Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

FT: Για να κοροϊδέψει τους δανειστές έκανε ο Τσίπρας τον ανασχηματισμό – Τι γράφουν NYT και Reuters

Το βλέμμα του ξένου Τύπου είναι στραμμένο στον χθεσινό δομικό ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, στις 22:00.

«»Ανακάτεψε την τράπουλα» για να… τρέξει τις μεταρρυθμίσεις και να καλμάρει τους δανειστές». – «»Σπριντ» δομικού ανασχηματισμού για την αναγέννηση της δημοτικότητάς του». –  «Αντικατέστησε »σκληροπυρηνικούς» αριστερούς με μετριοπαθείς, αλλά κράτησε τα μεγάλα »κεφάλια» της Άμυνας, της Οικονομίας και των Εξωτερικών».

Με τις επιλογές του ο κ Τσίπρας θέλει να στείλει το μήνυμα ότι επιθυμεί την ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς το οικονομικό επιτελείο παρέμεινε σταθερό, ενώ και στα εμπλεκόμενα υπουργεία τοποθετήθηκαν πρόσωπα που μπορούν να συμβάλουν στην απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης.

Την εκτίμηση αυτή αφουγκράζεται ο διεθνής Τύπος, με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία χύνουν μελάνι και φιλοξενούν σε πρωτοσέλιδα τον ελληνικό ανασχηματισμό.

Reuters, Financial Times, New York Times, έχουν κοινή εκτίμηση ότι ο ανασχηματισμός έγινε για να τρέξει η δεύτερη αξιολόγηση και να πέσουν οι τόνοι στις σχέσεις με τους δανειστές...Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι έχει ως στόχο να ολοκληρώσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους, όπως και να προωθηθεί η ανάκτηση πρόσβασης στην αγορά ομολόγων από το 2018, όταν το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης λήξει.

«Ο κύριος Τσίπρας έδειξε ότι θα εμμείνει στο δημοσιονομικό »μονοπάτι» που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, κρατώντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη θέση του», σημειώνει ακόμη το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

«Για να κατευνάσει τους δανειστές, που έχουν κατηγορήσει την Ελλάδα για καθυστερήσεις στην πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ο κ. Τσίπρας αντικατέστησε τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ανοιχτά είχε αντιταχθεί σε μερικές ιδιωτικοποιήσεις, με τον Γιώργο Σταθάκη», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: