Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Σκέφτεται νέο δημοψήφισμα;

Είναι εντυπωσιακό και συνάμα τραγικό για την πατρίδα. Υπάρχουν κάποιοι στην κυβέρνηση που εισηγούνται στον πρωθυπουργό να μην κάνει εκλογές αλλά να πάει σε δημοψήφισμα. Και με διλήμματα σαν κι αυτά που έθεσε η «Αυγή», δηλαδή με την κοινωνία ή τον Σόιμπλε.

Στη λογική του δίπολου «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» ή «ευρώ – δραχμή», υπάρχουν κάποιοι τρελοί ή ημίτρελοι που ζητούν από τον Τσίπρα να πάει σε δεύτερο δημοψήφισμα το οποίο πιστεύουν ότι θα το κερδίσουν. Έχουν ήδη καλλιεργήσει το κλίμα, ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ είναι οι σατανάδες ενώ η Ελλάδα η φτωχή πλην τίμια χώρα και η Αριστερά που αντιστέκεται αλλά δεν την αφήνουν να κάνει τη σοσιαλιστική ολοκλήρωση που ονειρεύεται.

Θέλετε απόδειξη; Ιδού: Η πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει τη δυσπιστία που διέπει τις σχέσεις των Ελλήνων με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και συγκεκριμένα με την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι τυχαίο ότι παραγγέλθηκε μια τέτοια έρευνα η οποία δείχνει ότι:

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων και συγκεκριμένα το 84% θεωρεί ότι η ΕΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη αναφορικά με το εάν η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε κρίνεται θετική ή αρνητική για τη χώρα, με ποσοστά 44% και 45% αντίστοιχα. Ταυτόχρονα 6 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Οι Έλληνες πολίτες θα ήθελαν να είχαν δοθεί αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πλειοψηφία που κυμαίνεται από 47% (για έλεγχο κρατικών προϋπολογισμών) έως και 86% (για προσφυγικό). Τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκαν στο τελευταίο Eurogroup, περίπου 1 στους 3, τα θεωρούν θετικά αλλά όχι επαρκή, ενώ 4 στους 10 τα θεωρούν αρνητικά. Παράλληλα, περίπου οι μισοί Έλληνες επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ελληνικού χρέους είτε ως χρηματοδότη είτε μόνο ως τεχνικού συμβούλου.

Είναι φανερό ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει ενισχυθεί, πολλές φορές κι όχι άδικα. Έχουν γίνει εγκληματικά λάθη στην υπόθεση της Ελλάδας, ο Σόιμπλε είναι πολλές φορές απαράδεκτος και γενικώς στην ΕΕ έχουν χάσει τον μπούσουλα. Αυτό όμως που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποποίηση των δικών του ευθυνών και η δαιμονοποίηση της Ευρώπης για όλα τα δεινά της Ελλάδας. Σε μια στοχευμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Ενωμένης Ευρώπης ο κ. Τσίπρας και η παρέα του ξεχνούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, το ΕΣΠΑ, ακόμη και το προσφυγικό. Γιατί άμα η Ελλάδα δεν ήταν στην ΕΕ τώρα θα μας είχαν καταλάβει οι Μουσουλμάνοι. Για να μην πούμε για τις επιδοτήσεις, τα κονδύλια για την ανεργία ή για φτωχές χώρες του πληθυσμού.

Όμως, δεν είναι ούτε η ώρα ούτε υπάρχει ανάγκη για να μιλήσει κανείς για τα καλά ή τα κακά της ΕΕ. Αυτό που πρέπει να τονιστεί μετ’ επιτάσεως είναι το οργανωμένο σχέδιο Β που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που δεν του βγει η διακυβέρνηση της χώρας. Θα προτιμήσει να το κάνει… Κούγκι παρά να φύγει χωρίς μάχη. Θα προτιμήσει να κάνει ό,τι και ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα, να γίνει ένας στυγνός… εκλεγμένος δικτάτορας.

Αν υπάρχει έστω και ως σκέψη το δημοψήφισμα στα υπόγεια του Μαξίμου να το ξεχάσουν. Θα τους πάρουν με τις πέτρες και δεν θα τους γλιτώσει ούτε το ελικόπτερο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως τραγωδία και όχι απλά ως φάρσα.

Από την άλλη, ο κ. Παυλόπουλος, ο αξιότιμος πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν τολμήσει να βάλει την υπογραφή του σε ένα νέο δημοψήφισμα και μάλιστα με τέτοια διλήμματα, καλύτερα να βρει μέρος να κρυφτεί. Δεν θα είναι απλά μια θεσμική εκτροπή. Θα είναι ντροπή για τη Δημοκρατία και θα πρέπει να σκεφτεί διπλά και τριπλά να συμμαχήσει ξανά με τον Τσίπρα σε ένα τέτοιο έγκλημα.
antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: