Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Γιατί εκλογές;

Το φθινόπωρο του 2014 η πραγματική οικονομία, η αγορά όπως συνηθίζει να λέει η πιάτσα, ξεφυσούσε με ανακούφιση. Γιατί μέσα στο μνημονιακό περιβάλλον των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών αχνοφαινόταν μια αχτίδα αισιοδοξίας.

Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, προσέλκυση επενδυτών και σιγά-σιγά χρήμα στο εμπόριο, στον ελεύθερο επαγγελματία, στον μικροεπενδυτή που σήμαινε αυτόματα τόνωση των δημοσίων εσόδων, στήριξη του ασφαλιστικού και αύξηση του ΑΕΠ, άρα πορεία προς ένα βιώσιμο χρέος και έξοδος στις αγορές με άλλα λόγια κανονικότητα.

Ένα mail Χαρδούβελη δρόμος δηλαδή που δεν διασχίστηκε ποτέ, αποτέλεσμα του λαϊκισμού, της έπαρσης και της εμφυλιοπολεμικής των σημερινών κυβερνώντων, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μεταφράστηκε σε καταψήφιση του ΠτΔ και άμεσες εκλογές.

Η συνέχεια είναι γνωστή αν και πολλοί από τους  τότε πρωταγωνιστές  είμαι σίγουρος ότι θα ήθελαν να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να φωνάξουν λυτρωτικά «Σταύρος Δήμας».

Τον Ιανουάριο συμπληρώνονται (ίσως) 2 χρόνια της περήφανης διακυβέρνησης που απομυθοποίησε την αριστερά στη χώρα μας και των φίλων-υποστηρικτών Α.Ε. Το επιμύθιο των πολιτικών τους κατορθωμάτων συνοψίζεται στο ότι ενώ οι εκλογές σε μια αποσταθεροποιημένη οικονομικά χώρα με πολλαπλά προβλήματα (βλ. προσφυγικό, γεωστρατηγικά, κτλ) έχει ένα κόστος, αυτό απέχει έτη φωτός από την παραμονή των επικίνδυνων στην εξουσία.

Καμία ελπίδα δεν μπορεί να γεννήσει ένας Πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που χρέωσε 80-100 δις την ελληνική οικονομία με τα capital controls, έφερε, συνέπεια αυτών, ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και οδεύει, όπως διέρρευσε από τις διαπραγματεύσεις με το μισητό ΔΝΤ, προς ένα τέταρτο επάρατο ή την χρεοκοπία.

Στο μεταξύ, υπερφορολογεί τους πάντες νομοθετώντας με πελατειακές λογικές υπέρ
κομματικών, συγγενών και φίλων και πλέον –  ελέω αδειών, τράπεζας Αττικής, δημοσίων έργων – υπέρ της ελίτ, της διαπλοκής και των ολιγαρχών που η ίδια κατήγγειλε και με όχημα τον οχετό λάσπης ενάντια στους πολιτικούς της αντιπάλους και την ακατάσχετη παροχολογία υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων για να γίνει η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας σε μόλις 2 χρόνια.

Στον αντίποδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά σταθερά από την άνοιξη εκλογές. Με το αίτημά του συντάσσεται πλέον το 90% των Ελλήνων που δηλώνει πως αυτή η κυβέρνηση μας οδηγεί στο πουθενά.

Για να απαντηθεί  το ερώτημα «Γιατί εκλογές;», οφείλω να περιγράψω το μετά από αυτές. Επιδιώκουμε ως Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία που δίνει ελευθερία επιλογών στις πολιτικές, ξεκαθαρίζοντας πως παρόλα αυτά θα επιδιώξουμε τις μέγιστες δυνατές πολιτικές συνεργασίες και πως σίγουρα μάθαμε από τα λάθη μας .

Θα επιχειρηθεί άμεσα η επαναβεβαίωση της σχέσης μας με τους Έλληνες.

Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ 30%  στα 2 χρόνια και η φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%  με ισόποση μείωση των δαπανών. Αυτό είναι και το μοναδικό πράγμα που υποσχόμαστε.

Δηλώνουμε δε πως ο μοναδικός τρόπος να μην περικοπούν περαιτέρω  μισθοί και συντάξεις είναι οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι επενδύσεις σε ένα πολιτικοοικονομικό σκηνικό που θα διαμορφώσουμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας.

Στοχευμένες παρεμβάσεις στο Δημόσιο και το Κράτος, επενδύσεις σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικές συμφωνίες που φέρνουν δουλειές.

Σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και με το ασφαλιστικό. Μια κοσμογονία αλλαγών και τομών: αυτή είναι η ελπίδα που δεν θα χαριστεί στους Έλληνες αλλά που κερδίζεται με κόπο και προσπάθεια και οδηγεί στην έξοδο από τα μνημόνια και στην επαναφορά του κράτους δικαίου και της κοινωνικής αλληλεγγύης για όσους δεν μπορούν.  Από τον παραγόμενο πλούτο και όχι χρεώνοντας τις επόμενες γενιές.

Εκλογές λοιπόν τώρα, γιατί η επόμενη φυσιολογική κυβέρνηση της χώρας χρειάζεται χρόνο για να γυρίσει το πρόσημο  από το μείον της απελπισίας και του 4ου μνημονίου, στο συν της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Άφησα τελευταίο και πιο σημαντικό το θέμα της αστικής Δημοκρατίας. Η εκφύλιση των θεσμών και οι αυταρχικές συμπεριφορές δείχνουν πως αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας. Αυτό ο Έλληνας δεν το ανέχτηκε ποτέ.

Ας τους στείλουμε λοιπόν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ας διδαχθούμε από τα λάθη, το λαϊκισμό και τη διχόνοια που στοίχισε ακριβά στη χώρα.

Ας δώσουμε στην συντεταγμένη ελπίδα της κοινής λογικής, την ευκαιρία που της αξίζει.

Εκλογές τώρα.

Του Βασίλη Κικίλια (στο Liberal.gr) , Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Α’ Αθηνών

antilogos-gr

Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: