώσει αυτοδυναμία- στόχο που θεωρεί πλέον απολύτως εφικτό- θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες με τις μεταρρυθμιστικές ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας.
Στην κοινωνία
Τα μηνύματα προς την κοινωνία είναι πολλαπλά, με στόχο την προσέγγιση και ψηφοφόρων πέραν της ΝΔ, αλλά και την κινητοποίηση πολιτών που γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική. Απευθυνόμενος σε όλους αυτούς τονίζει μεταξύ άλλων:
"Μην μένετε στην απογοήτευση και στην αγανάκτηση".
"Στην κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Δεν έχει σημασία τι ψήφισε κανείς στις προηγούμενες εκλογές".
"Η ΝΔ αλλάζει και ανανεώνεται σε ιδέες και πρόσωπα".
Καθώς διακρίνει αύξηση της πιθανότητας εκλογών σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντείνει και τα θετικά μηνύματα, διεκδικώντας πλέον την θετική ψήφο των πολιτών υπέρ της ΝΔ. Και ανάμεσα σε άλλα δηλώνει πεπεισμένος ότι:
"Οι δυνατότητες της χώρας είναι πολύ μεγάλες".
"Με κυβέρνηση ΝΔ η ανάκαμψη θα είναι θεαματική".
"Οι στόχοι για ετήσια ανάπτυξη 4% και δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο είναι εφικτοι".
Προς τους επενδυτές
Δεδομένης της προτεραιότητας που θέτει στην προσέλκυση επενδύσεων, ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνεται συχνά και σε εγχώριους και διεθνείς επενδυτές διαβεβαιώνοντας για την πρόθεσή του να δημιουργήσει περιβάλλον φιλικό στο επιχειρείν, με "κλειδί" τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.
Το προσκλητήριο για ξένες επενδύσεις βασίζεται όμως και σε μηνύματα όπως:
"Η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες".
"Η κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει ισχυρή μεταρρυθμιστική βούληση και θα είναι αξιόπιστος συνομιλητής της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας".
"Το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων θα είναι υπό την δική του άμεση προσωπική παρακολούθηση".
Σταθερή είναι επίσης η διαβεβαίωση πως "η ΝΔ είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα της από την πρώτη ημέρα". Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης γνωστοποίησε μάλιστα χθες ότι το κόμμα του επεξεργάζεται 10-12 βασικά νομοσχέδια που θα ψηφιστούν μέσα στους 
πρώτους μήνες.
Εσωκομματικά μηνύματα
Εξίσου σαφή είναι και τα εσωκομματικά μηνύματα με πρώτο αυτό που αφορά την επαναλαμβανόμενη το τελευταίο διάστημα προειδοποίηση αποφυγής αλαζονικών συμπεριφορών.
"Δεν θα ανεχτώ τέτοια φαινόμενα ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην  αντιπολίτευση", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη ομιλία του στην ΚΟ.
Ζητά παράλληλα να μην υπάρχει εφησυχασμός λόγω των θετικών δημοσκοπήσεων. "Θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να αξιοποιήσουμε το καλό κλίμα", τονίζει.  
Σαφής είναι η προειδοποίησή του και προς επίδοξους υποψήφιους βουλευτές: "Ας μην σπεύδουν κάποιοι να ράβουν κοστούμια υποψηφίων βουλευτών πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης".
Απευθυνόμενος τέλος και προς κοινοβουλευτικά στελέχη ξεκαθαρίζει ότι το νέο αντιπολιτευτικό σχήμα "δεν δεσμεύει ούτε ως προς την οργάνωση της κυβέρνησης ΝΔ ούτε ως προς τα πρόσωπα" και διαμηνύει: "Για όσους συμμετέχουν σε αυτό είναι μία προσωπική ευκαιρία να αναδείξουν τις δυνατότητές τους και να ασκήσουν σοβαρή αντιπολίτευση".


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: